--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ALS DE MINISTER PRESIDENT AL NIET TE VERTROUWEN IS.

 

Je kiest voor je eigen partij, een leven lang worden jouw wensen vervuld, althans, de meeste, want jij stemt op een partij die jou behaagd.

Nou behaagd geen enkele partij mij momenteel, dus ik heb eigenlijk geen recht van spreken, maar zou ik gestemd hebben op een partij, was mijn stem een stem in de ruimte gebleken.

Ze doen toch wat ze willen, beloven tijdens de verkiezingen van alles en nog wat, hele volksstammen trappen erin en nog worden wij besodemietert.

 

Geen geld meer naar Griekenland!!!!!!!!!

Wat een lachertje van die Rutte die eigen B.A.N.K. RUTTE zou moeten heten, want nu moeten we ook toch nog eens 70 miljoen per jaar bijbetalen aan Griekenland, nu komt ook Spanje aan de beurt bij ons Nederland.

 

En ze geven gul hoor die gasten van de Tweede Kamer.

Zij zijn het verplicht aan Brussel.

Oprotten met die uitvreters die daar zitten om hun land leeg te zuigen en zichzelf te verrijken met dure hotels, daggelden van meer dan 150pleuro per dag, flatjes om niet heen en weer te reizen, of auto met chauffeur.

 

Ja, Rutte het mag wat kosten he jochie. En maar blijven lachen met dat ponempie van je.

Nu is het zelfs al zo dat ik enigszins braakneigingen krijg bij je te strakke pijpen onder je dure maatpakken ( zeker geen C&Atje) altijd een weerwoord dat nergens op slaat en iedereen pikt het, behalve onze blonde Beethoven in de vorm van Wilders.

 

Krijgt die misschien nog gelijk doordat hij ooit zei in een intervieuw dat deze huidige coalitie van twee grote partijen zichzelf verrijken over de ruggen van de zwaktsten der maatschappij? 

Vroeger leerde ik dat de PVDA stond voor Jan met de Pet die geld nodig had, die hard werkte en voor zijn pensioen een duitje in het zakje wilde doen voor zijn of haar toekomst, zeker voor de kleinkinderen. Nu moeten ze aanzien dat hun centen gestolen zijn door maatgepakte snelle boys in té dure auto's af en toe een lijntje coke om het weekend door te brengen.

 

Ik wil best oud worden, maar als het zo gaat met de zorgverzekeringen overal en nergens wordt het straks weer massaal inbreken bij de apotheek of mensen gaan zelf maar doktertje spelen. Zijn die klootviolen nog duurder uit, maar daar wordt niet over nagedacht.

 

Politiek is vooruitzien.

Ik word hier voor uit ziek van...

EINDELIJK DE STORM IS ER.

 

Iedereen heeft het erover, de kranten, Hyves, Face-Book, kortom alle sociale netwerken zijn geschrokken door zoveel storm ineens.

Nee lieverds, we zijn gewoon verpest door het weer. Alles was te laat, de vlinders waren nog gesignaleerd laat in de herfst, de regen kwam niet echt door, wij zaten nog op een terrasje in Duitsland heerlijk te luunchen, zo midden in de herfst.

Verleden jaar was dat wel even anders, dat kan ik dan aan mijn gemaakte foto's zien, want mijn geheugen is met de muziek mee van de afgelopen 18 maanden.

Langzaamaan komt het gelukkig weer terug, al speel ik nog regelmatig het spelletje met vrouwlief: Klinkt als....omdat ik dan niet op een woord kom.

Maar nu is het storm en kwel, ik mis de zee. Ik mis Scheveningen waar ik met dit type weer altijd snel in mijn auto stapte en als een speer naar het strand reed, heerlijk even de oortjes laten pijnigen door de wind en genieten van de storm en de stank van de zee. Want dat nadeel is geen voordeel meer, de zee stinkt helaas, door de mens vervuilt.

