****************************************************************************************************************

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

VAN POLLEKE VOOR CHARLEY 

Yo Charley
Wat een mooi kussen hebbie gekregen joh. Lekker tegen de verwarming aan, wie doetje wat......... Dat zullen ze wel tegen je gezegd hebben, die mama's van jou.En dat ze het dan ook nog eens een 'fatboy' noemen is toch te zot voor woorden. Ikgebedoel maar, wij als katers moeten al zo op onze lijn letten!Ik begrijp heel goed dat je denkt dat er een hond in huis komt, wij hebben ook zoietsin huis gehad voor die domme Belg die hier woont. Die lag daar altijd lekker op teslapen, ik heb het ook eens geprobeerd, maar nee, was niks voor mij.Ik heb nog niet gehoord dat die Belg bij jullie komt logeren, maar ( en dat moet echtwel tussen ons blijven hoor) je mag hem lenen voor een week of 2, hebben wij ookeens ff rust.Nou, lieve katervriend, hou je taai, ook met de feestdagen en geniet van jekerstdiner.


Pootje van Polleke en de rest van de bende.

 

tekst Loes Ruyten

foto Loes Ruyten

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

HALLO ALLEMAAL,

IK HEB DE EERSTE KERSTKAART AL BINNEN.

DIE HEB IK VAN OME PETER GEKREGEN, LEUK HÉ,

IN VIND HEM ZO MOOI EN LIEF, OME PEET OOK HOOR.

BEDANKT OME PEET EN IK STUUR U OOK EEN KAART

POOTJE VAN CHARLEY (IK WEL HEM WEL TERUG)

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? 

MOET IK HIER AAN WENNEN??

  

Dit is dus mijn kadootje dat ik gewonnen schijn te hebben met een fotowedstrijd. Zijn ze hier in huis soms vergeten dat ik een kat ben en geen hond???Stelletje kluivenduikers hier hoor, dat ding is nog nieuw en hard en groot, past net tegen de verwarming aan, kan ik wel lekker schuiven, maar ach je mag een gegeven paard ( die gaf men mij dus NIET) niet in hun gezellig ruikende bakkes kijken zegt de mens altijd. Ik klaag dan ook niet echt, heb wel weer lol in het feit dat de dames

moeten schuiven en meten met hun pc stoel, omdat ik er geheid tussen wil.

Voorlopig heb ik er even geen gebruik van gemaakt, was zo boos dat Claudy haar eigen heupkussen terug had gepikt dat ik maar van nijd op de stoeltjes van Leen in haar lees/muziekhoekje ben gaan zitten, in de middag slaap ik op de ene, als ze dan het kussentje schoonmaakt van de haren sjees ik gelijk naar stoeltje twee alwaar ik de avond spendeer om te wachten totdat mamma Claudy met haar lieve dijen wacht op mijn hangbuik. Dat zit toch lekker man, heerlijk gewoon.

Maar ik zal wel moeten wennen  aan dit grote doggylounce ( wat dat ook moge betekenen) ik lees hier fatboy, nou dat is leuk als je op doktersadvies al een speciaal dieet moet hebben voor je nieren, dat is geslaagd!!!!!!!!!!!!!NIET DUS!!

 

Maar al met al, wennen zal ik toch moeten want ik krijg echt dat kussen van Clau niet retour, die is gek, niet dus.

En anders komt er straks wel een hond hier wonen alleen voor dit ( dure) kussen alleen omdat LENA met haar fliepsapparaat ooit een foto van mij heeft gemaakt die zelfs op een dierenkalender heeft gestaan.

 

Ik weet dat ik een mooie jongen ben en dank ook alle stemmers voor dit mooie kadootje, denk niet dat ik ondankbaar ben, maar alles wat nieuw is, ik heb het er niet zo op. alles moet zo wennen en daar heb ik dus een hekel aan.

Huggy van een slapeloze Charley

 

©leny kruis

foto leny kruis

HALLO ALLEMAAL, IK HEB MIJN EERSTE KAARSTKAART AL GEKREGEN VAN MIJN OME PETER. LEUK HÉ, IK VIND HEM ZO MOOI JULLIE OOK?

