Reactie plaatsen

Reacties

Hans
8 jaar geleden

Gezellig weer een verhaal over mijn vrienden.
Zo'n gezapige zondag doet Charley zweven en spinnen.
Een muis omleggen in deze hemelse omgeving is een rattenstreek.
lapjespoessen vallen niet op tegen het hemelsehek.
Het bleef nog lang onrustig op kantoor. Hans

Leny Kruis
8 jaar geleden

Zo die gaat lekker Ally Cat. Wat moet ik daar nu op verzinnen met mijn zieke lichaam? Ben nog in de run met Polleke en die zwangere huismus, die wordt ook al weer een oom. Nou kom jij met een stelletje speurneuzen aan.Gaat lekker zo!!!!!!!!

LENY KRUIS
8 jaar geleden

Nou Polleke feliciteer je mam en pap maar van ons hiero van de smackbox, dat ze maar snel weer opknapt en oma wordt. Dan word jij in ieder geval weer een zoete oom toch???

Hans
8 jaar geleden

Daar ben je niet blij mee Charly, vrouwtje is dan erg ziek.
De oplossing voor de twee keffers is het hek open zetten dat ze weg kunnen lopen.
Een grote broer kan een ondersteuning zijn, Polleke.

Leny Kruis
8 jaar geleden

Yo Hans, ik merk dat je regelmatig bij Charley komt lezen, je kunt aan de rechterkant tegenwoordig ook je stem uitbrengen hoor, mag allemaal en kost je niets....groet van leny

Hans
8 jaar geleden

De kattenhemel is nog niet zo slecht, wat moet dat heerlijk zijn om o snel te kunnen genezen.
Heerlijk om samen met een kartonnendoos te spelen, zet karton er maar even bij.
Als je aan de melkbar al gelijk met een dubbele bubbel begint houden ze het niet lang vol.
Voor de muis ook beter te ruilen, voor je het weet wordt je voor een makreel aangezien.
Heerlijk in je eigen warme mandje kruipen. Hans

 

               Muis om zeep.

 

Zelfs in de kattenhemel bestaan van die lekkere gezapige zondagen waarop je niets anders hoeft te doen dan alleen maar te luieren. Charley schenkt zich een hemels wijntje in en kijkt met een gevoel van welbehagen door zijn raam naar buiten. De zon schijnt stralend op de binnenplaats en Charley wil naar buiten. Nu!

 

Dat deze euforie maar van korte duur is blijkt als Harry hijgend op Charley af komt rennen en begint te miauwen over het muizenveldje, dat daar een dode muis is gevonden. Samen gaan zij naar het muizenveldje en nemen poolshoogte van de situatie. Inderdaad zien ze daar een dode muis liggen maar die is niet zomaar gestorven, want sterven is een uitgesloten onderwerp in de kattenhemel. Nee, deze muis is om zeep geholpen; dat mag duidelijk zijn.

 

Enkele muizen stuiven weg als ze Harry zien maar anderen blijven vol bravoure staan en geven hun mening over het gebeuren.

"Muis is gepakt door poes!" Piepen de muizen in koor tegen ons duo. Charley en Harry kijken elkaar aan en noteren de feiten in hun zakboekjes. Onderweg naar huis bespreken zij het gebeuren en de strategie om de dader te vangen, want dit moet een incident zijn en nóóit meer voorkomen.

 

Nu wil het geval dat Harry sinds die bingo laatst een muizenvriend heeft. Het verhaal over die grote gatenkaas en die makreel; weten jullie nog? Nou, deze muis vertelt aan Harry dat een illegale lapjespoes dit op zijn geweten heeft. Dat beest is aan het oog van de poortwachter ontsnapt en stiekem de kattenhemel binnen geslopen. Daar, waar Charley laatst bij dat rood/witte hek stond, bij het eind van de kattenhemel. Wel mooi dat zij dit nu weten maar hoe nu verder, en waar moeten ze deze poes gaan zoeken want die kan wel overal zijn. En ook: hoe gaan zij dat gat naar de kattenhemel dichttimmeren zodat er niet nog meer ongenode gasten ongezien naar binnen kunnen sluipen. Want eerst een tijdje terug die Maffia katten en nu dit weer.

 

Hierover moet langdurig vergaderd worden en daarom gaan de twee naar Charley's kantoor. De grote hemelse encyclopedie wordt uit de kast gehaald en met bedenkelijke gezichten bestuderen zij de hoofdstukken en overleggen hoe er gehandeld gaat worden.

 

Maar wie weet daarover een volgende keer?

 

©Alley Cat.   

 

YOEHOEEE CHARLY GROOT NIEUWS HIERO

Die ontgestoken longen van het vrouwtje zijn weer wat beterder, da`s goe nieuws, maar ik heb ook supernieuws!

Doordat ik het vrouwtje en klein bazinnetje heb geafluisterd weet ik nu wat het betekent dat dà klein mènneke grote broer wordt.

Ikkes word weer OPA! Er komt weer een klein mensenkindje bij het klein bazinnetje! Het vrouwtje en het baasje zijn blij, maar niet half zo gelukkig als ik.

`k Heb het ook al geverteld aan diejen Belg en die vond het ook helemaal okè.

Nu weer tijd om te gaan slapen, ik gebedoel maar, ik ben ook niet meer een van de jongsten en rusten is nu heel errug belangrijk, ook voor het vrouwtje.

