----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yo Charley


Wat een mooi verhaal weer zeg! 'k Wou dat ik zoiets eens mocht meemaken! Maar ja, hier in de buurt zijn niet van die schoonheden te vinden hoor. Alleen jammer dat je nog niet aan je mamma's verteld hebt van je dinnetje.....wie weet mag ze dan een keertje bij je komen spelen en samen eten!


In mijn tuin komen geen 'vreemde' poezen, je weet toch dat wij ene Belg hebben, nou die zorgt wel dat ze wegblijven hoor. Vink eigenlijk wel goed, hoef ik het niet te doen, want zeg nou zelf, mijn tuin is toch echt van mij en van niemand anders.......

 


Binnenkort ga ik de wijk maar weer eens in, een beetje aan mijne kondiezie werken, na die lange winter is er niet veel meer van over. Ik heb ook een buikje net als klein bazinnetje, maar ik wil mijn goddelijke lichaam weer terug. Vandaar.
Ik heb je toch verteld dat ik een keer op de buik van klein bazinnetje lag en iedere keer een stomp kreeg??

 

Snapte er met mijn kattenverstand helemaal niks van maar ik denk nu wel dat ik weet waarom ik die stompen kreeg.
Het vrouwtje is ook al tijden in de weer met draadjes en naaldjes, dus ik denk zo maar dat er een klein klein baasje/bazinnetje gaat komen. Vinnie daar van?? Wordt ik toch echt een soortement van poezenopa!!!

 


Gaat ik nu weer verder met mijn schoonheidsslaapje, ik moet er wel puntgaaf uitzien nu het mooie weer er weer aankomt.
Pootje van Polleke en de rest van de bende.
ps. Wil je dat van die poezenopa nog ff stil houden, anders krijg ik weer op mijn falie...........

©loes ruyten

foto loes ruytenMijn lentegevoelens…..

 

Yo, daar ben ik weer. Jullie eigenste Charley, de kat die zijn kakel maar niet kan en wil houden. Ik heb dan ook zo’n lekker gevoel in mijn buik!! Dat wil je niet weten.  Ken je dat?? Ik denk dat ik een vriendinnetje heb.

 

Zij heeft een zwarte huid, met witte pootjes, en een zwart vlekje op haar witte gelaat. Mooie groene ogen, ik denk dat zij een allochtone poes is, zij spreekt een beetje moeilijk Nederlands, maar dat komt natuurlijk omdat zij Zwols praat. En die taal ben ik nog niet helemaal machtig. Maar daar ga ik nu aan werken. Zondagmiddag was zij weer in mijn tuin, zij mag dat. 

 

Mijn mama’s waren een lange middag naar Apeldoorn, een land ergens hier een half uurtje vandaan, en mijn kleine zwart wit plaatje kwam in mijn tuin. Misschien keek ze wel waar ik bleef. Ik zat op de bank naar haar te kijken, en mijn hele lichaam en geest verlangde naar een aai over haar zacht gelaat. Wat is ze mooi zeg. Ik weet nog niet waar ze woont, maar zodra ik de kans krijg, duik ik de heining over om haar een bezoekje te brengen. Zij komt zovaak langs hier, van de week zat ze op het keukendakje gezellig naar binnen te kijken, ik keek verliefd terug, en naar elkaar mekkeren, je kent dat wel.


Ze is ook vaak in mijn tuin geweest, dat heeft Leen ooit eens op een avond ervaren. Leen zat (alweer hé) naar de tv te kijken, en ze zei tegen Claudy dat het leek alsof ze bekeken werd van buiten. Maar steeds als Leen haar hoofd omdraaide naar buiten zag ze natuurlijk niets in het donker, nee lekker, ze is namelijk nachtblind. Maar ineens gaf ze me toch een gil.

 

Twee grote groene ogen keken haar gemoedelijk aan in het donker van de nacht. Ik had allang gezien dat het mijn vriendinnetje was. Maar ik wilde niets laten merken, anders zou mama Claudy naar buiten stieren en haar wegjagen. Nou dat gaat mij dus te ver!! Leen gaf me toch een gil, dat was echt lachen man. Mijn vriendinnetje schrok zich een bult en maakte dat ze wegkwam. Maar gelukkig is ze later vaak teruggekomen.

 

Claudy zag dat ze in een plant had liggen wroeten, dus de rapen waren gaar. Als ik mijn vriendinnetje eens spreek zal ik haar zeggen dat ze dit niet meer moet doen, anders zijn onze toekomstplannen verkeken, mocht het er ooit eens van komen. En nu als ik mee naar buiten mag, ga ik in diezelfde plant liggen rollen, zodat ZIJ weet dat ik aan haar denk.

 

Ik neem haar geur mee naar binnen. Maar dat is niet blijvend, want Leen kamt mij regelmatig, en dus moet ik steeds weer in die plant duiken om haar geur tot mij te nemen. Het is het enige contact wat wij tot nu toe hebben. Maar de warme dagen zijn eraan te komen, dus ook de lange avonden, die wij hopelijk samen kunnen doorbrengen. Hoop ik alleen dat de dames mijn koeien-kattenbel eens een keer vergeten om te doen.

 

Dat ding verraad mij steeds, belemmert mij in mijn liefdesleven. Want wees eerlijk, je hoeft geen ballen te hebben om je hartje feller te laten kloppen!!!Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte….groetjes.

 

O JA, HIER EEN FOTO VAN HAAR BROERS EN ZUSJES TOEN ZE NOG KLEIN WAS, IS ZE NIET MOOI, DIE LINKSE AAN DE RECHTERKANT VAN DIE ZWARTE BROER AAN DE LINKZE ZIJDE BIJ DE RECHTERHAND VAN DIE ANDERE ZWARTE...

love and huggies van CHARLEY THA MAN IN THA HOUZZEE

 

Maart 2012

Maak jouw eigen website met JouwWeb