~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ZOU HET NOG GAAN ZOMEREN?

Er zijn van die dagen dat je denkt dat de wereld andersom gaat leven, dat we met de kerst gezellig op een terras in de zon onze sterrekers opeten en onze wijn heffen op de kerstdagen. De zomer zitten we op de camping met dikke jassen in de tent/caravan met de kachels hoog, de petroleumboer maakt overuren, de waterleidingen kunnen de wateroverlast niet meer aan en zo gaat het lekker door. In de lente krijgen we de heetste temperaturen en in de herfst komen de sneeuwklokjes, de narcissen de grond uit.

Alles draait de verkeerde kant uit. Zo zitten we nu momenteel in een zomer die meer regen geeft dan zonuren, elke dag is er een goede voorspelling, doch elke dag is de voorspelling verkeerd voorspeld. Leve de weersverwachtingen die nu zelfs tot 14 dagen verder gaan, mooi niet dus.

Het weer laat zich niet dwingen, zolang ze met satellieten de lucht vervuilen, de raketten testen en daarmee hele stukken ozonlaag vernietigen zul je mij niet horen klagen als ik naar buiten kijk en zie hoe triest mijn groene tomaten nog zijn.

Die krengen hadden van mijn part allang rood horen te wezen, maar aangezien de zon hier zeldzaam aan het worden is, groeien ze wel in de rondte, doch de kleur gaat niet echt mee.

Mensen worden er ook niet gezelliger op, mensen met reuma, of andere klachten die op de botten slaan als het vochtig weer is, die hebben het zwaar, verrekken van de pijn en willen niet klagen, zijn blij als er een warme dag aan zit te komen.

Ik vind het wel best, elke zonnestraal is er een die ik koester, elke druppel die ik opvang met mijn kale tets is er een die wel een beetje zeer doet maar ach, een kniesoor die daar op let.

Maar dat ik op mijn platte postzegel val van ons trapje omdat de houten treden doorweekt zijn, dat gaat mij iets te ver.

En met een vloek naar boven of ze nou een uitgezeken zijn die engeltjes, klop ik mijn T-shirt af en ga voorzichtig weer naar binnen om mezelf maar om te kleden, morgen is er zon beloofd en droog weer. Maar eerst even de trap wat afschrapen met de schop zodat ik straks weer niet op mijn platte postzegel duik.

Fijne zonnige vakantie nog.

©leny kruis--foto's leny kruis

 

``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

OOIEVAARS, HEERLIJKE DIEREN....

Wat is er mooier dan een stukje natuur te fliepsen, een uitzondering die de regel van een stadskind als ik ben, een genot kan geven alsof ik een slagroomtaart mag eten na een zwaar jaar van steeds maar op je gewicht letten. Lekker belangrijk, niet dus. Deze foto's heb ik gemaakt, toen we zomaar op een zomerse zondag een eindje gingen toeren met de kar. Zomaar nergens heen, genieten van de omgeving, veel bossen, veel dieren en planten die mij niet bekend voor kwamen. Zien we midden in een groot veld een ooievaarsnest, bewoond nog wel met 3 ooievaars, ze hadden zeker visite, want de monogame ooievaar is een voorbeeld voor de vreemdganger, genaamd mens. De zwaan niet tekort doende natuurlijk, ook zij zijn monogaam. Ik bleef foto's maken, terwijl vrouwlief aan de kant van een drukke weg stond en ik in de berm bleef knippen.

Hier zijn de resultaten, heb wat bij moeten knippen, had de resolutie op ontzettend hoog gezet en op posterformaat omdat ik een van de foto's wilde gebruiken voor mijn nieuwe boek. Maar dat wil ik altijd met mooie foto's, dus blijf ik snijden, geniet van een stukje natuur, helemaal als je uit een stad komt is dit het summum van genot, alleen het kijken al. Have fun....

STORM OP DE AARDE VIA DE ZEE.