Pootje van Polleke en diejen Belg.

 

HIER WAT BERICHTJES VAN POLLEKE DE MAAT VAN CHARLEY. HAVEN FUN..

YOU CHARLY OLD BOY

Nu het vrouwtje met ontgestoken longen thuis zit te zitten, staat haar letterblokjesmachien niet zoveel aan, ze ligt vaak op bed of de bank te pitten.

Vrouwtje is ook boos,men heeft nl geprobeerd in te breken in haar oude autootje om die te stelen, ik gebedoel maar wa moe je nou met zo een oud ding??????

En die gasten van de wegenhulp wilden ook al nie meewerreken, Hoe kan je nu met ontgestoken longen bij je auto staan, je ben potverdorie zo ziek als een hond!

 

Maar goed, genoeg over het vrouwtje, IK ben nu weer aan de beurt. De buutpoezen komen niet meer in mijn tuin, da's weer een gruststelling. Moet ik alleen die 2 keffers van de hoek nog aan hun verstand peuteren dat ze zich rustig moeten houden als het baasje in de nacht heeft gewerkt.  Die keffen zowat op iedere vlieg die voorbij komt en IK vin dat da dus nie meer kan. Als je nog tips hebt, Charey, dan graag

Vrouwtje heeft me ook geverteld dat dá kleine mènneke grote broer gaat worden moe'k ook nog eens over nadenken wat ze daar nou weer mee bedoeld.

 

Je ziet, Charley, dat ik het niet makkelijk heb hier in mijn eentje, 'k wou dat onze Jan en onze Stompie nog hier waren, kon ik hunnie om raad vragen. Wellicht kan jij ze eens een berichie sturen??????

 Pootje van Polleke diejene Belg.                                          

 

 


 

    

                 Harry regelt een makreel.

 

In de kattenhemel duren verwondingen nooit lang, want toen Harry in het vorige verhaal thuiskwam en het verband van zijn kop haalde was alles genezen. Zomaar ineens. Naar aardse maatstaven gemeten gebeuren hier namelijk elke dag wonderen maar dat is niets bijzonders in de kattenhemel.

 

Charley vraagt of Harry meegaat naar buiten, want de hele dag in dat duffe kantoor is ook niks. Samen kuieren ze door straten en steegjes als ze een grote kartonnen doos zien staan.

 


Nieuwsgierig inspecteren- en besnuffelen ze de doos aan alle kanten en het lijkt alsof er niets in zit. Harry gaat er tegenop staan maar de doos schuift weg, zo weinig weegt de doos. Charley bekijkt het anders want met een snoekduik springt hij boven op de doos en zakt gelijk door de klepjes heen. Harry begint aan de doos te krabben en te bijten en kan er een hoekje uitknagen. Door het kleine gaatje kunnen ze elkaar net zien en het voorpootje van Charley steekt hengelend naar buiten. Speels miauwend wordt de doos van buiten als van binnen vakkundig gesloopt totdat er niets anders overblijft dan een enkel stuk karton en verder alleen een hele zooi kapot gebeten kartonresten.

 

Opgefokt van plezier rennen ze de hoek om de straat uit en springen het hoge grasveldje op. Schaterend van de lach rollen ze door het hoge gras, en oh Goh wat hebben die twee een lol. Harry begint zich te wassen en likt over zijn voorpoot om daarmee over zijn oor en neus te wassen. Charley begint met zijn achterpoot en knaagt aan zijn nagels. Het duo ziet er weer uit om door een ringetje te halen; opgewekt en met een brede smile.

 

Aan de overkant is rumoer bij de melkbar. Daar moeten ze meer van weten en ze steken de straat over. Als ze de melkbar binnengaan ontdekken ze dat er een bingo aan de gang is. Alles en iedereen zit aan tafeltjes. Poezen, katers, muizen en zelfs een vreemde hond zitten er naast elkaar aan tafel en iedereen heeft het erg naar de zin. Charley en Harry houden helemaal niet van Bingo en gaan aan de bar zitten. Ze bestellen een kommetje water bij barhond Yvette.

“Een dubbele?” Informeert Yvette bij Harry.

“Nee, doe vandaag maar gewoon.” Zegt Harry en hij neemt discreet een klein slokje.

 

Gezellige muziek klinkt uit de speakers en het is een vrolijke boel daar in de melkbar. Een witte muis wint de bingo en krijgt als hoofdprijs een makreel. Nu springt Harry rechtop want een makreel voor een muis?

“Kunnen wij niet iets regelen?” Informeert Harry bij muis.

“Ruilen voor een pond grotegatenkaas!” Bluft muis. Harry geeft muis een high-five en regelt dat stuk kaas. Er zijn wel acht sterke muizen voor nodig om de kaas naar hun onderkomen te brengen, maar het lukt ze. Harry knipoogt naar Charley. Ze doen netjes hun slabbetje om en vragen bestek aan barhond Yvette. De makreel verdwijnt zienderogen.

 

Na deze feestmiddag zijn ze moe en willen niets anders dan in hun mandjes kruipen. Zo gezegd zo gedaan en vrijwel meteen zijn ze vertrokken naar een ver dromenland.

 

 

Slaap lekker allemaal.

 

©Alley Cat.

Rating: 3.8571428571429 sterren
7 stemmen

Maak jouw eigen website met JouwWeb