DANKBAAR.

We lopen altijd en overal over te klagen en te zeiken en het liefst zo negatief mogelijk. Ik zie helaas maar weinig mensen nog lachen. Alsof men het aan het verleren is. Nee lieve mensen, kijk toch eens goed om je heen. Er is nog zoveel om dankbaar voor te zijn. Goed, de zorg is een duurbetaalde maandelijkse terugkerend bloedstollend verhaal voor vele gezinnen. Maar als je weet dat er landen zijn die nog niet eens de medicatie gratis weggeven al lig je dood te gaan in een armenhuis, wat heb je dan te klagen als je nieuwe polis binnenkomt en je kunt even lekker schelden op die Rutte.

Bloemen_kar_met_glitter3_2Wat is er fijner dan in een bos te lopen, de bladeren voor je uit te schoppen en het ritselen van de bladeren de grond te horen raken? Wat maakt die ene pokkerekening dan uit? Betalen moet je toch! En als je mazzel hebt is je bloeduitslag ook goed die je laatst moest laten prikken omdat je niet echt lekker in je vel zat. En zo zal het iets ernstigs zijn, er zijn genoeg artsen die je kunnen helpen gezond te worden…Die zijn er echt voor jou hier in Nederland, waar we altijd lopen te zeiken en zeuren.Bloemen_open_roos6_1Is het niet over het weer, dan wel over een regering die niet deugd, maar daar hebben we dus well gelijk in. Dankbaarheid schijn je alleen nog in een kerk te horen zeggen. Ik weet het niet, ik kom nooit in een kerk, maar ben dankbaar voor elke dag dat ik wakker wordt naast de liefste in mijn leven, dat zij nog wakker wordt en kan zeggen "goeiemorgen" Wij zijn dankbaar voor elkaar, omdat de helft van ons leven al voorbij is, en mijn leven begint nu pas met haar. Dus ik ben dankbaar voor elke dat dat ik de zon op zie gaan, of de regen op mijn hoofd voel plenzen, of de wind door mijn haren voel waaien. Dankbaarheid is een groot goed.Bloemenhart_1Dankbaarheid is dat ene moment dat geluk heet, dat je gunt aan een ieder die je lief hebt. Dankbaarheid is het feit dat ik toch mijn vader 10 jaar heb mogen meemaken, dankbaar dat ik mijn moeder heb kunnen verzorgen toen het nodig was, dankbaar dat ik mijn zus nog in de armen kon sluiten voor zij uit mijn leven verdween, dankbaar dat ik mijn Tante Martha gekend heb en haar aanstekelige lach maakt mij nu nog aan het lachen als ik er aan denk. Dankbaar dat ik een gezin op dit blog tegenkwam die elke dag hun zegeningen mogen en kunnen tellen met twee zwaar zieke kinderen..Dankbaar, zeg dat woord nou eens tien keer snel achtereen, zul je zien hoe raar dit klinkt.Bloemen_vaas_met_rozen_6_1Maar dankbaarheid is een raar iets. Er zijn mensen die zijn nooit dankbaar, hebben ook nooit geleerd wat dat is, hoe het in elkaar zit, denken dat alles maar zo aan komt waaien in het leven. Die zullen nooit dank je wel zeggen als het er echt toe doet..Ik ben dankbaar voor de bloggers die ik hier persoonlijk heb leren kennen als eerlijke open mensen, voor zover ik dat kan beoordelen natuurlijk.Voor hen die dankbaarheid als een geschenk zien, voor hen zijn al deze bloemen in welk vorm dan ook gegoten, eigenlijk hetzelfde als dankbaarheid.

Dat kun je ook in welk vorm dan ook gieten. Ik ben dankbaar dat ik gisteravond mijn vrouw een uur later thuis zag komen, zonder enkel bericht, wel met diverse sirenes op de achtergrond op straat, Maar door besprekingen die uit de klauw liepen kon ze niet bellen. Nog nimmer was ik zo dankbaar dat ze de keukendeur opende en gelijk een excuus naar binnen gilde..Voordat ik mijn strot open kon zetten natuurlijk,,zo ondankbaar van angst kan ik dan weer zijn….VlinderboeketMet andere woorden, wees dankbaar met wat je nu hebt, wat je nu meemaakt, wat je nu mag meebeleven in welke vorm dan ook. Wie weet wat een ondankbare toekomst je straks te wachten staat. En dan kan je misschien niet meer zeggen.."daar ben ik dankbaar voor. ’"Voor hen allen die dit lezen, deze bloemen zijn voor jullie, uit dankbaarheid en geduld dat je toch de moeite genomen hebt om het helemaal uit te lezen….Kijk en daar ben ik zelfs dankbaar voor.Bloemen_roos_soeciaal_voor_jou_2

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________

ORANJEGEKTE TEN TOP.


