December 2010

We gaan weer naar de Kerst toe, gezellig toch??

Een kleine verhandeling over de huidige kerstdagen die er aan zitten te komen. Soms heb ik het idee dat de wereld helemaal mesjogge is geworden, want met de kerst hebben landen die in oorlog zijn een Kerstbestand, met andere woorden----we gaan effe 2 dagen elkaar niet vermoorden, daarna knallen we rustig door!Waanzin des tops die ik met mijn duffe geest nooit zal bereiken.

Vergis je niet, ik vind Kerst hartstikke gezellig hoor, wij doen er gewoon samen niets aan, geven elkaar toch wel het hele jaar door af en toe een presentje, zijn millieubewust, dus er komt géén den in onze huiskamer of het chalet, want daar staat een echte dennenboom in de tuin van vrouwlief gewoon lekker den te wezen en het kleintje groeit al snel hoor...

Vaak is de Kerst ook het feest van het gezellig eten bij elkaar, zo mooi en zo duur mogelijk, het mag wat kosten in de tijden der recessie, doch als ik zo die folders bekijk is de recessie zeker in de kassa's van de supermarkten te vinden doch niet bij de klanten , die gaan gewoon voor de gezelligheid. Kopen hun schuldgevoel af bij het Leger Des Heils die de daklozen en verslaafden opvangen met erwtensoep.

Wij vergeten even dat wij voedselbanken hebben voor de mensen en zelfs de dieren, wij vergeten dat er meer dan 3 miljoen mensen géén kerst kunnen vieren hier in Nederland omdat die zogenaamde recessie ons aangeboden door onze eigen regering en onze eigen banken waar ons salaris en uitkering worden gestort, dat zij degene zijn die deze mensen in de kou laten zitten en staan. Gewoon even een kerstgedachte aan hen die het minder dan wij hebben.

Kerst is ook vaak een vrijbrief om gezellig even lekker samen dronken te worden, want de volgende week mag het nog eens met oud en nieuwjaar. Joepie wat een heerlijke dagen staan ons te wachten. Ik ben zeker niet van de chagerijnige, verre van dat hoor, wij komen altijd samen de dagen door met heerlijk niets doen, of gezellig dvdtje kijken en gewoon wat we dagelijks doen, voor ons is het elke dag kerst in hart en geloof.

 

Er zijn ook mensen die speciaal met de Kerst alleen dán naar de kerk gaan, omdat de mis zo mooi gezongen wordt, geloven jullie de rest van het jaar dan niet?

Kerst is een commercieel feest geworden helaas, vroeger was het toch heel anders, maar de tijden veranderen ook, daar ligt het aan. De kerstgedachte van de kleine Jesus in het stalletje geboren in Bethlehem, dat kom ik nog wel eens tegen, bij een bijbelwinkel of in de stad een levende stal met kinderen van een school. Dan wordt mijn ouwe hart warm van binnen. Dat zijn de mensen die de Kerstgedachte nog enigszins uitdragen.

Dan smelt ik even en kan ik mijn ontroering toch even inslikken hoor, want dan word ik ineens teruggegooid in het verleden toen wij op school  ( alle scholen deden dat geloof ik) ook een Kerststal moesten maken en meespelen voor de ouders, dat was geloof ik voor je laatste Kerstrapport.

 Voor mijn vrouw en mij is Kerst, een kaarsje branden voor hen die er niet meer zijn, emotievol het oudjaar wegwerken met koffie of een drankje omdat wij zoveel verloren hebben in een korte periode, omdat ons hart dit jaar zoveel te verduren heeft gehad dan is Kerst voor ons gewoon een avondje achter de pc en dan merk je dat wij niet de enige zijn die deze twee avonden alleen zijn, want laten we eerlijk zijn. Er zijn nog zovelen onder ons die deze avonden de eenzaamheid ingaan, daar hoor je en zie je niets over, een taboe dat ik hier wil doorbreken. Wees niet eenzaam er wordt altijd over je gewaakt.

En anders is er altijd wel iemand op de chat die jou avond voltokkelt.

Ik wens mijn vaste lezers/essen een zalig kerstfeest en een gezegend en gezond 2011.

Laat ik vast de eerste maar zijn...

En mocht je de kerstman tegenkomen....vraag hem dan namens mij of wij wat meer gezondheid voor het volgend jaar krijgen....Mijn vrouw heeft een nieuwe schouder nodig, ze heeft pas een nieuwe heup gehad en een nieuwe knie.....dus as ut effe ken......

Maak jouw eigen website met JouwWeb