Mijn jaren in Den Haag waren jaren die ik ook regelmatig doorbracht in Scheveningen, nog geen 10 minuten rijden van mijn huis. Lekker broodje halen, even een frisse neus met de hond elke dag op het strand als ik na het eten alle tijd voor het dier nam. Toen al mochten de honden pas na 7 uur in de avond op het strand. Hoe de regels nu zijn weet ik niet, want mijn hond is inmiddels al jaren dood, maar zeker niet vergeten.

Hoe ik op Den Haag kom? Nou ik zit hier in de bossen in Drenthe, het regent en ik had een discussie met mijn vrouw over de vernietiging van der aarde. Alles werd gesloopt, men schiet van alles en nog wat richting de zwarte hemel boven ons, in de vorm van een satteliet om vooral de mobieltjes en de andere apparaten goed te laten funtioneren, ten kostte van wat eigenlijk? Hele bossen worden omgekapt, terwijl hout genoeg te vinden is in de bossen die ze overal en nergens er speciaal voor aanleggen. De dieren, het ongedierte zelfs dat groeit maar en is allang de kleine mug, wesp, hommel of noem maar op. Zij groeien mee met de bestralingen dat al die apparaten waar de mens zo nodig aan gehecht moet raken van de industrie ( leve het geld) .

Het is zeker geen doemscenario, maar ik kan ook als eenling en leek niet garanderen dat een van de kleinkinderen van mijn nicht ooit nog een olifant, gorilla, of zelfs maar een leeuw in het echt kunnen bekijken. Want ook zij zijn de prooi van de mens, voor hun huid, tanden, souvenirs als asbakken waar de handen van de gorilla voor gebruikt worden, vellen noem maar op. Als je geld hebt kun je kopen wat je maar wilt, zolang je maar betaald.

Doch de natuur betaald echt wel terug, overal zie en hoor je van rampen die nog niet eens mogen plaatsvinden. Sneeuw in Israel, in de zomer kun je op de laatste maanden van het jaar gezellig sneeuw ruimen, dus het is tegenwoordig inderdaad overwinteren voor de ouderen onder ons die gezellig warme maanden in Spanje al jarenlang overwinterden. Die tijd gaat langzaam voorij. In Amerika is het seizoen van de tornado's veel te vroeg ingevallen, zie wat er in New Orleans is gebeurd, Japan, Tsunami's overal en nergens daar waar ze niet eens horen te komen. De aarde gaat eraan, met dank aan de mens.

Maar gelukkg is de natuur een sterkte tegenstander waar je met respect toch even voor moet uitkijken, de natuur is niet zomaar de verliezer, blijft altijd de winnaar.

Hier wat foto's van een gewone zomerse warme dag in Scheveningen toen inenns out of the blue een ontzettende wind op kwam zetten en in no-time was er een zomerse storm geboren die zijn weerga niet kende. Eng en toch ook het fotograferen waard. Geniet en besef dat wij als mens altijd de losers zijn en blijven, de natuur is de Moeder aller sterksten, als we dat nou eens begrepen dan zou er minder gerotzooi zijn in de wereld.

Als dan de storm gaat zakken, zijn het de mensen van Gemeentewerken die het strand weer op mogen bouwen, want morgen is er weer warm weer voorspeld!!!!!!

©leny kruis

©copyecht van de foto's--Hans Klok.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mooie vrouwen

Wat is een mooie vrouw? Kan iemand mij dat vertellen? Is dat een gratenpakhuis van maatje 34 waar je met een lamp zo de achterkant via de voorkant kan bekijken? Of is dat een Rubensfiguuur, een Big Mama, een vrouw die om andere mensen geeft en niet veel om haar uiterlijk? Wie bepaalt er wat er mooi of lelijk is? Ik heb altijd geleerd dan de schoonheid van de mens, qua karakter niets te maken heeft met hoe iemand er uit ziet. Iemand die vroeger als kind een bril droeg, had op school geen leven, tegenwoordig heten het beugelbekkies omdat ze allemaal met metaal in de tanden vooral recht vooruit moeten groeien van de ouders. Dat was in mijn tijd niet eens.