 Het slaat nog steeds toe, de temperatuur stijgt naar het niveau, WE MOTTE WINNE, ANDERS GANE ME NAAR HUIS  en dan blijven al die handelaars, koekebakkers, supermarkten en noem maar op zitten met al die gadgets in oranje gekleurd, wachtende op Koninginnedag, want dan wordt oranje weer van stal gehaald.

 

van bierkrat

totaan een stel oranje schoenen

tot aan van alles en nog wat, zolang de kleur maar

oranje is. Ons voetbalelftal dat naar grote hoogte is gestegen ( in salarissen en bonussen, allen zijn al reeds millionair voor hun 30ste) laat het volk zweten en dansen in de hoop op een doelpunt. Nou, uiteindelijk na twee wedstrihden ging er een in dan, voor de gezelligheid en het feit dat wij er net nog niet uitlagen. 

Mogen we vanavond nog een keer ons kunstje opvoeren voor de Natie die vol overgave voor de buis en de chips en bier gaat zitten om te genieten van hopelijk eindelijk een goede snelle wedstijd, zonder egotripperij, zonder het idee dat er scouts op de buhne zitten om hun marktwaarde te verhogen, want ze zijn al niet meer te betalen die knapen.

Ik heb geen medelijden met de producenten die alles in oranje in kopen, het risico is groot dat je met al je handel blijft zitten.

 

Je snapt het al, ik heb niets met voetballen, vind het een over de top getilde sport, vroeger kende je de namen nog van de spelers en als je land uitkwam, dan zaten er ook echte Nederlanders in, maar als ik in een Oekrainsch elftal de naam Gomez ( is echt spaans) hoor, en ook hoor dat vriendjes tegen elkaar spelen, is voor mij de lat iets te laat qua eerlijkheid, want ik heb soms acties gezien waarvan ik dacht"Die bal haal ik nog wel met mijn oude lichaam!"

Maar ja de beste stuurlui staan nog altijd aan wal en we hebben nog immer meer dan 16 miljoen bondscoaches die het altijd ( net als ik dus) beter weten, maar niet heus.

Zitten we toch met die oranje rommel opgescheept als ze niet doorgaan, als ze wel doorgaan, gaat de handel ook door, zo werkt dat gewoon.

 

Vanavond eet ik maar tomatensoep!

DE ZOMER ZIT ERAAN TE KOMEN

 

De zomer zit eraan te komen, we hebben in ieder geval al een aantal warme dagen gehad. Het gevoel van vakantie breekt weer los en de mensen gaan weer gezellig uit het dakkie, want er is genoeg sport voor de hele maand en de daarop volgende maand.

Voetbal, Tennis, Olympische Spelen, jongens het kan niet op.

Dus de dames die niet van sport houden moeten zich maar vermaken met een goed zonnebad, een spa misschien, lekker teut worden met vriendinnen bij een goed glas wijn, bier is voor de mannen bij het voetbal.

Nederland kleurt weer Oranje.

We gaan er weer voor, althans dat is de bedoelig toch? Eerst eens zien hoever we komen, voordat ik persoonlijk enthousiast wordt.

In alle kleuren en maten zijn wij ineens één volk, een Natie, gewoon één Nederland, zolang het maar Oranje is. Nou ben ik totaal geen voetbalfan dus aan mij is dit totaal niet weggelegd, geef mij maar een sterk portie tennis, een lekker lange partij waar de spetters van afvliegen, dus mijn maand kan eigenlijk ook niet stuk.

Nadat Roland Garros is geweest, krijg ik natuurlijk Wimbledon voor 14 dagen, daarvoor nog een weekje in Engelang, van Nottingham totaan de Easternclub, ik heb het helemaal naar mijn zin in juni.

Dus voor hen die met vakantie gaan wens ik een fijne reis, mooi weer en geniet maar kom veilig weer thuis, wij genieten hier thuis wel van alles en nog wat.

Verveling komt niet in mijn boeken voor

Groetzz van leny

Juni 2012

Maak jouw eigen website met JouwWeb