YO CHARLEY MY MAN.

 

Man o man wat is het heet, vochtig en vies geweest de laatste tijd, zo heet, vochtig en vies dat ik geen puf meer had om het letterblokjesmachien van het vrouwtje te gebruiken Het vrouwtje trouwens ook niet hoor, die lag helemaal uitgeteld her en der hiero in huize Polleke.

Vandaag was dà klein mènneke hiero en na zo'n drukke dag (voor het vrouwtje dan toch) ligt die weer in de bank naar het kijkkassie te gluren. Gelukkig is ze vergeten haar letterblokjesmachien uit te zetten, dus heb ik mijn kans gegrepen.

Dieje zwarte van hierneffen durft niet meer in mijn tuin te komen, die meziekmefrouw houdt zich rustig dus da's lekker, maar heel veel van mijn vriendjes zijn met verkansie, wat dat ook mag zijn. Niet te hopen dat het vrouwtje met verkansie gaat, ben ik weer helemaal alleen hier.

Op het baasje hoef ik ook al niet te rekenen, die heeft heel veel auau, heeft te maken met een kneus of zo. Het precieze weet ik ook niet, ze praten alleen maar in mensentaal en dat ken ik nog niet zo goed.

Voor de rest heb ik nikse nie meer te melden en gaat het goed met mij,

 

 

Pootje van Polleke en diejen Belg.

 

Juli 2014

 

 

UIT DE OUDE DOOS VAN CHARLEY.

 

Ga toch eens weg.


 

Ga toch eens weg met je fliepsapparaat, ik krijg er een kunstkop van, als ik die al niet heb.Wat een doos zeg. Heb je niets anders te fliepsen dan die postzegel van mij?

Ga lekker buiten spelen, mooi weer. Nee dat doet die doos niet,anders zet ik mijn toeter ook weer open en dan wil ik mee naar buiten krijg ik mijn koeienbel, met nu al vier belletjes eraan, om en dan mag ik vogels gaan vangen..

Natuurlijk Leen, want denk je zelf, dat de vogels hopen dat de ijscoman voorbijkomt als ze mij horen, als ik achter de planten verscholen zit en met mijn kanis zwaai dat jij weg moet blijven als er een vogel op de schutting zit?

 

Echt die bolle uit Zwolle is echt van de mafferige hoor. Ik mag alleen mee de tuin in als zij het vuil buiten in de klikko gooit en dan weer retour, ze laat mij wel even de tuin inspecteren. Maar die is nog kaal, zie alleen dat de narcissen door haar peterselie groeien, dus ik hoef effe geen soep van die bolle.

We leven niet meer in de oorlog hoor dat je bollen moest eten naast je verse peterselie? En dan die salie, sjonge sjonge die doos heeft van haar kruidentuin een kruidensoep gemaakt geloof ik. Ik rook eens aan het bonenkruid wat zich ook al laat zien en toen riep zij alweer "Ga met je toeter uit mijn bak Charley!”

 

Dus je weet het al, ik heb dus weer huisarrest, terwijl ik de saliebladen nog aan mijn sik had hangen, wist ik dat zij dat gezien had. Schijnt goed voor je keel te zijn. Nou ik heb nog geen last van mijn stembanden, wel van die doos die zie ik alweer kijken naar de pannenlappen. Dus dat wordt weer kammen. Ik piepel lekker naar boven, ga naast mamma Claudy liggen, die is ziek en dan durft ze mij niet weg te halen, bang om Claudy wakker te maken.

Niet om het een of ander, maar worden jullie nou nooit moe van die Klapdoos? Ik val soms spontaan in slaap als ze zit te tikken, maar dan knal ik meestal met mijn kanis op haar toetsenbord, is ze daar weer boos over, dat komt omdat ik altijd naast haar op de tafel zit. Ik wil gewoon weten wat ze allemaal doet op haar Beppie het Leppie ( is die mesjogge dan die doos bonbons!!)

 

Laat het me effe weten, dan kan ik misschien een kattenopstand versieren hier op het blog. Schijnt mogelijk te zijn om dat te regelen, zal wel even aan ome Zwamneus of ome Doppie vragen dat zijn de radicalen bij uitstek. (Kanonne wat is een Radicaal nou weerl, ik ben nog niet kaal zeg!!)

Nou ik heb weer even mijn zegje gedaan, moest het ook even kwijt want Karel van de buren mag ook niet meer naar buiten met die kou, die gozer mis ik wel hoor. Ben al twee keer de heining over geweest maar twee keer heeft die bolle mij gesnapt door die koeiebellen natuurlijk,

 

Huggie van CHARLEY THA MAN IN THA HOUZZZZZEEEEE

 

 

 

 

 

                        Charley & Harry met vakantie.

 

Nu de grote baas langdurig op vakantie is vind Charley dat daar ook iets aan gedaan moet worden. Hij besluit om het werk opzij te leggen en zoekt zich een mooi plekje in de tuin. Net als hij een beetje begint weg te doezelen wordt hij op zijn schouders getikt. Met één oog half open ziet hij Harry staan met een vragend gezicht.

 

“Luister eens Harry: wat dacht jij van een vakantie hier in onze hemelse tuin?” En Charley oppert enkele ideeën om de komende twee weken door te komen. Gezamenlijk sjouwen ze bankjes, pootjesbankjes en tafeltjes de tuin in. Zelfs een speciaal kattenparasolletje wordt niet vergeten.

 

Luierend liggend in de tuin, in de zon krijgt het duo trek in versnaperingen. Charley pakt zijn mobieltje en geeft enkele bestellingen door aan de catering.

“Wil jij een stuk gekonfijte muis of een paar vers gebakken niertjes?” Vraagt Charley aan zijn beste vriend. En in plaats van het gewoonte getrouwe schoteltje water bestellen ze er gelijk een treetje heerlijk gekoeld bier bij.

 

Met de achterpootjes over elkaar liggen zij daar, samen in de tuin te genieten van het hemelse leven. Zij kijken elkaar door hun zonnebrillen aan en toasten op het hemelse kattenleven.

“Eigenlijk hebben wij toch een pracht leven hier, hé Harry?” En samen klinken zij daarop.

 

“Wanneer komt de opperbaas ook alweer terug?” Vraagt Harry.

“Over twee weken!” Zegt Charley en hij zet nog een koud blikje bier bij Harry neer.

Weemoedig denkt Charley ineens weer terug aan zijn aardse mamma’s. ‘Zijn’ twee aardse mamma’s die nu waarschijnlijk op hun camping zitten, zonder hem. Zouden zijn mama’s hem net zo missen als Charley zijn mama’s?

 

Wij lezers zullen het beruchte duo maar even met rust laten en laten bijkomen van hun hemelse avonturen.

 

©Alley Cat.