Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 

    

       Hoe Harry afdruipt.

 

Na de feestelijke opening van de melkbar in het vorige verhaal is Harry teruggekeerd naar de aarde om orde op zaken te stellen bij die uit de kluiten gewassen aardse kattenfamilie van die kleine tweevoeter en consorten. Harry loopt door het brandgangetje op zoek naar het juiste tuinpoortje van Prinses en Floor en de rest van de beestenbende. Daar gaat Harry voor eens en voor altijd orde op zaken stellen, want zelfs op aarde hoort orde en respect te zijn.

 

Als Harry van het tuinschuurtje af springt en door de tuin sluipt komt hij Prinses tegen. Zij lacht hooghartig naar hem en kijkt met opgetrokken neus arrogant de andere kant op. Harry vind Prinses eigenlijk een echte lellebel want zij lacht naar elke kater. Ook zit er zo’n zwarte angsthaas bij die zich voor alles en iedereen verstopt. Harry loopt voorbij het gepeupel en wringt zich tussen de op de haak staande buitendeur door het woonhuis in. Meteen springt zwerfkater Zwiebertje voor Harry, dreigend met blazen, hoge rug en dikke staart; dat soort werk dus. Harry probeert nog lachend en schimpend om Zwiebertje af te wimpelen door hem kleinerend Zwabbertje te noemen maar dan wordt de kater nog kwaaier.

 

 

Zwabbertje is eigenlijk niets meer dan een vieze zwerfkat die zich het woonhuis van de grote tweevoeters heeft toegeëigend en daar vrijpostig mee-eet uit de voerbakjes van Prinses en Floor.

Ondertussen is Harry vreselijk toegetakeld door Zwabbertje en hij rent als een speer langs de stoïcijns kijkende Prinses de tuin uit.

 

Gevlucht naar het brandgangetje likt Harry zijn wonden om daarna terug te keren naar de kattenhemel. Met tegenzin dit keer, omdat hij dan moet gaan uitleggen wat er gebeurd is en waarom hij er zo toegetakeld uit ziet. Dan maar eerst langs de melkbar om een paar ‘dubbele’ borrels kraanwater te drinken, denkt Harry.

Dat het vandaag een dikke pechdag is blijkt omdat Charley en Yvette al in de melkbar zitten en als zij Harry zien binnen komen in schaterlachen uitbarsten.

 

Harry loopt paars aan van woede en schaamte maar kan de dans niet meer ontspringen en laat alle beschimpingen gelaten over zich heen komen. Charley begrijpt wat er aan de hand is en neemt Harry mee naar buiten. Zij steken de straat over naar het hoge grasveldje en gaan samen praten over wat er gebeurd is.

Daarna brengt Charley Harry eerst naar de EHBO post en lopen vervolgens samen naar hun onderkomen. Harry met zijn kop in het verband en een grote pleister op zijn kin. Charley doet discreet de kantoordeur op een kier en knipoogt naar mij, naar Alley Cat, waarna hij de deur sluit.

 

Zouden wij ooit horen wat daar besproken wordt? Of misschien in een volgend verhaal?

 

©Alley Cat.

Rating: 3.5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Has
8 jaar geleden

Ook hoort er op aarde respect te zijn, hoort wel zo.
Maar als je Prinses heet en een echte lellebel bent, kan het respect wel eens uitblijven.
Zwerfkatten die eigenen zich nog al een bordje toe, komt dat ze die ook voor hun kop hebben.
Als je dat niet heb is het lastig uitleggen in de kattenhemel.
Als het verband er af is zal het gehoor ook beter zijn, ben benieuwd wat we de volgende keer dan zullen vernemen.

Rating: 5 sterren
1 stem

Februari 2015

 

    

              Charley pakt de draad weer op.                 

 

Vandaag is het vrijdag in de kattenhemel. Charley en Harry herinneren zich dat vandaag de visboer kibbeling uitdeelt en dus stapt het duo vol goede moed door de hoofdstraat. Aan de overkant zien ze dat de melkbar feestelijk wordt geopend en de visboer er een kraampje bij heeft gezet voor gratis kibbeling. Zonder na te denken rennen de twee naar de overkant en laten het zich goed smaken. Barhond Yvette ziet ze staan en wenkt ze naar binnen om een overheerlijk schoteltje slagroom te serveren. Smakelijk likken zij hun schoteltje leeg en kijken vol verwondering rond hoe hun geliefde melkbar er bij staat.

 

Harry informeert voorzichtig wat Charley nou eigenlijk gezien heeft bij dat rood-witte hek, daar waar de kattenhemel zou eindigen.

“Daar ga ik het nooit meer over hebben!” Miauwt Charley chagrijnig.

In gedachte weet Charley, en beseft hij ook, dat wat de opperbaas hem in de reprimande heeft uitgelegd maar voor één uitleg vatbaar is: Nooit meer naartoe gaan!!! Zo is hem verteld.

Maar het denken aan wat hij daar zag kan niemand hem verbieden. Volgens de opperbaas waren dat beelden die zijn gedachten beheersen en daarom alleen voor hem zichtbaar waren. Want als je in de kattenhemel bent kun je alle kanten op, zelfs terug maar de aarde maar dat is slechts voor een enkeling weggelegd. En Charley en Harry zijn nou net van die uitzonderingen.

 

“Jij moet toch weer eens naar de aarde gaan Harry, en even uitvlooien wat die Prinses en Floor aan het uitvreten zijn. Want ik hoor er heel weinig meer over maar dat hoeft niet altijd goed nieuws te zijn. Ja, er schijnen nog een paar katers bij gekomen te zijn en dat wordt daar dan een huishouden van Jan Steen op die manier. Dus ga jij daar eens even orde op zaken stellen.”

Harry schrijft wat punten in zijn agenda en loopt dan eerst nog even langs de melkbar om te kijken of er nog gratis kibbelingen zijn. Charley trekt zijn jas aan en loopt Harry achterna.

 

 

Vrolijke- en goed in het gehoor liggende muziek, afkomstig van de Bank’s show, komt uit de melkbar. Die zender hadden ze gevonden op internet, op Logbankje. Ene Hans Bank is daar de presenterende DJ. En de twee hebben het naar hun zin zeg, wil je niet weten. Barhond Yvette komt bij ze aan tafel zitten en gedrieën gaan zij zich te buiten aan dit openingsbacchanaal. De melkbar is weer geopend en dat zal iedereen weten ook.

 

Maar moest Harry niet iets gaan doen?

 

 

Wie weet lezen wij daar meer over in het volgende avontuur.

 

©Alley Cat.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Reacties

Hans
8 jaar geleden

Charley en Harry hebben een goede eetlust, een schoteltje slagroom is ook hemels.
Charley is nog onder de indruk dat de opperbaas hem een reprimande heeft gegeven.
Prinses en Floor moet blijkbaar wel regelmatig gecontroleerd worden.
Doet me goed dat de muziek in de melkabar goed bevalt, en heffingsvrij, daar kun je weer een schoteltje slagroom voor leeg likken.