-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HÉ EVERIEBODDIE!!

 

JE MOET LACHUUU ALS IK BEGRAVEN WORDT ASBAKKIE!!!!!!!!

 

EN JIJ OOK!!!!!!!!!!!!!!


Die rare kikker van Leen was weer in mijn vijver. Wat is dat beest lelijk zeg!! Hoe kwam ik erachter?? Nou Leen ging even naar de keuken om wat te drinken te halen, gaf ze ineens een gil, leek wel een sirene. Stapte zij bijna op die kikker van eerverleden jaar. Ik had die springbox nog niet gezien. Was veel te warm om te jagen, om wie dan ook uit mijn tuin te jagen. Maar dat ik die groene duikeend niet gezien had??! Nou ik voelde me toch wel enigszins bedrogen door mijn katteninstinct.

 

 Wat moest die groene lelijke boloog in mijn tuin? In mijn vijver? Juist, een lekker badje nemen natuurlijk. Die knakker had het ook warm natuurlijk. Nou laat ie dan lekker naar het gemeentebad huppen!! Het was mijn vijand van het eerste uur, froggie, jawel, die manke die ik jaren geleden te pakken had gekregen. En nu hupte hij gauw naar de vijver, en ging uitdagend op de rand naar mij zitten kijken.  Lekker dan, Leen en Claudy liepen als boswachters om mij heen, bang dat ik in de vijver zou duiken om hem weer een pak slaag te geven.

 

Ja, ik ben me daar gek, ik hou niet van water, en als die froggie wil matten zal hij het water uitmoeten, ik ga er echt niet in. Maar ja je weet het hé, ik ben een eigenwijze kater, een doerak van een kerel, een macho man. Dus toen mijn moeders even in de schaduw achter gingen lunsjen,, had ik even geen honger maar glipte toch even naar de rand van het bassin. Froggie keek mij met zijn balogen aan, en dook de vijver in, zijn lange poten in het water en die lelijke kop erboven.

 

Als ik nou met mijn ene poot een knal voor zijn kanis geef, gaat ie misschien drijven. Het was het proberen waard. Dus ik op de rand van de vijver, keek even naar de moeders, maar die hadden het te druk met kakelen en eten, dus ik zag mijn kans waar. Toen ik op de rand balanceerde van de vijver, sloeg ik met een poot naar die lelijke kop van Froggie, die dook gelijk onder. En mijn voet werd nat.

 

 Gatverdamme, wat is water vies en nat zeg. Ik schrok me de tandjes!! Dat kreng bleef onder een waterlelie liggen kijken naar mij, en ik werd steeds bozer. Maar niet zo boos dat ik de plomp indook, ja ik ben niet helemaal van gisteren!! Maar toen begon het gelazer natuurlijk al. Leny zag het weer, riep dat ik op moest zouten (hé wat?) en ze jaagde mij weg van de vijver. Dus van een afstand heb ik al zijn zwembewegingen zitten volgen, en eerlijk gezegd volg ik dat niet. Dat is toch een veel te klein badje voor die boloog? Ik heb uren zitten wachten voor de vijver, eerst in de hete zon en later in de schaduw bij de schuurdeur, maar dat kreng kwam niet uit het water. Hij heeft deze ronde gewonnen. Maar er komt een tijd dat hij weer naar de andere kant van de schutting springt, en geloof me, dan zorg ik dat ik in de buurt ben.

 

 Hij moet uit mijn tuin blijven, uit mijn vijver. En als ik hem te pakken heb zal ik hem net zo hard weer laten piepen als die ene keer dat ik hem wel te pakken kreeg. Hij zal op zijn lazer krijgen. Maar voorlopig heeft dat stuk vreten uit de oertijd gewonnen. En dat is iets dat ik niet zo gauw zal vergeten!!

Word vervolg.....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Heet man.

 

Niet normaal hier. Mocht de hele morgen en dag en avond lekker mee naar buiten, hup de tuin in. Ja dank je de koekoek, het was zo heet dat ik niet de fut had om over de schutting te duiken. De verleiding was groot, maar de hitte was groter. Veel te heet man om je druk te maken over die rotvogels die mij uitdagend op de rand van de schutting uitlachen, terwijl ik met een slome blik mijn hoofd omhoogtil en zeg dat ze op moeten vliegen.

Rot op zeg, ga lekker in een vogelbadje de schoolslag leren, maar laat mij met rust. Veel te warm.

Zelfs zo heet al vanmorgen, dat ik Leen niet een gekrabbeld en gebeten heb tijdens het kammen van mijn vacht. Nou en dat wil wel iets zeggen hé? Snap trouwens niet waar Leen de kracht vandaan haalt om in dertig graden mijn mooie vacht nog eens mooier te maken. En voor wie, voor wat. Ouwe zeur vind ik het soms.  Maar vooruit dan het hoort erbij. Wij zaten vanmorgen al om 8 uur buiten, Leen met een boek en haar eeuwige bak koffie. Denkt zeker dat ze bruin word van al die koffie die ze drinkt.

 

Nou na een kwartier in de zon, ziet zij eruit als een opgeblazen waterballon.  Rooie kop van de zon. Ze mag niet te lang in de zon, dus blijft ze vaak achter zitten onder de achterkap, lekker met een boek, benen op een stoel, gewoon lekker languit.

En mama Claudy, die bakt ze lekker bruin languit op het zonnebed, lekker in haar blote bassie, alleen slipje aan en dan zie ik Leen alweer beetje verlegen boos kijkend, ze is het er nog steeds niet mee eens. De buren kunnen toch niets zien, en Claudy heeft er maling aan.

