`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

HEB HET NOU WEL EFFE GEHAD MET DIE INVALLEN HIER!!!

 

Kijk, dat ik een hond heb die verliefd op mij is, terwijl ikzelf mesjogge bleek op een kater waarvan ik al jaren dacht dat het een mooie rode poes was, ( volgen wij het nog??) en dan heeft die lieve Kimmy ( hond) nog een grotere zus, die ik wel aan zou kunnen hoor, maar stel dat die ook verliefd op zo een oude ervaren kater als ik ben?? Zit ik met al die mesjoggene om mij heen.

En we wonen overal en nergens en allemaal ver van elkaar, da's lekker dan.

Maar zodoende doen we het maar met foto's is ook best het kwijlen waard.

Ik heb er totaal geen moeite mee hoor al die aanbidders, maar ik ben en "jeweetwelkater"dus het enige dat ik zou kunnen worden is opa van de een of andere hond, weet niet echt of ze ook al ingeknoopt zijn, daar waar het volgens de mensen leuk spelen is. Ik weet nooit wat ze met dit soort idioterietjes van gezegdens bedoelen en ben toch niet echt dom toch??

Maar in ieder geval, ze mogen rustig hun schrijfsels hier komen brengen hoor, ik verwacht nog wel een brief van di sigipiater waar kimmy bij loopt onder de behandeling van haar liefde voor mij.

Het is dan wel een Duits figuur, maar wel te lezen en anders stuur ik het in het Arabisch terug heeft ie ook wat meer te doen....

Nou effe genoeg getokkeld over mijn warrig liefdesleven, ik word hier over de schutting al uitgelachen omdat Leny dit buiten in het zonnetje hilarisch aan Mamma Claudy zat te vertellen en die gluiperds van een katten die wel over de schutting mogen hebben dat natuurlijk gehoord, dus nou ben ik een ouwe vieze kater die op jonge katers val en jonge meidehonden...Heb ik het even druk!!!!!!!!

leny kruis©

eigen foto charley

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hier benne we weer effkes hoor,,,,, 

Jij hebt ook een luizenleven zeg, languit in de zon liggen. Dat zit er hier niet vaak in hoor ik ben nl een zeer gerespecteerde buurtkater en tja, dan moet je regelmatig je ronde doen om ervoor te zorgen dat iedere kater en poes dat niet vergeet!

Maarre je had het over een balkon......Nou weet ik vrij veel, het vrouwtje zegt weleens dat ik een slimme kater ben, maar ik heb geen idee wat je hiermee gebedoelt.

Ik kan vanuit mijn luie stoel, ja ja die heb ik, zo de tuin in wandelen en vandaar uit ga ik de wijk in. Hoe doe jij dat?? Zit er ook een deur in dat balkon??

Vind het wel jammer dat je niet met dat blafbeest kan opschieten, wij hebben er hier ook eentje rondlopen, nou ik kan je gevertellen dat IKKES dus de baas ben!

Zal ik je een geheimpje verklappen??? Vooruit dan maar, maar je mag het doorgevertellen hoor. Die grote Belg hier is gewoon bang van mij!!!!! Om hem te pesten kruip ik wel eens in zijn ijzeren mandje en dan durft hij er echt niet bij te komen liggen hoor.

 

Maar goed, ik moet weer eens op ronde, dan een beetje eten en dan ga ik lekker slapen, dromen over mijn grote avonturen.

 

Pootje van Polleke en de rest van de bende.

tekst en foto Loes Ruyten©

``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

IK WIL TOCH OOK EVEN IETS KWIJT HIERZO!!!!!!

 

 

 

Heerlijk lig ik hier. Languit op mijn linkerzij, op de vloerbedekking, met mijn achterbenen gestrekt en met mijn rechtervoorpoot op de drempel van het balkon. De zon schijnt lekker warm op mijn vacht.

 

Er loopt een vlieg op de bloembak. Ik sta op en besluip hem. Maar voordat ik bij hem ben vliegt hij alweer weg. Jammer.

Ik ga op het beton zitten en kijk spiedend naar beneden, de lager gelegen balkonnetjes langs.

Die rooie van de achtste verdieping en drie huizen verderop, wordt steeds dikker. Minous heet ze. Ze heeft net een nest gehad en nu zit ze weer met jong. Echt een lellebel dat beest.

 

Ik steek me kop door de spijlen van het balkon en zie op de vierde etage Verbrugge liggen, zo heet die zwarte kater. Verbrugge is ooit door een misstap naar beneden gelazerd maar hij heeft het overleeft. Hij verwacht nu dat iedereen voor hem buigt. Nou mij niet gezien, ik loop wel een om als ik hem zie.

Hiernaast hebben ze een hond, maar daar hoef je natuurlijk niet naar te kijken. Die maakt wel erg veel lawaai, blaffen en zwaar ademen. Ik krijg het idee dat hij niet van ons kat- achtigen houdt. Goed dat er een hek tussen ons in staat.

Oh kijk, daar beneden op dat terrasje, daar loopt van Zijl. Van Zijl is een Cyperse kater en hij mag wel langs alle terrasjes lopen; geen twee of viervoeter die hem daar wegjaagt.

Stil ….: een duif op de balkonrand. Heel voorzichtig besluip ik hem. Ik zak diep door mijn poten zodat hij mij niet ziet, mijn oren plat langs mijn kop. En net als ik vlakbij ben dan vliegt hij weg. Gênant gewoon, om zo door een vogel behandeld te worden. Nonchalant kijk ik om mij heen want je weet nooit wie er naar mij kijkt. Wacht maar: ik krijg je wel een keer. 

Ik ga naar binnen, slokje water drinken en misschien staat er nog wat te eten. Zo niet dan ga ik in de zijkamer op de stoel liggen, op mijn dekentje. Al deze indrukken maken slaperig. Gaaaaaap…

Straks nog wel even een ritje op mijn schildpad maken.

 

©Bongers.

tekst prof peet

April 2011

Maak jouw eigen website met JouwWeb