Vrouwlief heeft al maagkrampen, die ziet onze 13 meter lange schutting al heen en weer gaan. Maar we hebben die samen zo goed vastgezet dat in het verleden een windkracht 11 er tegenaan ging en alle platen bleven staan. Maar zij is gewoon bang voor de storm. Ik vind het een natuurlijk verschijnsel waar ik van kan genieten als een baby van verse moedermelk. ( wat een metafoor zeg!)

Nou, voor de zondag zou ik zeggen, geniet van de storm, geniet van de gedichten en verhalen en de diverse dingen die Prof Peet weer heeft geplaatst, Gerda is ook lekker bezig geweest en nou ik nog. Akela wij doen ons best...Fijne dag nog.

©leny kruis

©foto leny kruis

DAN INEENS IN HET TOCH MAAR HERFST .

 

Terwijl ik met vrouwlief naar het ziekenhuis rijd om een foto te laten maken van mijn voorgevel, ivm enge cellen die zich daar twee jaar geleden hadden genesteld, merkte ik ineens dat er overal en nergens toch de bladeren aan het verkleuren en vallen zijn. De lucht was vochtig, de bomen werden al snel kaal. En nog geen week geleden was alles nog groen.

 

Hoe hard kan het gaan in de natuur. Ik houd wel van de herfst, die kleurschakringen, die sfeer, dat vocht dat je al ruikt in de vroege morgen als je door je tuin banjert ( doe ik al jaren en vraag mij niet waarom, vind het gewoon even lekker "uitfrissen"zoals ik dat noem.

 

Het werd ook wel tijd voor een dikke winterjas merkte ik op.

Ja zei vrouwlief, daar moet je aan geloven. Want ik heb namelijk een ontzettende hekel aan alles wat maar jas of vest is.

 

Was zeker in mijn eerdere leven een nudiste, kan niet anders, hoewel ik naaktlopen nou ook weer niet graag doe.

 

Overal hoor je al Sinterklaasliedjes, terwijl men twee etalages verder al begint met de kerstboom op te tuigen. Die slaan gewoon de Sint even over, het voelt aan alsof deze oude man in de vergeetboeken komt te staan.

 

Ook al omdat er weer een groep opstond die het maar niets vond dat eer zwarte pieten altijd maar als hulp, lees slaaf, werden gebruikt. Is niet meer van deze tijd. Maar ik hoop 60 te worden en weet nog steeds niet beter of die ouwe dekschuit had zwarte knechten, geen witte, dat was geen gezicht.

 

De mensen moeten niet zo zeuren, want straks krijg je dat geouwehoer met de Kerstman.

Dan komt de Partij voor de Dieren natuurlijk in opstand. Want al die herten en reetjes die een volle slee in de lucht moeten trekken, dat is pure dierenmishandeling.

En zo blijven we heerlijk aan de zeur. 

Maar wees gerust, dat is het enige dat we doen hoor....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZIJ GELOOFT IN ZICHZELF.

 

Jammer dat anderen haar ook geloven, hoewel de waarheid in het midden ligt is het een feit dat onze eigenste Rachel Hazes all the way lachend naar de bank loopt omdat er nog altijd mensen zijn die geloven wat zij allemaal rondbazuint en uitkraamt over haar liefde (?) voor Dré, dat zijn twee kinderen zich profileren als zijnde artiesten van het eerste uur, die zelf nog geen noot kunnen kraken zonder hun pappie aan te roepen. Kortom, de musical is een feit. Dré en zijn privéleven met Rachel ligt op de planken, voor iedereen hoor en zichtbaar. Of het allemaal de waarheid is?

 

Het boek zou verboden worden, door gebrek aan bewijs werd het toch uitgegeven, die Dré, die man heeft wat meegemaakt zeg.

Ter uwer informatie, ik heb het boek niet gelezen, dus kan mij geen mening vormen, maar de reacties die ik her en der las en hoorde waren voor mij al een kriebelig gevoel om het boek zeker niet aan te schaffen om Rachel nog rijker te maken dan ze al is. En maar klagen dat haar schoorsteen ook moet roken. Die staat ondertussen op een hoog vuurtje dat deze in een soort van lava uitbarst.