Mooi is kan ook lelijk zijn hoor!! Iemand die lelijk is, wat is dat voor iemand dan? Een figuur die zich vol heeft laten spuiten met botox die kan er echt van opaan dat die lelijk opdroogd met de jaren, de rimpels komen dubbel terug, is al wetenschappelijk bewezen.

Ik blijf altijd zeggen, elke leeftijd heeft zijn eigen schoonheid. Een vrouw van in de 70 kan nog een prachtige vrouw zijn, al heeft ze een looprek, een kunstgebit en zilvergrijze haren, maar je kunt altijd nog zien dat het vroeger een plaatje geweest moet zijn.

Dikke mensen zijn echt niet lelijk. De modemaatschappij legt hen dat op, vandaar die nieuwe ziektes die de jongeren maar wat graag aangrijpen om aan het modebeeld te voldoen, gevolg???Anorexia en Bolumia. Nou laat mij dan maar een flinke meid zijn, ziek wordt je toch wel en als ik té mager wordt is het ook niet goed.

Blijf wie je bent, ieder mens is een schoonheid binnenin, de buitenkant zegt mij niets over de binnenkant van de mens. Want wees nou eerlijk, iedereen zou gewoon lekker tevreden met zichzelf moeten en kunnen zijn, er is altijd wel een ander die op je valt hoor, niemand hoeft alleen te blijven als je denkt dat je overblijft als vrijgezel. Die keuze maak je altijd nog zelf. En verliefd zijn op een mooie vrouw? Ach die heb je ook nooit alleen, die moet je ook met iedereen delen....

©

leny kruis

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

OKEE DAN, WAT BLOOPERS?

 

060805hit_by_bat

 

 Meneer zag zijn  zoon voor bal aan?

 

060705nakedmen

 

DEZE IS VOOR ONZE JANOSH EN ANDERE HETERO'S (laat mij erbuiten)

EN DAN HEBBEN WE NOG DE SELFSERVICE KAT!!!!!!!!!!

060805catplayinwititself_1

060615viezedel

EN DAN NOG IETS WAAR ALLES OM DRAAIT IN DIT SNELLE LEVEN, EEN RUSTIGE WIP!!
060805scousecat060705sexsexsex
©leny kruis

````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

DE TEGELTJESDANS

En je danst op de houten vloer

Met je beide voeten op elk contour

Laat je gaan, dans en stamp

Doe de houten stappendans

En van je hela en hola

Hout er de moed maar in,

Want na 40 tegels heb je zin

Om te dansen van plezier

Want je moet er nog maar vier

En van je hela hola

REFREIN.........

Klompd_inzetten1 Klompendans1 Klompd2 Klompd3 Klompd4 Klompd5 Bocht_in_pad2 En dan heb je alles al gehad

dan komt Charley, die keurt het pad......

Charkeurtpad4

Of het lekker ligt, en of het lekker loopt, dat is waar die knaap op hoopt

Char_keurt_pad4

tekst en foto's Leny kruis©

````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

NAAR DE KLOTEN

Champi1

Alles wat wij doen is gewoon de aarde een beetje laten krimpen, door de lawines, de aardbevingen over de gehele wereld en de aarde wijkt weer een miliseconde van zijn as af, dat berekende de NASA. Zijn die knap dan!

Wat is een miliseconde? Ik heb dit nooit geleerd op school, maar ben dan ook geen wiskundige. Mensen vergaan sneller dan deze aardbol. Maar we hoeven het natuurlijk niet zelf te bespoedigen. Men verwacht ( diverse groepen die allerlei geloven aanhangen) dat in 2012 de grote Big Bang zal komen. Als wij nu allen tegelijk gaan vind ik het best. Ik zou niet als laatste alleen op deze radioactieve aardkloot willen vechten voor een bammetje wanneer je een soort van Mad Max scenario's krijgt.

