!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Democratie wa's dat???

 

Wij waren tegen de euro en wat gebeurde er in het democratische Nederland? De euro kwam toch!!

Wij zijn tegen de hulp in geld tegen Griekenland, de verhoudingen zijn niet te vergelijken met onze democratie. Wat doet onze minister? Hij geeft natuurlijk wat miljarden aan steun, ondanks dat meer dan de helft van de Nederlanders dat niet willen. Ze lullen over het dominoeffect ( hebben ze zelf veroorzaakt, al die landen die nu aan de dalles liggen) en wij moeten het hier doen met voedselbanken, zelfs voor de dieren, armoedegrenzen die overschreden worden, mensen die zo diep in de schulden zitten dat zelfs de schuldsanering per gemeente geschoold personeel aan moet nemen om al die aanvragen te kunnen honoreren.

Waar staat die automaat waar al die miljarden wordt gedrukt?

Ik word zo moe van deze regering, alles wordt duurder, ze hebben het constant over bezuinigingen, ik merk zelfs dat de boodschappen elke week toch steeds wat pleurcenten, dubbeltjes omhoog gaan. Gewoon omdat ik juist daarop let als cententeller ( ben af en toe net Scrooge) en niemand die er wat aan doet. Een paar honderd man gaat het malieveld in Den Haag op en bereikt dus  niets

Nee, dan het Midden Oosten waar het altijd zo stil was omdat de dictatuur daar heerste als een zwaard die er op in hakte. Die gaan massaal de straat op, verdrijven hun dictator, willen democratie en werk.

Dat er teveel doden vallen nemen ze op de koop toe, dat is de prijs voor de vrijheid, maar daar weet mijn vorige generatie alles van, die hebben de 2de wereldoorlog meegemaakt. Ineens breekt daar de pleuris uit en in het o zo verdeelde Europa ( dat ooit bijeen kwam om geen verdeeldheid meer te zijn) is het nu hommeles, de een wil geen geld geven aan Griekenland, de ander niet aan Ierland, kortom ze lopen gegarandeerd in een patstelling. Dat is democratie in eigen zak. Want de enige die hier beter van worden zijn zij die uitmaken wat wij moeten betalen.

leny kruis©

 

``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

EEN JAARTJE VERDER ALWEER!!!!!!

Verleden jaar zijn mijn vrouw en ik met deze site begonnen, naast de sites die ik zelf al heb, http://klapdoos.web-log.nl en http://droomengedicht.punt.nl en http://klapdoos.hyves.nl en http://50plus.klapdoos.nl  en dan schrijf ik nog columns voor de sites www.liefdesproza.nl  en www.liefdesgedicht.nl, daarbij zijn er nog wat radiostations die mijn dichtwerken gaarne voorlezen, dus we hebben niets te klagen. Waarom dan een eigen website zul je denken?

Nou gewoon, ik wilde ook weleens iets kwijt dat ik op die andere site niet wilde of kon of geen zin had, gewoon iets van mezelf. Mijn vrouw die maakte er een prachtige aparte site van met van alles en nog wat. Ik vroeg wat medeschrijfster/ers om hierin mee te gaan, zodat we van alles een beetje een andere stijl hebben kunnen maken. Dus een ratjetoe aan van alles en nog wat, zelfs Charley tha man in tha houzze heeft zijn eigen balkje, zijn columns worden gedeeld met diverse dieren die hier af en toe langskomen, met dank aan de baasjes natuurlijk.

Een website moet groeien, dat gaat niet ineens. Op de klapdoos had ik in het begin elke maand zo een 500 of zelfs 600 mensen, was erg veel, nu heb ik die dagelijks op de blog. Dus ik bedoel maar, hetzelfde met droomengedicht. Door mijn boeken zijn de mensen toch nieuwsgierig geworden naar die klapdoos.

Zou ik ook zijn. Ik schrijf over van alles, zolang het maar over de mens gaat. Want die zijn me daar toch een potje interessant!!!!!!!

Humor staat in ieder geval voorop, dan de mystery, de erotiek hoort net zo goed bij het leven, kortom op deze website is van alles te lezen waar iemand maar behoefte aan heeft. Althans dat probeer ik samen met Prof. Peet en Gerda en Mel en Loes en Loes en ik dus, misschien dat ik zo individueel iemand uitnodig om iets te schrijven op deze site. Maar kwaliteit moet het gaan winnen van de kwantiteit, dat vind ik persoonlijk een pré.

Kunnen genieten van een mooi, lief, aardig gedicht.

Kunnen genieten van een mooi, lief, gek verhaal.

Kunnen genieten van de verhalen van Charley en zijn bende

Kunnen genieten van de foto's en animaties.

Gewoon lekker lezen.

We gaan ook dit jaar gezellig door, zelfs in Canada heeft men deze site gevonden, dus waarom veroveren wij de hele wereld niet????MOT TOCH KUNNE????????????????????

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

WAT IS OUD????

