Hallo lezers, hier is Alley Cat met nieuws uit de kattenhemel.

 

Harry is met een nieuwe opdracht van Charley afgedaald naar de aardse tuinen en loopt over de schutting van de tuin van Floor en Prinses. Weten jullie nog uit het vorige verhaal? Hij zal eens even met die twee gaan praten over de huisregels aldaar. Floor is krols en dat trekt Harry wel aan. Klein minpuntje is dat hij ook Prinses tegenkomt die van Harry’s aanwezigheid niet gediend is. Dreigend knijpt Prinses haar ogen tot spleetjes en wacht Harry met trillende snorharen op. Harry, niet voor een kleintje vervaart, loopt gewoon aan Prinses voorbij op Floor af

Floor gaat al op voorhand liggen en rolt over het malse gras, uitdagend naar Harry. Nu is het genoeg geweest voor Prinses. Zij stormt op Harry af en geeft hem een flinke haal over zijn neus. Harry probeert een paar slokken van de melkschotel van Prinses te jatten maar daar is Prinses het ook niet mee eens en blaast Harry van hun territorium af. Harry schrikt, springt op de schutting en lazert er aan de andere kant weer vanaf. Hij komt in het gangpad terecht waarbij hij flink zijn hoofd stoot en bewusteloos blijft liggen.

 

Charley is ook naar de aarde afgedaald en gaat uit nieuwsgierigheid nog even bij zijn aardse mama’s langs. Zij zijn in diepe slaap en Charley loopt nog eens door zijn oude huis. In de woonkamer ziet hij de fauteuil staan waarin hij bijna de pletterdood is gestorven toen mama Leny wilde gaan zitten.

Hij springt op bed, loopt tussen die twee snurksters door en snuffelt aan mama Leen. Bij mama Clau kriebelt hij met zijn snorharen aan haar wang. Allebei een beetje wakker geworden slaan zij zichzelf voor hun kanis door dat gekriebel.

Charley haalt de pluk hondenhaar van Yvette uit zijn binnenzak en legt deze naast het bed op de grond, in de hoop dat de mama’s het tijdig ontdekken en het niet in de stofzuiger verdwijnt. Charley lacht zich rot om zijn grappen en met zijn specifieke diepe keelgeluid gaat Charley er vandoor.

 

Onderweg herinnert Charley zich dat Harry ook hier ergens moet zijn en gaat hem opzoeken. In het gangpad treft hij Harry aan, helemaal dizzy. Charley vraagt of Harry weer teveel gedronken heeft? “Nee”,  zegt Harry: “ik ben van de schutting afgelazerd omdat Prinses achter mij aanzat en mij een paar halen over mijn neus heeft gegeven.”

“Hahaha ….” Lacht Charley: “laat jij je wegjagen door een poes? Uitgerekend jij?”

Harry bromt nog wat, trekt zijn jas recht en gaat er vandoor.

 

Terug in de kattenhemel gaan Charley en Harry rapporteren bij Minous. Als eerste mag Harry zijn bevindingen uitleggen en hij geeft aan dat alles in de aardse tuinen in kannen en kruiken is met Floor en Prinses. Charley trekt vragend zijn wenkbrauwen op en zegt: “waarom ben jij dan van die schutting afgelazerd Harry?”

Harry slaat boos met zijn voorpoot op tafel en loopt beledigd het vertrek uit. Minous en Charley kunnen er hartelijk om lachen. Minous kijkt geraffineerd met haar grote groene ogen naar Charley en schenkt een lekkere borrel in.

 

Samen klinken zij op de goede afloop en praten gezellig over van alles, totdat de telefoon gaat….

Maar daarover misschien een volgende keer.

 

©Alley Cat.                Met dank aan co-schrijfster: ©PetraJansen

YO POLLEKE DE BOLLEKE.

 

Alles kits daar achter die rits??Luister, hier loopt ook een Belgiese meid rond, dat is me er eentje, die heeft nergens GOESTING!!!!!!!!!!in.

Weer ik wat dat is, een chagereinige doos die ik het liefst van haar wolk wil aftikkelen, ware het niet dat het een achternicht van Minoes de Baas was.

Een stuk verdriet. Als we kip eten is het "Dare hedde ik gene goesting in!"Hoe weet ik nou wat ze bedoelt maar voordat ze uitgepraat is dan is haar bak al leeggeplunderd door een stelletje asosisjale knapen, nog jong en de moeten we opvoederen. Ja dag, je Opoe. Moet ik dan die kip uit hun bekkies trekke???

Het wordt hier hoe langer hoe gekker. Ik ga wel even zoeken naar jullie Jan. Maar man, weet je hoeveel Jantjes er hier zijn. Schipladingen vol komen ze boven hier. Je mamma voelt het goed hoor, dan kan Jan nog niet loskomen van jullie allemaal. Laat hem maar, als je hem toch ziet vraag dan effe waar en in welk wolkendek hij woont? Het is hier zo groot..

 

Nou goser, ik ga verder met onderzoek. Want die Harry heeft er een scharreltje op na en dat mag niet in de werktijden. Het schijnt die bellegise bonsbons te zijn. Moet lekker happen wezen voor die knakker, ware het niet dat hij geen tand meer in zijn bakkes heeft..

