~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MOLLENOORLOG UPDATE 1

Kijk dat de eerste ronde gewonnen is door ene mol die waarschijnlijk ook nog doof is naast zijn blind zijn is onze pech weer. Want alles wat wettelijk niet meer mag deden wij ook niet en zijn overgegaan op een middel dat wel mag. Een sensor die een geluid voortbrengt elke 23 seconden en daar zou meneer of mevrouw mol de kuierlatten van moeten nemen. Twee dagen was er geen molshoop te bekennen, wij blij, totdat...tatatata ja hoor, pal voor de deur zag ik weer heerlijk twee grote hopen vers gegraven zand omhoog komen.

Ik weer naar buiten en met de schop maar een kruis in de grond geramd, even vergetende dat hieronder ook de leidingen van het water, internet en telefoon liggen. Dat waarschuwingkje van vrouwlief was ik even vergeten. Ik hoorde dat ding nog wel vaag piepen, doch die blinde die toch doof schijnt te zijn had er mooi maling aan.

Maar een kreeft als ik ben, ik geef niet zo gauw op ( alhoewel....) gisteren geen molshoop meer gezien dus ik dacht al dat de sensor het werk waarvoor wij grif moesten betalen het werk eindelijk gedaan had, zie ik net buiten het raam dat er een ontzettend grote molshoop vers uit de grond gegraven, recht tegenover de sensor ligt,

Ik werd even gek van woede en onrust, want vrouwlief komt vandaag thuis tot eind van de maand, die kan gelijk aan de gang met haar nieuwe grindpad met aan alle kanten platgetrapte molshopen. Eerst dacht ik dat die sensor stuk was, maar ik hoorde het wel degelijk piepen,

Conclusie??/Die mol is zo doof als een kwartel, toch wel zielig zo een gehandicaopte blinde in de tuin die niets hoort, maar ergens klopt het niet, want zodra ik naar buiten sluip is het rustig op de hoop en ram ik de schop erin, knal ik op steen of wortels, dus die doofheid zal wel meevallen...We zien wel waar het schip strand, doch we zijn van een ding bewuyst, we hebben een gezonde grond..

©leny kruis

~~````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

MOLLENOORLOG

Kijk en dan heb je een mooie grote tuin die heerlijk groen van het gras is, totdat..tatatata meneer of mevrouw Mol de boel komt verzieken...Niet te weinig ook. Ik heb het al gepresteerd om twee maal op mijn postzegel te gaan omdat ik in een gangetje van meneer Mol trapte, dacht eerst dat Claudy een bergje zand aan het testen was voor haar tegelpad. Nee dus, er zat een mol in onze tuin en mijn geliefde werdt helemaal mesjogge van al die bulten, het waren er maar vier, doch vier teveel.

Het onderdeel vernietigen kwam ter sprake, ik ging even uit mijn dakkapel, want een dier dood je niet, niet zoals men vroeger en nu nog deed en doet. Met een klem, of rookboom of een doek met petroleum, dat mag allemaal niet meer ivm millieuproblemen, dus gelukkig konden wij via internet een zaak opzoeken die diervriendelijke apparaten had die een soort van sonargeluid uitstoten als je die dingen in de grond steekt en dan gaan ze gezellig bij de buren op bezoek of zeker meer dan 350 vierkante meter weg van jouw veldje.

Dat moet dan de oplossing worden, dus vrijdag is meneer of mevrouw of familie ( zie nou wel wat meer hoopjes zand omhoog komen) niet meer te gast bij ons onder het grasveld. Kan de grond nou wel hartstikke gezond zijn, maar met bloed zweet en tranen heeft Claudy een gazon aangelegd en nou is zo een galbakkie van een mol de boel lekker aan het omspitten, geen gezicht. Maar ik wil niet dat er een meneer komt die klemmen zet en dat zo een klein blind beestje dood op mijn grasveld ligt, nee dank u. Blijft niets anders over dan óf het apparaatje in de grond steken, diertje gaat verder de boel vernielen, of we laten de boel de boel. houd in dat je niets om hoeft te spitten, doet de familie Mol wel.

Claudy is er gelukkig even een paar dagen niet, ik stamp zoveel mogelijk aan, en pleur hier en daar een graspol die ik van ons andere veld haal, die zet ik er netjes op ( ja je moet toch wat)

Vergeet ik een ding: Claudy gaat van het weekend het gras maaien, wordt mooi weer, ga ik toch voor schut, maar ik niet alleen, familie Mol ook. Dus als vrijdag het apparaat het doet kan ik alleen maar zaterdag zeggen "Gossie, wat werkt dat ding snel zeg, zie je dat?" Want nu besef ik dat ik even niets te verzinnen heb voor die kleine galbakkies...

©leny kruis

Oktober 2011

OKTOBER IS ER ALWEER.

Het zal niet zo snel winter zijn als je de afgelopen week, bijna anderhalve week over de 20 graden lekker nog buiten kon leven in je T-shirt. Nog is het 24 graden hier midden in de bossen, ik zweet gezellig mijn slipje uit en mijn T-shirt is de 2de van vandaag. Maar dat mag de pret niet drukken hoor, wat het slechte weer aangaat, we hebben even genoeg gehad toch?

October is voor ons een rustige maand, mag ik hopen, onze kater Charley viert de 5de zijn 18 de ver jaardag, je merkt ook dat het hem allemaal soms iets teveel wordt hoor, veel slapen, veel eten en vooral veel vervelend doen als meneer zijn zin niet krijgt. Maar hé het is Charley tha man in tha houzzze, dus mag hij dat van ons.

Langzamerhand beginnen hier voorzichtig de bladeren zich los te maken van de nog steeds groene volle bomen en we hebben nog niet hoeven te harken of te maaien, alles is nog zo groen overal zie je de volle bomen om je heen en dan heb je nou niet het gevoel dat je midden in de herfst zit. Maar dat zal heus wel komen, daar ben ik niet bang voor hoor.

In de maand oktober krijgen we natuurlijk nieuwe gedichten van her en der aangevoerd, wat leuke verhalen van iedereeen, wat nieuwe recensies van de boeken die men mij toestuurde en muziek natuurlijk, vooral niet te vergeten de animaties die ook regelmatig bezoek krijgen van overal en nergens om een plaatje weg te nemen, daar zijn ze voor, delen en gedeeld worden is ons motto. Heb ik het niet over mijn portemonee want dan heet ik ineens

MAMMA TOTALLOSS...

Fijne herfst en prettig lezen vooral hier op de smackbox.

Have fun.

©leny kruis

Maak jouw eigen website met JouwWeb