```````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

 

MIJN REIS OM DE WERELD.............

Ik ga jullie vertellen wat mijn reis om de wereld betekent in dit maffe huishouden. Stel je voor, 's avonds na het avondeten gaat mama Claudy even achter haar p.c., en Leen, je raad het al, kijkt tv.

Op zich allemaal niet erg, maar op zo'n moment verveel ik me te pletter. Heb dus sinds kort verzonnen dat ik als echte wereldreiziger een reis rond de wereld maak. Mijn wereld is eigenlijk maar klein, een grote kamer beneden, hal en trap dan een overloop met drie kamers.

De zolder is niet geopend voor mij. Verboden gebied. Maar als ik 's avonds de reis begin, start ik in de keuken, sjees als een speer naar de kamerdeur, dwars door de kamer, knal dan tevens tegen de deur aan als die bromtol van een Leen die dicht heeft gedaan, ren als en halve klootviool roets de trap op, scheur als een racer langs de hobbykamer, daarna stier ik de slaapkamer in, rondom het bed, glijd lekker uit over de matjes voor het bed, maakt niet uit, mijn vaart is niet te remmen.

 En als Lenepeen nog net niet omgekegeld is, want die vertikt het weleens om opzij te gaan, gevolg???Ze shaket baby zo over mij heen als een sjaan travoltana maakt ze een snoekduik, ik in een deuk, maar deuk mezelf wel weer uit hoor, dus wees gerust, deze ouwe maakt zich niet meer zo druk.

NNa het uitdeukritueel krijg ik eerst op mijn sodelatafel en dan is het zover, ik kijk haar liefdevol aan, blik op "ik hou nog van jou hoor voedermoeder en als het dan zover is heb ik haar al in de zak zitten want dan

 staat zij op en geeft mij een hapje eten. Voor alle moeite die ik gedaan heb om alles overhoop te gooien en lekker lawaai te maken. Kijk, dat is nou mijn reis. En het mooie ervan is, ik hoef mijn koffers niet eens in of uit te pakken....

LIK EN POOT VAN CHARLEY

````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

BRIEF AAN POLLEKE RETOUR AFZENDER OF ZOIETS TOCH??

 

 

 

Yo Polleke ik heb je drama gelezen met die glupenduuk die zomaar een klein lief eendje wilde versieren, oftewel vermoorden. Nou die had ik ook een jetser voor zijn kanis gegeven hoor, niet te weinig ook. Kijk ik mag van mamma Leen geen vlieg doodmaken, maar gisteren zitten die twee dozen te jatzeren, een spel met dobbeldingen of zoiets en dan moet je tellen en dan gaat er een natuurlijk winnen, ziet onze Lena de pena gelijk een grote ( hele grote) naast haar op onze hut, een hele grote vlieg,het leek wel of ze er aan vastgeplakt zat, nou wat is het geval. Die twee niet dodende dames van al wat leeft???

Ik ga het je nou vertellen, het is de waarheid en niets dan de waarheid, dat schuldgevoel van Leen, ach die knallen we de gracht wel in, zo naast de eendjes die in het water zwemmen..

Die vlieg zit maar te zitten en Leen dacht op een druppel verf, maar Claudy kennende, die kan zo mooi schilderen, die laat geen tranendal achter zoals Lena. Dus Leen gaat heel voorzichtig met haar boek die vlieg van de wagen weghalen.

Niet dus, die dooie bleef gewoon zitten, Leen gelijk : Joh hé Clau die vlieg wil niet meer vliegen!"

Wat blijkt nou, zo pal boven het open keukenraam? Zit ze me daar een klodder kleine vliegjes uit te poepen. Clau zag het direct en pakte een stuk papier, hup daar gingen de baby's, eerst had Leen wel die vlieg voor de 2de keer een jetser gegeven, dus die kukelde van haar nest af en Clau gelijk met haar moordneigingen die baby's als papier verpulverd. 

BEN JE DAN EEN MOORDENAAR OF NIET SOMS!!!!!!!!!!!!

Ik mag geen vlieg vangen om mee te voetballen, geen muis om mee te piepen, maar zij moorden hele nesten met vliegen uit. Dat mogen de mensen wel, snappie het nog???Nou aan de andere kant, wij hebben hier haast geen last van vliegen dus als er een nest op je wagen uitkomt, pal boven het keukenraam weet ik zeker dat wij geen van drietjes een hap eten naar binnen hadden genomen die avond. Maar het blijft toch moord vind je niet???

Al met al, ik vind het moedig van je dat je toch tegen je eigen natuur ingaat en die andere kat een soejang hebt gegeven, als je hem weer ziet, geef je er nog maar een van mij, krijg je die wel van me terug.

Groet van je maatje in crime Charley.

STRESSEN DOE JE IN JE EIGEN TIJD!!!!!!!!!!

 

Yo charley

Hier nog ff een klein berichie van mij, de zeer gerespecteerde buurtkater. Het heb ff geduurd, maar dat ligt aan 't vrouwtje hoor, niet dat je denkt dat ik niks meer met je te maken wil hebben.

Het vrouwtje had gezegd dat mama Leen ziek was en dat ik jou niet mocht lastigvallen, net of ik dat altijd doe!

Maar mama Leen is er weer, maar ja, nu is het vrouwtje bijna niet meer op honk. Je ziet, het leven als een jeweetwel kater valt niet mee hoor.

Maar goed, nu ff iets anders. Ik ben me daar toch boos op die kale van hiernaast zeg. Hij miauwde datie last heeft van stress en daarom zo kaal is, kan allemaal wel zo wezen, maar dat geeft hem nog niet het recht te doen wat oftie gedaan heb.

Wij hebben hier in de wijk een mooi watertje met van die zwemdinges erin. Je kent ze wel, van die beessies die snateren als je in de buurt komt.

Nou, die hebben dus nu jonkies, leuk joh, dat klein spul, dat zwemt en snatert als net zo hard als die groten.

Maar die kale van hiernaast, hè, joh als ik er aan denk word ik weer woedend, die wilde zo'n kleintje gaan pakken, was goed voor z'n stress!!!

't Is maar goed dat ik hem in de smiezen had, en da'k d'r op tijd bij was. Ik zag hem sluipen en sluipen en net toen ie zo'n kleintje wilde pakken heb ik hem toch een opdoffer verkocht, wil je niet weten.                     

Hij schrok zich een hoedje, rende krijsend en wel terug naar zijn eigen tuin. En daar heb ik nog eens ferm toegemiauwd, dat ie, stress of niet, die kleintjes gewoon met rust moet laten. Zoniet nou nou nou, dan dan dan, krijgt ie nog zo'n knal maar dan aan de andere kant.

Hij is maar naar binnen gegaan en ik heb hem niet meer gezien. En da's maar goed ook.

 

©Loes Ruyten

Mei 2011