YO CHARLEY


Letterblokjesmachien werkt weer, nog niet helemaal zals het vrouwtje het wil, maar daar heb ik maling aan. Die meneer daar ver weg, nou die bekijkt het maar, volgens het vrouwtje, zij maakt het machien wel zoals zij dat wil.Ik met mijn kleine pootjes ben er al aan gewend hoor. Maar ja, ik ben dan oo een zeer gerespecteerde buurtkater........

Joh, ben maar blij dat die muziekmeneren daarboven niet ieder uur van de dag mogen oefenen, wij hebben hier in de wijk een muziekmuts die denkt dat ze goed kan miauwen, nou, wij katers denken daar anders over. Ze doet dat miauwen van de vroege morgen tot de late avond en het is niet om aan te horen, zelfs niet voor ons!

Wij, dai=t is te zeggen het buurtkatercomité, hebben bedacht dat we de wijk moeten geverlossen van dat gejammer. Dus wij om de beurt meejammeren onder haar raam, totdat ze zou stoppen. Maar niks was minder waar......

Ze snapte het niet helemaal en heeft een emmr water over een van mijn vriendjes leegekieperd!Nou vraag ik je: Dat kunnnen we toch niet accepteren?? Hebbie daarboven een oplossing, misschien in de vorm van een spookkatert??
Pootje van Polleke en diejen Belg.


Ps: diejen Belg heeft er ook last van 

 

 

Hallo iedereen.

Hier even een kort berichtje van boven. Ik moet toch even iets kwijt hoor. Mamma Leen die luistert haast nooit meer, die zit maar met haar koptelefoon liedjes in een doosje te doen, gaat ze meezingen, sla ik de vleugels weer uit en ben weg. Geloof mij, dat wil niemand horen.

 

Maar laatst toen ik dat de Grote Man vertelde, dat mijn mamma zo verschikkelijk kon zingen, nam hij mij mee naar de Mensenkant van de hemel en zei tegen mij dat hij liet zien dat beroemde mensen niet altijd goed kunnen zingen hoor. Nou ik heb het geweten. Mijn oren doen nog zeer.

Wat denk je. Kom ik eerst bij een donkere krullenbol met een versierde broek aan en een bandje in zijn haar ( nee was geen vrouw) zit hij op een krukje, kijkt mij aan en zegt:
"Hé Char wer aar joe gaat naar toe?"

Ik zeg tegen hem ( ze verstaan dan wel kats hoor) dat de Grote Man mij de zangwereld van beroemde mensen zou laten horen en zien.

"Ow, joe mien tat ei haf toe sing fo jouw?"

"Ken joe tat tan?" Pakt ie ineens zijn gitaar, doet zijn mond op de snaren en gaat als een gek met zijn tanden op de snaren spelen. Wat een geluid man. Ik haalde mijn schouders op en we liepen maar verder, de Grote Man riep nog  "By Jimmy." Toen zag ik een bebrilde, eenvoudige meneer, ook al met een gitaar en die vroeg aan de Grote Man of hij iets wilde horen, of dat hij voor mij moest zingen.

"Laat maar eens wat horen John." En die John begon te kwelen over ene Annie, wel een mooi liedje, wel even wat anders dan die vlaflip van net zeg. Ik hoorde hem nog in de verte.

"Nou hebben we hier nog een Elvis zitten, een Michael, Buddy  zit hier ook en nog veel meer mensen die kunnen zingen of spelen. Ook een beroemde pianist, altijd verkleed. Wil je de zien?"

"Ja, Grote Man, laat de show maar doorgaan." Natuurlijk was ik benieuwd naar een pianist, want iedereen die hij via zijn hand in de lucht liet zien, ze hadden allemaal een gitaar, alleen die Michael, die was zeker in een hoopje getrapt, want die deed zo gek met zijn benen!

Komen we bij een zwembad aan, in de vorm van een piano, die was op verzoek van die meneer die heet Libera..ja hatschie of zo, die man zag eruit? Leek wel een kerstboom. Vol met dikke jas en lange dikke kettingen, overal dikke zware ringen aan zijn handen. Die kon toch zo nooit piano spelen?

