???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Hoe dieren je leven opvrolijken

 

Ze beschermen onze kinderen??..

Ze nemen het op voor de kleintjes??..

Ze laten ons zien hoe je moet relaxen?..

Ze kunnen met elkaar klessebessen?..

Ze helpen je als je omvalt?..

Ze hebben hele GROTE verwachtingen

Ze weten wie de BAAS is?..

EN?.. Ze weten wanneer wij weer eens flink moeten lachen?..

Heb je eigenlijk vandaag nog gelachen???

Je doet 't zo: beweeg de hoeken van je mond naar boven, ik laat 't je zien?..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DIP MET DANK AAN SINT NIKOLAAS!!

  

Hebben jullie last van een herfstdip? Nou ik niet, nog niet althans. Mensen zijn snel chagrijnig, ze gaan vroeg naar bed, omdat het natuurlijk sneller donker is, en staan ook met donker op, lijkt me inderdaad vervelend voor een mensenpersoon.

Maar ik als kat vind dat helemaal niet erg. Hoewel, ik mag nu niet meer zo snel naar buiten. Het regent, stormt, hagelt, en als het een keertje droog is, mag ik even naar buiten, maar dan wordt het weer snel donker en dan moet ik weer direct naar binnen.

 

Kijk en dat snap ik dus niet, maar ik ben dan ook maar een kat die overigens veel van slapen houd. Dus deze winterdip is voor mij een rustpuntje in mijn hectische leven als kat.

In de zomer heb ik het hartstikke druk in mijn tuin, met van alles en nog wat en in het voorjaar ook, dan komt daar de herfst. Ik vecht buiten met de bladeren die uit een grote boom achter naar beneden dwarrelen, recht mijn tuin in. En dat pik ik niet. Ik ben Charley de King of the tuin. Een soort boswachter dus.

 

Maar die herfstdip, nee dat snap ik niet van de mensenwereld.  Waarom zijn mensen dan verdrietig? Is dat omdat de kerst er dan weer aankomt of zo? Dat is toch ook een gezellige tijd, lekker die geur van dennennaalden in je huis, overal glimmende kerstballen die je lekker uit de boom kunt rammen ( als kat dan hé) de heerlijke gerechten die de mensen op tafel zetten.

Ik denk dat het komt omdat mensen zich laten beïnvloeden door het weer daarbuiten.  Nou lieve mensjes, dat is erg dom. Binnen kun je lekker bij de kachel liggen, of zitten zo je wilt en een heerlijke geurkaars aansteken, een wijntje erbij een chippie, of zoutje, weet ik het, ik lust die rommel helaas niet, maar dat is toch gezellig?

 

Dan ga je toch niet dipperig doen, of je laat je lip op je buik hangen. Nee, dan moet je genieten van het gauw donker worden, je moet genieten van de spullen die je van zolder moet halen voor de kerst,  je moet genieten van de lijst met cadeaus die je moet maken voor de sinterklaas.

Dat is die oude man die altijd met kleine kinderen in de weer is. Snap ik dus niks van, als je als man een klein kind een cadeautje geeft, kijkt heel de wereld met een schuin oog naar je, niemand die je nog vertrouwt.  En die oude man met een lange witte baard geeft zowat alle kinderen cadeautjes en die kan ongestoord zijn gang gaan. Ik ben een kat, dus ik snap dat niet.

 

En niemand die het die ouwe viezerik verbied.  Er zijn mensen met kinderen die hem gewoon binnen laten komen en dan heeft hij altijd een soort van zwarte helper bij zich. Het zullen de zwarten weer eens niet zijn. Je mag hier in Nederland toch niet discriminateren of zoiets? Weet ik hoe dat heet. Ik heb laatst met Leen naar een tv-programma zitten kijken over Sinterklaas. Die ouwe is eigenlijk een Turk,  een soort van heilige.  Maar welke ouwe knakker gaat nu cadeautjes aan kleine kinderen weggeven, daar moet wat achter zitten.