Altijd wordt er over je leeftijd gemekkerd, een créme hier en een haarverfje daar, niks mis mee. Maar die botoxboogie types vergeten dat de natuur ze altijd inhaalt. Ik zag laatst een opgespoten barbypop van in de 60, zag er uit als bijna 50, doch wat was ze vergeten? Juist haar kippenekkie!!!!!!!

En dan is schoonheid ontzettend lelijk aan het worden, want alles is lekker strak, de borsten vooruit, de lippen volop in de dikmodus en dan vergeet men de nek, niet te kijken naar de handen die het ouder worden ook verraden.

Maar hebben die dames nou echt niet in de gaten dat elke leeftijd een charme apart heeft? Een gratenpakhuis van veertig ziet er vaak ouder uit dat een gevulde dame van dezelfde leeftijd, haar netjes in de verf, puur natuur. Dat zie ik dat liever dan een plastic fantastic, maar niet heus.

Ik zal jullie een voorbeeld laten zien wat puur natuur is en alles is echt, zo echt als het maar kan zijn, zonder make-up, zonder een gebit gewit-eigen tanden dus nog- alles in de goede proporties en zij is 58 jaar, ik teken ervoor. Nu mijn haren nog, maar ik krijg toch nooit de mooie lange krullen en dat dikke haar zo mooi als mijn vrouw. Alles is echt, komt geen krultang aan te pas. Kijk en dan zeg ik uit de grond van mijn hart: HEB IK HET EVEN GETROFFEN MET ZO EEN MOOIE VROUW OF NIET DAN!!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mier wat doe je hier.

In mijn tuin, mijn schone tuin lopen tegenwoordig als de zon schijnt, en ik natuurlijk even buiten mag luchten, dan lopen er van die rare drukke mannetjes, die zich te barsten werken alsof de aarde nog verbouwd moet worden.

En dat zijn de mieren. Ik heb nog nooit zoiets prachtigs gezien in de natuur als twee, nee drie mieren die er met een steeltje van een blad vandoor gingen, eerst de ene, en die gaf het steeltje door aan de tweede, terwijl een derde mier zich weer naar voren drong, als een estaffette.

Het boeide mij enorm. En waarom? Omdat ik beseft dat ik het altijd heerlijk vond om naar die tekenfilms te kijken waar mieren in voorkwamen en die zich altijd de blubber werkten, allemaal geen een uitgezonderd....En in de praktijk is dat ook zo. En dat verwonderde mij. Daar hoef ik Google niet voor te gebruiken. Ik observeer zelf. En verbaas mij over het feit dat wij mensen zo weinig van de dieren willen leren. Samenwerken, zonder geouwehoer. Ergens aan bouwen, maar wel met elkaar. Geen enkele mier uitgezonderd. Ik vond het daarna altijd zonde om uit mijn stoel te stappen, bang als ik was om een mier dood te trappen met die surfplanken van mij.

Maar helaas is dat altijd zo. Gij zult vernietigen wat uw aarde bouwt en verbouwd..Zo dat is een nieuw gebod dat ik zomaar even uit de losse vingers tik. Want zonder dat wij het in de gaten hebben maken wij best wel veel kapot van die dieren en planten, die elkaar zo nodig hebben. En wij hebben hen nodig.

Zoals een worm in de aarde glijd om die luchtig voor de planten te houden, zoals de vliegen en de spinnen elkaar nodig hebben in een voor ons negatieve manier. De natuur helpt zichzelf wel.

En wij mensen, wij helpen die natuur gewoon naar de donder. Kappen hele bossen voor houtprodukten, stammen worden hun dorpen uitgejaagd, in naam van al dat hout dat wij denken nodig te hebben. Nee, ik ben lid van het Wereld Natuur Fonds, en Greenpeache,  helaas een druppel op een ronde gloeiende plaat dat wij aarde noemen. Maar als je naar het weer kijkt de laatste jaren, hebben wij zoveel zelf verknalt. Weleens beseft hoe druk het tussen al die sterren is met onze satelietjes voor al die mobieltjes??????/

Als je beseft en weet hoe de natuur werkt, en daar is enige moeite voor te doen natuurlijk, dan bedenk je pas dat WIJ de natuur horen te respecteren. Want wij mensen......wij leren het nooit, wij zullen het niet meer meemaken, onze klein en achterkleinkinderen ook niet, maar eens komt die beroemde oerknal weer....

Lekker, kunnen we weer opnieuw beginnen....Achtergrond_3_zinkend_schip

En dan zijn wij zoekende naar land uit een zinkend schip.

©

leny kruis

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gewicht

Dat eeuwige dieet, dat eeuwige gezeur dat je broek weer te strak zit.
Dat eeuwige aanhoren van de mensen die het maar niet snappen, ''Goh meid, ben je nou dikker geworden?''
''Nee, ik heb altijd al zo'n plofkop gehad'', maar dat had je kunnen weten als je iets beter je huiswerk had gedaan.

Het sprookje van ''te zware spieren'', is een sprookje.
Het sprookje van ''ik kan eten wat ik wil, maar kom niet aan'', is een sprookje.
Het sprookje van ''ik eet gezond, maar blijf maar aankomen'''is een sprookje..