 

Nog hoor ik haar zeggen bij Barend en van Dorp, pal na het overlijden van Hazes: Dit is de eerste en laatste keer dat ik hier iets over zeg en voor de rest is mijn deur dicht. Hij is er niet meer, men kan nog genieten van zijn muziek, maar ik ben er klaar mee."

 

Had ze maar woord gehouden, want toen begon het feest, eerst de vuurpijl in Hoek van Holland met de as van Hazes, toen de tatoeages in de armen van vrouw en kids en hartsvriend uitgebreid op de televisie. Toen een standbeeld, helemaal in Hongkong, want in Nederland zijn er geen goede kunstenaars(???)

 

Toen na een jaar een herdenkingsconcert, alleen Guus Meeuwis was de enige bekende Nederlander die het mocht openen, de rest was een bijeen geraapt zangerskoort dat her en der Hazesliedjes kon en mocht kwelen.

 

Ondertusssen kwamen de kinderen van Hazes toch ook even in beeld met zang en geluid en o wat was pappa een gemis. Als ze iemand hoorde zingen, was het precies "pappa", de trilling in de stem en de hoera wat was het een lieve man kwijlde van die gezichtjes af.

Nu gaan ze na de Musical ( die eigenlijk het leven van Rachel blootgeeft, Hazes is een bijzaak geworden natuurlijk) samen een show maken om een nieuwe volkszanger te zoeken. Alsof zij al jaren in de showbizz zitten en weten wat er voorbij kan komen aan talent..Dat wordt hilarisch, maar de kassa rinkelt en je hebt altijd nog fans die geloven in hen.

 

De gotspe van dit alles vind ik dat bij de premiére van de muscial "Hij gelooft in mij"niet eens een uitnodiging voor haar bloedeigen vader weggelegd was, of voor haar hartsvriendin of voor de hartsvriend van André Hazes zelf. Waarom??

 

Gewoon---ze weten té veel van deze familie die zelf de bladen bellen als ze iets te melden hebben. Komen we nou echt nooit van ze af???

Wat komt er na de Dré en Roxie show??
De Rachel dating show misschien???

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De kracht van de liefde

 

De kracht van de liefde is de oerkracht in de mens zijn hele bestaan. En natuurlijk van de dieren. Wat is houden van? Een goede definitie is niet te verwoorden, je zegt het gewoon, of laat het merken dat je van iemand houd. Maar vertaal het nou eens naar een  “houden van “ verhaal?


Daar kom je nooit uit, omdat houden van zo veelomvattend is, je houd meer van het ene dan het andere, of vind iemand wel lief, maar vind de ander liever. Het is een gen in de hersens die al die gevoelens op één hoop gooit en dan krijg je een ratjetoe van “houden van.”


 Hoe vaak kwam je er niet achter dat je eerste “houden van” een dijk van een vergissing was? Hoe vaak is houden van uitgesproken tijdens een kerkelijke inzegening en maanden of jaren later zijn de twee gescheiden? Houden van is een momentopname, die je zo lang mogelijk vast moet houden.


Je houd niet zomaar van iemand, je houd van iemand die voor, achter, naast, boven je staat. Die je helpt in goede en slechte tijden, die er voor je is als het je goed gaat maar ook als het je slecht gaat. Houden van zegt men zo gauw tegen iemand, maar het lijkt wel een stopwoordje te worden. Als iemand tegen mij zegt “ik hou van jou “, dan heb ik zoiets van: “wat zeg jij dat makkelijk.” Als ik het tegen mijn vrouw zeg, elke dag wel twee keer, dan is het gemeend,  omdat ik er door haar ben achtergekomen wat écht houden van is. Zij heeft mij die scheidingslijn laten zien van het “houden van”, door gewoon te zeggen wat ik nooit durfde, ja als ik dronken was schoot het eruit als een zuurbal die steeds van kleur veranderd.