En dan komt hij hier per boot uit Spanje!! Ha, geloof ik dus geen bal van.  Die knaap heeft echt wel een leeftijd waarop je zeeziek wordt. En dan mij als kat wijsmaken dat hij helemaal uit Spanje komt varen.  Ja m’n zuster!  Geloof ik niks van.  En dan dat gekke verhaal dat je een cadeautje in je schoen krijgt als je voor de kachel gaat zingen voor die ouwe.

 

Dat gaat helemaal niet, want ik heb gehoord dat die zwarte meneer dan een geschenk in die schoen van dat kind doet, als dat kind maar een liedje zingt. Je reinste chantage.  En iedereen heeft tegenwoordig van die rekken in huis, waar warmte uitkomt.

Dat heet geloof ik centrale verwarming. Dat zou die ouwe toch ook moeten weten. Wie belazert wie nou!!  Ik als kat snap al dat die ouwe de boel besodemieterd en dan de jeugd van tegenwoordig, die met al die computerspelletjes de meest slimme dingen uithalen,  ze lopen ook altijd met zo’n mobiel tokkelding in de hand.

 

Geloven die kids van tegenwoordig echt nog die ouwe Turk?? Kan me er niks bij voorstellen. Hé, ik merk dat ik depri wordt, ik voel me bedonderd, al is het maar door die ouwe Sint. Ik geloof dat ik toch wat minder tv. moet gaan kijken, raak er aardig van in een dipje. Ik wacht wel op de kerst, veel gezelliger en veel lekkerder eten, dan al dat gesnoep van die ouwe Turk uit Spanje. Ik kan het even niet meer volgen. Waar woont die knar nou??Ja hoor, nou heb ik het ook. Ik zit in een herfstdip.

 

Huggies en kissies van Charley!!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

KIKKERBILLETJES?

 

Gossiepiete Charley, je hebt mijn vrouwtje spierpijn bezorgd  van spieren waarvan ze niet wist dat ze ze had.

Maarre, ff eerlijk wezen, ikkke niet hoor, ik heb echt eerlijk waar niet gelachen om je spinnenverhaal.

Hiero eigenlijk niet veel last van die beesten, meer van die kwakers. Joh, die hebben we er hier ooit eens eentje binnen gehad, ik kan je garanderen dat mijn vrouwtje toen harder kwekte dan jouw 2 mama's bij elkaar!

Was wel een beetje mijn schuld hoor, dat wil ik best toegeven hoor. Zal ik je uitleggen.

Hier in mijn wijk is een watertje, kijk en daar komen die kwakers nou eenmaal graag. Tja, en als zeer gerespecteerde buurtkater moet je toch laten zien dat je niet bang bent voor zo'n beessie. Ik had een mooie groene uitgezocht, zo eentje met van die bolle ogen. Ik heb hem voorzichtig meegenomen en aan het vrouwtje willen geven, maar ja, je kent het resultaat al.

Ik heb het vrouwtje toen moeten beloven dat ik dat nooooooit meer zou doen, heb ik gedaan hoor. Mar ja, je kent me toch??

 

Pootje van Polleke en de rest van de bende.

Verhaal geschreven door Loes Ruyten.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????


Ik heb gehoord dat je ook zo een dag hebt gehad........

Het begon al met een probleem bij het opstaan..... 

Je nek was stijf.....

Je hebt je haren gewassen en

kon er al geen goed kapsel van maken.....

Het nieuwe dieet blijkt niet zeer effectief te werken....

Met je ochtendgymnastiek

heb je ook nog een spier verrekt.....

Je nieuwe hoed zag er in de winkel veel beter uit.....

Je hebt steeds meer de gewoonte dingen te verliezen.....

In de middagpauze ben je 

in een regenbui terecht gekomen.....

De lunch is je ook niet goed gevallen.....

Je voelt je geblokkeerd.....

Ongenode gasten komen plotseling op het avondeten.....

En bovendien blijkt nog een griep te heersen.....

Dan ben je s`nachts ook nog alleen thuis

en blijken er vreemde geluiden uit de kelder te komen.....

MAAR NATUURLIJK WORDT HET MORGEN WEER BETER!!! 

RELAX!!!

November 2011