Nou, zei de Grote Man, hij mocht alleen in de ochtenden van 10 tot 12 spelen, ieder had zo zijn eigen tijd, anders zou het te luidruchtig hierboven worden en zouden de andere mensen gestoord worden in hun middagdutje.

Maar die taal man. Daar snapte ik geen fluitekruid van, maar verstond het juist wel. Ik schrijf het geloof ik verkeerd, maar je snapt het toch wel?

Nou, weer even in de mensenwereld geweest en de Grote Man bracht mij weer naar mijn eigen stekkie met de belofte dat hij de volgende keer wat meer mensen zou laten zingen. Liefs van die Grote toch?

Zo en dan mag Lena zingen wat ze wil, ik heb hier mijn eigen orkest gevonden, trouwens, voor een kaartje hoef ik niets te betalen. Wij hebben hier geen geld..

Toppie toch>>>>

Hugs and greets from Charley from heaven. 

 

yo ouwe reus.

 

Wat errug!!!!Ik had het hierboven al gehoord, heel veel mensen moeten een nieuwe tikdoos aankopen, omdat die mafketel uit dat dorp Amerika weer een nieuw ding op de markt gooide. Hier krijgen ze alles voor niets, ik heb er zelluf ook nu een op mijn kantoortje, kan dus lekker inbreken op de doos van Lena, de tikdoos hoor!!Laar hier geen misverstand over zijn.

Maar die knakker gooit de mensen wel weer op kosten, ik vind het van de gekke dat zo een rijke stinkerd wel alles mag doen zonder dat er een stelletje andere rijke knakkers, die toch iets te vertellen hebben in een dorp of land, dat heet regen of zoiets. Nou ja, dat zijn mensen die met geld van de gewone man hun zakken vullen en vast zorgen dat ze een andere goed betaalde baan hebben voor als ze weggestemd worden. Vaak hebben die knakkers het verstand van een garnaal ( zoals je weet, hebben die geen hersens, net als een kwal) Heb ik hier geleerd bij het zeehemeltje dat ze hier ook hebben.

Maar als je moeder weer terug is kan je toch lekker wennen aan dat nieuwe ding? Wel doen hoor, je weet in ieder geval dat je moeder terug komt. Kan ik dus niet meer zeggen. Alleen via dit lijntje..

Maar daar benne we toch harstikke blij mee!!

Nou goser tot tokkels maar weer, ik ga nog wat genieten van mijn zondagse vrije dag./

 

Groet van Charley, the man from heaven..

 

JOEHOE CHARLEY!!!!!!!

 

Grrr grr grrr, dat moest ik ff kwijt hoor. En ik moet miauwen dat het wel lekker oplucht.Maar goed, 'kzal eerst eens uitgeleggen waarom ik dat ff kwijt moest. Jullie weten allemaal dat ik zo af en toe eens gebruik mag maken van het letterblokjesmachien van het vrouwtje om Charley op de hoogte te houwen van mijn wel en wee (en dan meer over het wee dan het wel).

's Morgens zet het vrouwtjes dat letterblokjesmachien aan en wat denkie??? Alleen maar strepies op het scherm, net zoiets als mijn poezelige vachtje, maar dan anders. Vrouwtje helemaal in de stress, want dat betekende niet veel goeds.

(Wat ik dan weer niet snap, ik gebedoel maar, mijn vachtje is toch mooi?)Enfin, vrouwtje dat letterblokjesmachien ingepakt en zij op weg. En ikke hiero maar wachten en wachten en wachten.......

Komt ze terug en ikke weer helemaal blij, maar niet voor lang hoor. Nee, vrouwtje had een nieuwe machien gekocht en nu moest ze alles weer instellen en overzetten, wat dat ook wezen mag. En tot overmaat van ramp is ze toen weggegaan, wel 5 hele dagen lang, samen met het baasje, klein bazinnetje en klein baasje en da klein mènneke. Maar daar mag ik niks over gevertellen, dat gaat het vrouwtje zelluf doen.

 

Jongens, ik heb het zwaaaaaaaaaaar............

April 2014