Natuurlijk vergallen wij deze aarde. Je mag als ouder blij zijn dat je als Oma tegen je kleinkind kunt zeggen 'Kom we gaan naar de dierentuin, kijken we naar de tijgers." Als je mazzel hebt bestaan die nog, heb ik het niet over de opwarming van de aarde. Dat gaat hard ( ik lijk nu Al Gore wel ) maar het feit is daar dat zelfs Balkenende heeft toegegeven dat bij een overstroming Nederland voor 68 procent onder water komt te staan.

Waar zijn onze dijkgraven die zo goed betaald worden? Waar zijn de stranden die verlengd moeten worden? Want geloof mij, vroeger waren de stranden veel en veel groter, nu zit je zo aan de waterlijn van de zee.

Soms heb ik het gevoel dat menigeen te laat beseft waar de heren met geld mee bezig zijn, die denken waarschijnlijk, "Het loopt niet zo een vaart". Ik ben dan geen weerkundige, maar zie dat in de natuur veel dieren de weg ook al kwijt zijn, laat staan het voedsel dat ze nodig hebben.

Hoe kun je nou naar olie gaan boren in de Waddenzee waar het een eldorado voor de zeehonden is? Die olie hebben we genoeg in Groningen, maar dat wordt gezellig verkocht naar landen die het helemaal niet nodig hebben want die verkopen hun olie weer voor een duurderde prijs naar een ander land en zo gaat alle olie de wereld rond.

Het Kioto verdrag dat de wereld tekende in het kader van de milleudefensieve houding te halveren, dat wil zeggen nokken met de Co2 uitstoot is geheel getekend, behalve door Amerika en China, de grootste vervuilers van het heelal. Vraag ik mij toch af waarom zij ook altijd in de zaal zitten als zij toch niet meedoen!

Wij hebben zoveel afval dat wij niet eens in de gaten hebben dat voor elk stuk afval een aparte bak aangeschaft moet worden, wij hebben er al twee, hoezee wij krijgen er een derde bij voor het plastic. Ben ik even blij dat wij een grote tuin hebben.

Met andere woorden, het millieu begint altijd bij jezelf, met autorijden, vuil weggooien, gas en licht wat miniseren ( er zijn niet veel bewijzen dat dit ook te maken heeft met de ozonlaag, maar goed het staat leuk)  gewoon wat extra kaarsjes opsteken zodat de brandweer ook wat meer werk heeft.

Alhoewel, gaat al die rook weer de lucht in, ook weer niet goed voor het millieu..

Weet je nog, vroeger stikte het van de mussen op de stoepen, elke stukje brood versnaperend wat wij gaven. Laatst zag ik een mus, ik vroeg aan mijn vrouw "Claudy wist jij dat er toch nog mussen bestaan?" Die zijn dus nog net niet uitgestorven...Maar als het zo doorgaat. God helpe ons door deze crisis heen, daar kan geen bank tegenop..

foto Boris Vallejo

tekst ©leny kruis

In de wolkenWOLK4Wat wil je zien in de wolken? Een gezicht? Of wat je eigen fantasie je op dat moment ingeeft? Wolken hebben iets magisch voor de mens, die heerlijk rijd in de luwte van een zon die maar niet door het wolkenpakket wil komen, de wolken drukken de zon even opzij en soms zie je toch een stukje blauwe lucht en een bloedhete zon die op dat moment toch even zijn wraak op het wolkendek neemt en misschien wel zegt: Zie je wel, ik win het toch van jullie, hoe en wat jullie ook zijn, alleen of met zovelen!"

WEG NAAR WOLK 
Ik zie de blauwe lucht en voel de ontzettend warme zon branden op mijn dijen in de nog warmere auto, maar wij tuffen door het landschap de wolken achterna, of volgen zij ons misschien? Het blijft een boeiend schouwspel, zo het rijden door een wolkenveld die elke moment per seconden veranderd en mijn fantasie veranderd mee met een grootse wolkenzee. Heerlijk om dit te mogen ervaren en mijn gedachten verfrissen met allerlei fantasieverhalen die de wolken mij aangeven, want in elke wolk zie je wel iets, of iemand.

