YO OUWE REUS VAN EEN NAMAAKBELG!!

Je hebt ut zwaar zeg. En een blérkip erbij en nog verdriet en vreugde tesamen, het zijn inderdaad mensen. Wij hebben dat ook wel, als er een vogeltje uit de boom sodelatafelt en wordt genuttigd door een andere vreetkeel vind de mens het zielig, maar moeders de vogel is al weer bezig om het andere gebroed te eten te geven. Het leven gaat gewoon door. Hoe erg en pijnlijk het ook is. Maar om je te troosten, wist je dat die kleine apen ook groter worden? Dan gaan ze aan je staart trekken, bijten in je oren, je kent dat wel. En anders kom je er straks wel achter. Ik hou het wel in de gaten als die blérkip te dicht bij jou komt. Dan stuur ik Harry wel even als geest om je te helpen, of ik zal die knakker van een kwakkelaar, Valentijn de versierder, even een seintje geven..Nou goser hou je rustig, doe je moeder een dikke knuffel van boven geven en tot tokkels-

 

Garoetjes van Charley.

 

Yo Charley

 

 

Ben ik weer. Da mensenkindje is geboort hoor. 't Is weer een klein mènneke, dus heb ik weer eens een probleem,want hoe ga ik die kleine mènnekes nou uit elkaar houwen??? Ik a het ff uitleggen: het vrouwtjes heeft plaatjes gemaakt met da machien van haar en aan mij laten zien. Tjongejonge, dà nieuw klein mènneke ziet er hetzelfde uit as dà eerste klein mènneke toen die nog kleinerder was.

 

Het vrouwtje snapt nie da'k hhet nie meer snap. Het vrouuwtje is ook errug blij met dà nieuw klein mènneke (ook nog steeds stapel op dà eerste klein mènneke hoor) maar ook een beetje geverdrietig om iets wat ze me niet heeft geverteld.

 

't Lijkt hiero wel herrufst, veul regen en een boel gedonder, dus ben ik nie veul buiten. Rennen gaar nie meer zo goed, dus speel ik op veilig.

Diejen Belg en ik slapen eigenlijk meer dan da we wakker zijn, maar ik vin het goed zo.

 

Nou gabbert, hou je taai en moggie iemand bekends tegen komen daarboven, doe die dan de groete van het vrouwtje, mij  en diejen Belg.

 

Pootje van Polleke en diejen Belg.