 

Doch Leen vind het niet kunnen. Ouderwetse teerrrruuuuutttttttt!!! Maar het is te heet om mij daar druk om te maken. Vaak ben ik bezig om Leen even te jennen als ze zit te lezen, lekker op haar boek, languit liggend, in de hoop dat zij mij dan lekker over mijn buik kriebelt. Maar nu even niet, veel te heet. En vandaag wordt het nog warmer.

Ik ga dood, ik leef straks niet meer, ik ga kapot. Duik onder grote planten in de hoop op een beetje koelte. Ga bij de vijver verkoeling zoeken, maar merk dat ik nog steeds bang voor water ben.

 

Nee niet echt bang, maar ben vies van water, net als elke rechtgeaarde kat. Lieve mensen veel dieren hebben het met deze plotselinge warmte heel zwaar, kijk naar mij. Ik eet wel veel hoor, elke keer een klein hapje, en Leen loopt zich een paar dribbelvoetjes naar mijn etensbakje toe, die is als de dood dat er een vlieg in de keuken meekomt als alle deuren openstaan.

Ik lach me dan kapot, ze kijkt als een raaf alle bakjes na, ververst een paar keer per dag mijn waterbakje. Zij is goed voor mij. Toch iets positief over vrouwtje Leen.

 

Maar het is mij nu te warm om haar te plagen, ik loop niet weg,. Lig als een halve dwaze haarknot op de tafel achter, even in de schaduw, eet lekker mee met de dames, dat is dan het positieve aan dit alles. Iedereen mag even van mij in de tuin, het kan mij niks schelen. Het is mij te warm om enige inspanning uit te voeren naar de vliegende vijand. Laat ze toch, zij hebben het ook warm. Ja toch?? En nu hoor ik op het nieuws dat het vandaag en morgen lekker heter wordt. Ik weet nu al dat ik me ga vervelen.

 

Het huis is zo groot, maar geen plek die mij nu verkoeling kan geven, geen plaats in de tuin die mij kan beschermen tegen al die hitte om mij heen. Ik voel me niet lekker, verlang eigenlijk een beetje naar een badje, of een douche. Hé. Ik heb het. Eerverleden jaar was het ook zo heet, en toen hebben Claudy en Leen zich het schompes gezocht naar mij, in wel 35 graden. Ik was weg. Nee, niet echt, maar zij konden mij nergens vinden. Stom van ze, want ik lag lekker in het fonteintje in de douche, de koelste plek in dit huis. Oké ik heb het, als het mij te dol wordt, duik ik daar maar weer in. Mochten jullie op het internet een berichtje vinden dat Charley vermist is, schrijf dan even aan de dames dat ik waarschijnlijk in het fonteintje in de douche lig te pitten??Bij voorbaat mijn verpletterende (doch niet dodelijke) dank.  Veel zonplezier, ik ga naar boven…

 

 

Zonze en likkepoot van Charley

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WEGWEZEN JIJ DAAR!!!!!!!!!

 

Komt me daar een knakker van een kater in de tuin, sjonge, de tuin is net voor de helft schoongemaakt door mamma Claudy, die heeft nu verplicht 3 dagen pijn en rust nodig, nee komt me daar een gangster van een Sjonny van de hoek even buurten. Nou daar had ik helegaar geen zin in. Ik niet naar buiten, want ik ben al een ouwe man aan het worden en respect kennen die gasten niet hoor voor ouwe katers zoals ikke.

 

Dus ik met mijn postzegel voor het raam en mekkeren dat hij op moest zouten. Donder op man, het is mijn tuin nog steeds al kom ik er niet veel meer in. Overal ligt hout en snippers en overal liggen planten en aarde. Als een jonge hond heb ik daar vroeger veel ingerold, maar nu op mijn leeftijd doen ik dat toch niet meer, ik ben me daar toch niet van de mesjoggene, zoals Leen altijd zegt.

Die is wel een beetje mesjogge hoor, van dat rare tennis. Normaal zit ik naast haar op de leuning van de bank, maar uit eigen veiligheid ben ik maar een ander plekje gaan zoeken. Die malloot zat me daar te maaien en die kreten!!

"Lijn, zie je dat niet Umpiere!"

Wat is nou een Umpiere, een pier met een Um of zo?

Nou dat was maar een zwaai, dan hebben we nog de dropshotshuffel, die gaat dan van: Joooo een dropshot, wat een mooie, dan gaat ze met die handen bijna door het beeldscherm, ik schrik met dan een hoedje, want ik verwacht een rol drop uit die televisie. Dat dropshot snap ik dus niet, buiten die telling van die punten, ik kan lezen hoor Lena. 

Zij roept dan 15 love

Ik zie niet echt liefde op die postzegels van die spelers, maar goed zal het spel wel zijn, maar mijn spel is het niet. Ze zat laatst zo in een wedstrijd dat ik steeds een gier kreeg, nog net kon ik mijn nagels in de bank zetten. Zij kwaad, maar mamma Clau zei zelf dat het mijn eigen schuld was.

Die doos is ook zo fanatiek met die sport..

Nou ja, ik heb het overleefd, die halfpers van een Sjonny is uit mijn tuin, die schrok zich een slakkestaart toen hij mijn pokerface zag en ik heb hem daarna niet meer gezien, maar het mooie weer is er aan te komen dus ik ga straks mooi even de tuin in als Lena het toelaat, die zit toch dat gekke over en weer spel te kijken,

Dat die mensen geen nekpijn hebben, snap dat niet...

Love en Huggies van Charley tha man in tha houzzzee

Juni 2013

Maak jouw eigen website met JouwWeb