WOLK5
WOLK9
WOLK10
WOLK11
EVEN WAT GROEN 
 En met een hoofd vol met verhalen, gedichten en liedjes die ik voor mij uitneurie gaan we weer chaletwaarts, even in de schaduw van de bomen rijden zo in het midden van een land dat zonnig bewolkt en vrolijk is, veel mensen op de fiets, veel met vakantie. Als ik hier zo rijd met mijn vrouw is mijn fantasiewolk ineens weer een andere vorm. Een genieten, een romantiek dat wolken uitslaan. Ik vraag mij soms af, waarom zijn er zo weinig gedichten over wolken? Dus daar moet ik dan maar iets aan doen.

ALS WOLKEN ZO GAAN DRIJVEN

OVER LAND EN OVER ZEE

JE FANTASIE DRAAIT OVERUREN

ZIJ NEMEN ALLE GEDACHTEN

OP EEN ENKELE WOLK NA

HEERLIJK MET ZICH MEE

NAAR HET NERGENS

NAAR HET ZO VEEL

WAAR GEEN MENS KAN KOMEN

MAAR IEDER KRIJGT EEN DEEL

VAN DIE WITTE WATTEN IN DE LUCHT

TE ZIEN EN TE OVERDENKEN

IK DENK MET ZE MEE

DOCH NA UITGEDACHT TE ZIJN

RIJD IK DOOR HET WOLKENDEK

LACH EN GENIET EN KIJK NOG EVEN

DAN LAAT IK EEN DIEPE GELUKZALIGE ZUCHT.

© leny kruis

foto's leny kruis

VACANTIEMAANDEN...

Het zijn weer de rustige tijden, overal en nergens op de blogs, de websites, kortom iedereen is er even tussenuit of zijn al geweest of gaan gewoon niet omdat de portemonnee even leeg is, maar de tuin is een goed alternatief.

Voor hen blijven wij ook elke dag de site verversen met verhalen, gedichten, plaatjes, animaties en wat mijn co-schrijvers aanbrengen natuurlijk. Zij hebben of nemen ook vakantie, zo niet, gewoon doorgaan met die handel. Mijn laptop gaat ook mee naar de hut waar mij normaal gesproken een maand of 8 á 9 zijn in het jaar, lekker midden in de bossen en genieten van alles en iedereen. Drenthe is een ontzettende mooie provicie met zoveel te doen, dat verbaasd mij na al die jaren nog, want nog hebben we niet alles gezien wat op ons lijstje staat.

Maar ik zou geen Klapdoos heten als ik jullie niet op de hoogte houd van het wel en wee van de familie Spic en Span en kater Charley die zijn tuin weer in beslag gaat nemen, de vlinders weer gaat pesten, de vogels weer boos aankijken ( omdat hij gewoon niet weet wat hij er anders mee zou moeten doen) de bosmuisjes de stuipen op het lijf jagen en aaf en toe een sneer naar de kippen van de buren ( camping) geven wanneer die weer eens de weg kwijt zijn.

Nog een paar dagen en mijn lijdensweg van 28 bestralingen zijn erop. Die zitten erin, in de hoop dat de kanker is bezweken voor zoveel brandgeweld, plus de medicatie, nou ik heb goede hoop. Nou de artsen en De Lieve Heer nog.

Rest mij nog voor hen die zonder leppie of mobiel internet op vakantie gaan, wij wensen jullie een veilige en zonnige vakantie toe en geniet, kom veilig terug, zodat je verder kunt lezen hier op de smackbox. Waar je echt je vingrs bij aflikt!!

©LENY KRUIS

 

Juli 2011

Maak jouw eigen website met JouwWeb