 

Nou goser, tot tokkels en garoetjes aan je mams paps en de rest van de bende

Garoetjes van Charley the man in heaven...

 

 

Yo Charley

 

Hartstikke tof dat je nog regelmatig op deze aardkloot te vinden bent! Maar je moet je mama's niet te veeol plagen hoor, dat hebben ze nie geverdiend! Tegen jou gemiauwd en tegen de anderen niet, ik mis onze Jan en Stompie wel hoor, het is hier verdomde stil en saai!


Ik weet dat het vrouwtje ze ook mist, maar die voelt dat onze Stompie heel soms even komt kroelen bij haar.

Maar van onze Jan verneemt ze niks en dan, heel af en toe hoor, komen wat ze in mensentaal noemen de watelranders........

ed is met onze Jan, dan gemiauw ik dat wel door naar haar.

 Geef mama Leen en mama Claudy maar een kopje van ons assie nog eens op bezoek gaat daar.

 

Pootje van Polleke en diejen Belg.

 

YO POLLEKE MY MAN.

 

Ach, wat ik weer had van de week, wil je niet weten. In de eerste instantie vertel ik natuurlijk niet alles hier want je kan en mag niet alles zeggen als je zo verliefd bent dat je niet eens je pootjes van je baas af kan houden. Dus ik hou netjes mijn pootjes binnenboord en Minous doet de rest maar lekker. Toch verlang ik vaak naar mijn echte moeders beneden hoor en ik mag vaker naar de aardbol, alleen moet die knakker van een Harry steeds mee, ze vertrouwt me niet echt denk ik. Is die maf dan, het zijn toch mensen mensen?


In ieder geval heb ik nou de makke dat ik af en toe een gil geef als die bolle op mijn staart staat met haar surfplanken maat kano. Laatst gaf ik weer een gil en Claudy riep ineens: Hoor je dat Leen, dat lijkt Charley wel, dat heb ik de laatste tijd vaker gehoord of voelde dat hij tegen mijn been aan aaide. 


Ze zien me dan wel niet, maar ik ben er wel!!!!!!!!!Kijk en dat is lachuuuu, alleen als ze bovenop mij gaan zitten als ik lekker lig te pitten is het minder met die twee zware standbeelden, die ploffen in de bank en ik moet als een speer wegwezen anders krijg ik de pletterdood, dat zou voor de tweede keer zijn. Nou man, dat overleef ik echt niet hoor.

Je wordt in ieder geval lekker verwend, zo hoort het ook. Leen is even met haar kous bezig, even die dikker arm erin proppen, een heel gevecht als je dat zo ziet, maar ach, ze went er wel aan. Volgende week gaat ze weer met een zwachtel lopen, dan  is het net een robottinnetje...


Nou goser, leuke foto, je ligt er charmant lekker lui bij, hou je koest en misschien kom ik ook jou kant even op. Je hebt zoveel mogelijkheden hierboven, je bent zo waar je wezen moet. Mamma Leen zegt steeds dat ze denkt dat ik nog ergens in huis zwerf, ze heeft gelijk, daarom meld ik mij even met mijn diep keelgeluid...Maar die is niet bang te krijgen...Wel lief hoor allebei, ze denken nog steeds aan mij.

Goser, aufwienersnitsel en we tokkelen nog wel, groetjes aan de bende daar.

 

 

Yo Charley

 

Ik heb je toch al geverteld dat ik een soortement van opa ben? Het klein bazinnetje heeft een poosje geleden een mensenkitten gekregen en over da kleine mènneke wil ik je iets leuks vertellen.

Da klein mènneke is al helemaal niet zo klein meer en hij kan iets wat ik me geen mogelijkheid voor elkaar krijg, lopen op 2 pootjes. Probeer het maar eens, gaat je echt niet lukken hoor!


Ik ben een echt kroelkont en lig errug graag bij het baasje of bazinnetje op schoot, lekker warm hoor.

Laatst was da klein mènneke weer eens hier en zal ik je eens een geheim verklappen? Da's net zo'n kroelkont als ikkes!


Lekker met z'n 3en in de bank en naar een kassie gekeken waar het baasje en da klein mènneke helemaal weg van waren. Nou ja, zij hebben gekeken en ik heb heerlijk liggen slapen.

Kijk maar, het klein bazinnetje heeft met haar plaatjesmachien gefoezeld et voilà.

 

Nou, heb ik dan een leven of niet! Jij slaapt toch ook wel eens op de schoot van je bazin of niet Of praat je daar liever niet over?

Ik hoor je nog wel, poot van Polleke en de bende.

 

Yo Charley

 

Het heeft een poosje geduurd eer ik weer eens iets van me liet horen, maar ja, daar is 't vrouwtje ook schuldig aan hoor!Ik heb het zien aankomen, eerst diejen Belg weg, toen kwamen de tassen naar beneden en toen was ze weg, helemaal weg. Ik heb nog gemiauwd dat ze da letterblokjesmachien moest laten staan en wel aan, maar nee hoor, die werd opgeruimd.