Dit alles is voor mij een nachtmerrie, en mensen met een schildklierprobleem kennen deze bovenstaande sprookjes van komma tot punt.

Mijn vrouw maakt gelukkig mijn kleding, daar ben ik erg blij mee. Ik heb altijd een moeilijke maat gehad, en vijftien jaar geleden had ik ineens maat 42, dat leidde direct tot een ziekenhuisopname, omdat de specialist dacht dat mijn ziekte terug was gekomen.

Ik viel 25 kilo in één maand af in die periode, maar dat kwam alleen van de stress..
Ja, wat verlang ik soms toch naar diezelfde stress.....nee dus....

Laat mij dan maar een flinke meid zijn, mensen die mij kennen die zeggen gelukkig niets, mensen die mij bewust of onbewust willen kwetsen die hoor ik altijd maar zeggen ''Nou jij wordt er ook niet slanker op, je bent zeker gelukkig''.
''Ja, daarom blijf jij zeker zo slank, omdat jouw huwelijk gelukkig is''!!!

En dan zeggen ze dat nichten gemeen kunnen zijn..
Die libische kunnen er ook wat van hoor!!

In een bepaalde periode in mijn leven dacht ik (on) logisch, als ik niks eet, kom ik ook niks aan....
Sprookje, alweer. Dan heb je weer niks om te verbranden, en dan krijg je allerlei kwalen omdat je vitamines tekort komt....

Was niet zo'n goed idee.

Dus nu lijn ik me de pokke, ik val wat af, ik kom wat bij, maar schommelen is gelukkig altijd al een hobby van mij geweest.

En elk pondje gaat niet altijd door het mondje, ook dat is een sprookje....geldt niet voor iedereen..
Ik ben en blijf de vleesgeworden nederlandse Oprah Winfrey, alleen heeft zij één voordeel..
Zij is schatrijk, en ik.......ik ben gelukkig...

En wacht maar....als Anna Koernikova mijn  leeftijd heeft gehaald, kijken of het nog zo een gratenpakhuis is...há...

©leny kruis

Juni 2011

``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

Mijn favoriete mensen

 Babysbabykus12Mijn favoriete mensen, dat zijn nog klein mensjes in de dop. Kleintjes die onvoorwaardelijk voor je liefde zijn en gaan. Die jou als volwassen mens het onvoorwaardelijke voorbeeld geven van hoe het eigenlijk allemaal echt moet in de universele liefde. Net als bij dieren. Geef een kat of hond een trap, en hun onvoorwaardelijke liefde toont zich door tóch terug te komen bij degene die de klap uitdeelde.

 

Zo ook met kinderen. Daarom houd ik zo van die kleine eigenwijze, op hun eigen manier groot te worden kleine mensjes, die ons leven zo vaak een kleur geven als we even alles grijs zien. Want daar zijn wij volwassenen voor. Wat is er heerlijker dan met een klein kind door de herfstbladeren te rennen en de bladeren over het hoofdje te gooien, je krijgt geheid een bende over je kanis terug, maar zonder aggresssie, vol met een kinderlach en liefde.

Hier nog wat leuke animatie's die onvoorwaardelijk leuk blijven voor een ieder die daar natuurlijk wél de humor van in kan en wil zien. Ik krijg geen genoeg van die foto's, ze zijn ook zóóóóo'leuk....Geniet met mij mee, nog een keertje dan.....

 

Baby_in_emmer

 

Koelkastbaby2babyfinger_1Baby_aan_de_frummel_12babybalengel_2

Droomvaniederemoeder_1

Pappies_boekie_gevonden_1

©tekst leny kruis

foto's van internet vrij van rechten..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~````

ZE GAAN WEER HOOR

De maand juni is begonnen, de zon schijnt en men stiert de zolder op ( indien aanwezig) om als de sodemieter het stof van de koffers te halen, de stevige tassen nog even na te kijken en een lijst maken voor de vakantiedagen die snel zijn intrede doet.

Hier in huize Kneuzenberg is het even huize Puinenberg, ik zit met elk dag een bestraling en ondertussen komen ze nog even een nieuwe keuken maken, een vlisotrap vernieuwen, een nieuwe boiler.

Enne o ja er is asbest bij ons in huis, dus ook een dagje wegwezen als die knakkers in hun maanpakken het asbest weghalen van zolder en in de afvoer van de douche. Gelukkig geen gezondheidsschade voor ons, maar ik heb het toch maar liever niet in huize Weltevree, want ik wil na dit alles toch wel weer de bossen in hoor, heb het nou wel gehad met alles en nog wat..Het is meer alles dan nog wat...

Verder wil ik Mel en Mike welkom heten  die ons team gaan versterken om de Smackbox.eu nog sterker en bekender te maken.

Als zelfs een collega acteur die ooit ging emigreren naar Canada mij vond via Google ( zie gastenboek, mag ook gevuld worden hoor, schaam je niet) dan zijn wij al ver over de grens gegaan met deze site. Leuk om te lezen..

Veel plezier en als je op vakantie gaat, have fun en wees voorzichtig kom weer veilig thuis..