DANK JE WEL OME PETER, IK BEN ER ERG BLIJ MEE, HUGGIES VAN CHARLEY..

BESTAAT DIE NOU OOK ECHT?

Ga me nou niet vertellen dat er hier aan het einde van de maand weer zo een oude meneer langs komt om overal cadeautjes door de schoorsteen te keilen, dat gelooft toch niemand meer? Terwijl er overal van die centrale rekken voor de warmte in de meeste huizen zijn?

En iedereen krijgt weer een cadeau?

O ja? En de hazen dan? De kippen? De herten? Zo kan ik nog wel even doorgaan hoor. Diervriendelijk is Kerst dus niet echt als ik even mag JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Waarom juist met de Kerst al die dieren opofferen voor twee dagen schransen en drinken alsof je duizenden euro's te verteren hebt? Lekker veel apart  vlees, wat je anders nooit eet omdat het niet te betalen is, waarom dan wel met de Kerst??De mensen hebben geen geld, er zijn er genoeg die amper een cadeautje kunnen kopen voor hun kinderen, of ouderen die niet naar hun eigen kinderen op visite worden gevraagd omdat er geen centjes zijn. Daar wel eens aan gedacht??

Is Sinterklaas net weg, volgeladen met cdeautjes voor iedereen, kun je weer de stad in om een cadeau te zoeken voor de kerst, de gedachte van Kerst is even ver te zoeken bij mij als Kater.

Leen zet altijd wel de stal neer, de ballen hangen overal en nergens ( ik kan er weer eens niet bij) de kaarsjes gaan aan, soms wat lekkers in de vorm van een pizza of lekker soep, ik krijg altijd voor de kerst een stukje kip ( ja sorry kip had je maar geen kip moeten worden in de Kersttijd) Maar al met al snap ik er als Kater geen pepernoot van, sorry appelbol van dat je met Kerst zoveel moet eten, gezelligheid is de tijd die je samen moet maken, in spelletjes doen, even die stomme tv uitlaten met die huilfilms, gezellige muziek aan,  dan de mamma's even helpen met de kaarten te schudden voor het spel, dat op zich is al leuk omdat ik dan heel stil op de tafel mag zitten als ik maar overal van af blijf. 

Ik weet het Kerstverhaal van Leny, die mij vertelde van het kindje Jezus dat geboren werdt ( zal die het koud gehad hebben dan) de drie wijzen, nou hoor ik op het nieuws alleen maar over moord en doodslag, dat zal nooit de bedoeling van De Lieve Heer geweest zijn.

Je moet altijd lief voor elkaar zijn, elke dag weer, knuffel elkaar wat meer, wees lief ook al mag je die persoon niet echt, doe alsof, laat zien dat je nog mens van binnen bent.

Enne Kerstman, niet om het een of ander, maar ik heb al een nieuw bed gewonnen dus dat is mijn cadeau van mijn mamma's, wat ze elkaar geven is liefde, dat is genoeg. Het zit niet onder de boom ( moeten de mensen ook met hun tengels van af blijven, dat behoort bij de natuur) Eigenlijk is Kerst helemaal niet zo leuk, het kost je een stuk van je dierenrijk, het bos gaat eraan, mensen worden te dik van al dat zoete eten en snoepen, worden ziek en dan is er eigenlijk weer genoeg werk voor de ziekenhuizen.

Ben benieuwd voor hoeveel geld er weer de lucht ingaat dit jaar, met dank van de honden en katten die dit soort geluiden zoveel keer sterker horen dan de mensen. Denk aan ons als je een rotje afsteekt of een vuurpijl.

Kerst??Laat het mijn deurtje maar voorbijgaan dit jaar, eigenlijk alle jaren, kost mij teveel leven op aande.

Terwijl het vrede op aarde behoort te zijn toch?

©love and huggies van CHARLEY

 

©LENY KRUIS

December 2011