~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

We gaan al naar september toe.

Het is al bijna september en een zomer is er amper geweest op een enkele warme dag na, die wij natuurlijk allen gezamelijk benutten om wat extra vitamientjes van de zon te pikken. Want die is zo gierig geworden!! Buiten het feit dat mijn tomaten van groen naar bruin zijn gekleurd, zit rood er dit jaar dus niet meer in. Eindelijk hadden we een stelletje trossen met tomaten aan de takken hangen, wil de zon niet meewerken, kijk dan mag ik even balen toch? Zelfs onze kater baalt van het slechte weer, alhoewel,. gisteren bleef meneer gewoon op zijn zonnebedje liggen, wij hem toegedekt met een zitje van een stoel en hij bleef heerlijk in de regen liggen doorpitten. Het was ook wel 26 graden en het regenwater was gewoon lauw.

Ben benieuwd wat de maand september voor ons in petto heeft, op onze trouwdag eind septemper 8 jaar geleden was het prachtig weer, iedereen zat buiten en zelfs onder de partytenten was het té warm. En niet alleen door de drank. Dus hopen we maar op een goede septembermaand, want die kluttomaten zitten er toch niet in dus haal ik die wel bij de groenteman.

Mijn weblog.nl van de Klapdoos gaat verhuizen, alles wordt vernieuwd, alles is ook weg, mijn foto's, widgets hopelijk komt alles goed over. Want elke verandering wil nog niet zeggen dat het een verbetering is.

Ik heb in ieder geval wat gedichten aangevuld, voor zover ik kon. Want ik schreef elke dag een gdicht bij www.gedichtenfreaks.nl en nu ineens ben in persona non grata omdat ik met twee namen schrijf, is in het verleden al eens bonje om geweest omdat ik van plagiaat werdt beschuldigd over mijn eigen werk. Ik heb hen uitgelegd dat het waarschijnlijk in de namen zit, men bood ecxucses aan en Leen kon weer verder gaan.

Nu weer hetzelfde geintje met het dreigement dat ze er werk van zouden maken als ik aan de gang bleef. Natuurlijk blijf ik aan de gang, was dat nou, ik laat mij niet vals beschuldigen, als zij niet kunnen lezen ( of jaloezoe kan ook natuurlijk) is dat mijn pakkie an niet, had je maar een baan moeten zoeken. Ik wacht wel af wat er gebeurt, hoop dat ze er werk van maken zodat ik kans krijg om nou eens te incasseren wegens smaad en laster, want dit pik ik natuurijk niet. Wordt zeker vervolgd..

Rest mij nog te schrijven dat ik jullie een fijn weekend wens, dat ik snel weer wat meer kan schrijven, maar met een halve gescheurde borst is het moeilijk en pijnlijk tikken. Hopelijk begrijpen jullie dat.

Was gegroet Ave en Tabee, de groeten van zee

leny kruis

©

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wat een klutmaand zeg!!

Nog steeds geen zon, de tomaten zijn nog steeds groen en misschien worden ze op zeker bruin, maar rood zal er dit jaar niet inzitten. Eindelijk een tomatenplant met lekker veel tomaten, kleuren die maar niet doorkomen omdat die rotzon maar niet wil doorzetten. Ik kan mezelf nou niet laten paaien door het weer, want als het stormt is het heerlijk vind ik en als het regent vind ik het ook best, maar nu ik eindelijk tomaten zie die helemaal puur natuur groeien en die krengen doen het niet, dan krijg ik echt de dampen in omdat ik toch niet in de zon mag zitten is het juist een hype van mij om toch iets te maken samen met die zon, die zich lekker niet laat zien.

Maar volgende week zou het mooi weer worden, dan loop ik gelijk naar mijn planten en bid tot de zon dat ik een schietgebed elke dag ten hemel zal sturen, als die klote tomaten nou maar eens rood worden....

Vele mensen gaan snel nog op een last minute reis, geef ze eens ongelijk, maar overal schijnt het klutweer te zijn, onze website gaat gelukkig als een speer en daar ben ik ook trots op.

Je mag altijd het gastenboek tekenen( zie rechtsboven) Leuk om te lezen wat je van de site vind, wij kunnen dan altijd kijken en lezen of er veranderingen moeten en kunnen komen, wij zijn  namelijk een democratische bende ongeregeld, maar zijn niet gevaarlijk hoor.

Groet van Leny uit de hut in de luwte van de bomen in het bos.

tekst leny kruis©

foto leny kruis©

 

Augustus 2011

Wat een maand zeg!!!!!!j

Kijk die horen dus in deze tijd gewoon rood te zijn. Eindelijk hebben we een berg tomaten in de plantenbakken staan, volop trossen die er nog aan zitten te komen, blijft die zon lekker weg. Dat is dus deze zomer..

Momenteel is het warm buiten, doch de wind waait lekker door je haren ( in mijn geval niet, want ik heb nog niet zoveel) maar de storm begint al zijn vorm aan te nemen, terwijl de zon amper verschijnt, dat alles in augustus. Waar zijn toch die zomers gebleven? Denk dat ik dat aan de millieuraad moet vragen die van allerlei rommel de ruimte inschieten, voor de apps en de mobieltjes, de niewste gadget die via satellieten bestuurd worden,. O wat zijn wij blij met deze technologie die de aarde verziekt en zeker verzwakt.

Doemdenkerij? Nou dacht het niet, is het niet de vervuiling is het wel de automatisering die alles platlegt op een enge manier, wanneer de mens dat eens door heeft is het al lang te laat om er nog iets aan te doen. En dat alles voor geld geld en nog eens geld. Dat er niet eens is, want je kunt de krant niet openslaan of de beurs heeft weer een deuk ( onze centen dus) opgelopen.

Zij die speculeren met de pensioenfondsen, zijn zij die allang de schapen op het droge voor zichzelf hebben en lak hebben aan heb die straks een pensioen krijgen, als het nog bestaat tegen die tijd. Doemdenkerij? Nee, helaas de harde waarheid. Een AOWtje moet er nog wel inzitten toch?  Maar voorlopig ligt zowat heel Europa, dat zo verenigd is (?o ja waar dan?) aan de G-honger omdat niemand uitkomt met zijn geld, dus is het leentjebuur bij de buren die zelf niets hebben, dat schiet lekker op. Niet dus.

Voorlopig zijn onze tomaten uit eigen tuin, puur natuur nog groen dus niet te kanen, even wachten en hopen dat de wind gaat liggen, de zon doordringt en dat wij toch nog even buiten kunnen zitten. Want deze zomer hebben wij in april/mei al gehad, de wereld draait achterstevoren volgens mij.

©

leny kruis