 

Nou moet je niet denken da'k zielig ben of zo hoor, er komt hier een lieve meneer voor me zorgen, dat ik eten heb en drinken en dat ik naar buiten kan.  Niet dat nou zo veel buiten ben geweest, was mij te koud, terwijl het vrouwtje lekker in het zonnetje zat! Mauw de volgende keer wel net zo lang dat ik mee mag. Hoewel, aan de andere kant kan ik de boel hier toch niet de boel laten??

 


Wil je wel even een gewaarschuwing geven: blijf maar uit de buurt van die hondenhemel, daar zitten ook rotzakken tussen die jou wel eens een behoorlijke streek kunnen leveren. En dat meestal op een moment dat je net niet op de kattenhoede bent.

 

Hier in de wijk zat ook zo'n lamstraal, die had het echt op ons katten voorzien, gelukkig istie pleitstralen, maar wie weet zit ie nu wel daar bij jullie in de hondenhemel. Ben ff z'n naam kwijt, maar hij is groot en zwart! Doe er je voordeel mee.

 

Nu ouwe gabber, ik ga weer naar mijn mandje, dat staat lekker bij de geverwarming en ga maar weer eens slapen.

 

 Polleke en diejen Belg.

 

Doedels

 

 

Charley en de hondenhemel.

Hallo lezers, hier is Alley Cat weer. Ik heb nieuws over Charley die naar de hondenhemel 
op zoek is. Weten jullie nog, in het vorige avontuur? Hij heeft op de smackbox gelezen hoe 
Yvette er ongeveer uitziet en staat nu spiedend voor het hek van de hondenhemel. Als lokaas
heeft Charley een stuk rosbief meegenomen en legt dit naast het hek neer. Enkele honden
komen blaffend en kwijlend aangerent maar Charley doet geen stap terug. Drie herdershonden 
nemen het voortouw en staan dreigend naar Charley te blaffen.

Één van die drie honden kijkt 
gebiologeerd naar dat stuk rosbief. Met haar neus tegen het hek staat zij daar te kwijlen en 
kijkt Charley aan. Charley wil een herkenningsteken van die herdershond hebben om mee te 
nemen naar Claudy. Maar omdat Charley geen ‘honds’ praat steekt hij een voorpoot door het 
hek en klauwt een pluk haar van die hond af en steekt het in zijn binnenzak. Sluipend door het 
hoge gras loopt Charley terug naar zijn kantoor.


Daar aangekomen komt Charley zijn secondant Harry tegen die hem bijpraat over de stand 
van zaken in de aardse tuinen. Met in het bijzonder de aardpoezen Floor en Prinses. Die 
laatste heeft namelijk een erge hekel aan aardse katers, terwijl Floor zo krols als de pest is.


Prinses is jaloers op al die minaars en jaagt ze met leeuwenmoed de tuin uit. Aan Harry de
eer om nu alleen dit zaakje te gaan regelen en die aardmormels tot de orde te roepen. Charley 
heeft geen tijd om mee te gaan dus Harry: laat zien dat jij het kunt. En denk erom: géén 
melkbar hè?
Charley gaat rapport uitbrengen bij Minous en haar bijpraten over de gang van zaken. Als 
Charley het kantoor van Minous binnenkomt ziet hij haar gezicht op tien dagen onweer staan.
Minous zegt niets en reageert niet; zij laat Charley voor wat hij is. Charley ziet het naderende 
onheil aankomen en loopt achteruit naar buiten. Maar net als hij met zijn achterpoot het 
kattenluik instapt brult Minous hem terug. Met haar ranke voorpootjes staat zij op haar bureau 
geleund en wijst Charley naar een plek voor het bureau. Met haar ogen in gemene spleetjes 
geknepen miauwt zij venijnig dat Charley nu wéér bij die hondenhemel is geweest.

“Vorige 
keer ook al en nu wéér. Dit moet afgelopen zijn Charley. Wat heb jij daarop te zeggen?”
Charley geeft aan dat hij op zoek is naar de aardse hond Yvette van mama Claudy, die in de 
hondenhemel is. Charley verteld dat hij een pluk hondenhaar heeft gepikt om mee te nemen 
naar beneden om naast mama Claudy neer te leggen als zij slaapt.


Minous ontdooit van zoveel gevoel en gaat zitten. Zij slaat haar achterpootjes over elkaar, 
kijkt Charley aan en zegt: “Voortaan wil ik weten wanneer jij naar de hondenhemel gaat en 
wanneer naar het aardse beneden. Niet om jou te controleren maar ik hou van deze gevoelige 
kant van jou, Charretje. Laten wij gezellig iets drinken want ik ben diep onder de indruk 
geraakt van jou.” Haar grote groene ogen knijpt Minous daarbij geraffineerd samen en zij 
schenkt Charley een borrel in.
Na deze heildronk lopen Minous en Charley dicht naast elkaar naar de donker kamer van 
Minous. 
Maar wat zich daar afspeelt ……. ? 


©Alley Cat. Met dank aan co-schrijfster: ©PetraJansen

November 2013

Maak jouw eigen website met JouwWeb