Je houd van iemand en je kunt van anderen houden, alleen de manieren zijn zo anders, de gevoelens ook. Ik houd van onze kat en zou mij geen raad weten als hij weg is, maar alles slijt, alleen dat houden van niet, dat is zo dierbaar geworden in de loop der jaren. Want iemand die verliefd is op iemand kan ineens merken dat “houden van “ een keerpunt in een relatie kan betekenen. Het vasthouden aan het houden van, is het vasthouden aan degene die jij op dat moment in je hart sluit.

Ik zie het vaak in de dierenwereld, daar bestaat het  taalgebruik in doen. Het houden van bestaat bij sommige dieren uit een monogaam huwelijk, neem de pinguïns, de zwanen, van die weet ik toevallig dat zij hun hele leven maar een partner hebben en houden. Wat zou de wereld saai zijn voor de mensheid als we allemaal die zwaan en pinguïn gevoelens hebben.

Maar wees van  één ding zeker, het is nooit te laat om te zeggen tegen een ieder die je liefhebt in welke manier dan ook “ik hou van jou”, want elke minuut bestaat uit 60 seconden, en die zijn zo voorbij. Ook in jouw leven. En dan merk je zelf ineens dat je nog zoveel had willen zeggen bijvoorbeeld “Ik hou van jou.”

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

NIEUWE MAAND EN NIEUWE VERHALEN.

We gaan weer een nieuwe donkere maand in, de herfst zet nu echt wel een beetje door en op naar de pepernoten en de kerstkransjes. 

Het nieuwe kabinet zorgt er wel voor dat dit de laatste dure dagen voor kerst zijn, want volgend jaar wordt het eten te duur, de kadootjes mag je dromen en wat blijft bestaan is het duurzame vuurwerk.

Ja duurzaam, want dit is niet weg te denken uit onze cultuur, mits je het water aan de lippen staat. En met deze regeringsplannen van de gebroeders Grimm moet dat wel lukken.

 

Een ding wil ik toch wel even aanhalen ivm kiezersbedrog, geheel in de stijl van Jantje lacht zijn zakken vol Rutte.

Hij legt voor de camera uit dat ieder mens in Nederland, groot of klein er 1000 euro bij krijgt. Niet het hoe en waarom, maar geheid dat je kunt rekenen op 1000 pleuro de man.

Eenmaal weer gekozen door de goedgelovigen onder ons, die 1000 pleuro moeten we eigenlijk gaan betalen volgens Rutte die dat dan verkondigd in de camera, met een big smile.

De helft van de Daltons ( het spijt me, maar ze doen mij altijd denken aan die stripfiguren) zit aan het roer en gooit gelijk alles overboord wat haast geen geld kost. De zorgpremie? Gewoon duurder maken en maling hebben aan de ouderen die dit amper kunnen opbrengen.

 

Zolang er momenteel hele gezinnen uit hun huis worden gezet omdat er geen geld meer is en zolang deze gezinnen in opvangcentra moeten zitten met hun kinderen moeten die snotkokers van een stelletje ministers zich schamen om zich vertegenwoordiger te noemen van een volk dat zo langzamerhand naar de gallemiezen gaat door toedoen van de grootverdieners.

 

Zo dat ben ik even kwijt, dat is geheel op eigen rekening, dit bovenstaande hoor. Hier op de klapdoos houden we het lekkeer makkelijk, begaanbaar voor hen die van lezen houden en leve de lol.

 

Geniet van de leukste internetkrant van Nederland, die kost je namelijk niets, een lach is nog altijd gratis, daar hopen wij voor te zorgen samen,  geniet nog even van de mooie herfstdagen en geniet van alle nieuwe verhalen en gedichten en gezegdes en plaatjes en foto;s en animaties.

November 2012

Maak jouw eigen website met JouwWeb