-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DE HERFST IS BEGONNEN HOOR!!

Ja hoor het is zover, gisteren was de eerste herfststorm hier om en nabij ons stulpje. Weinig van gemerkt, wij waren gezellig aan de tour, richting Duitsland, nog een cadeautje voor elkaar ivm met onze 9 huwelijksdag.

Nog een jaar, dan gaan we het aluminium tijdperk in, op naar de 12 en half jaar, als God het wil.

 

Overal in den Lande was er maandag veel stormschade, wij zitten middden in de bossen en een enkel takje lag op de weg. Zijn wij geluksvogels dan?

 

Als je soms ziet wat de natuur de aarde aandoet moeten wij toch wel met veel respect omgaan met Moeder Aarde hoor, want als een windvlaag een oude eik van meer dan 120 jaar met wortel en al uit de grond trekt houd ik mijn hart vast. Nou heb ik al een groot hart en grote handen dus dat is makkelijk vast te houden.

 

Maar daar wil ik alleen maar mee zeggen dat wij wat zuiniger moeten zijn op wat ons geleend is, als je hoort dat Japan 21 stuks sattelieten de ruimte in heeft geschoten omdat ze niet afhankelijk willen zijn van Amerika en in de toekomst ook nog wat in de lucht schieten om zichzelf te beveiligen tegen andere landen.

 

Wie kan mij het juiste aantal sattelieten geven dat nu boven ons hangt?

En ineens is daar ook de waarheid dat tientallen jaren geleden bij de eerste mobiele telefoons al bekend werd door Zweden: Door de straling van al die apparatuur krijg je toch enige vorm van Kanker. 

Eindelijk luistert men, voor velen is het te laat, helaas.

Kwestie van mond houden en beurs vullen nietwaar heren??

©leny kruis

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WE FEESBOEKEN OF HIJVEN OF WHATEVER!!!!!!!!!

 

Daarom heb je zoveel geouwehoere op de tel

Tegenwoordig is het normaal dat je ergens bij moet horen, is het niet de nieuwste apps(???) dan wel de nieuwste telefoons die onbetaalbaar zijn maar toch massaal aangeschaft worden. O en je moet natuurlijk ook hyven of op face-book een account hebben anders kun je geloof ik niet met elkaar communiceren.

 

Televisie, die mensen zijn blij dat ze 

in de eerste instantie echte mensen zien en nog echt contact hebben ook, dus die kleppen wat af, al slaat het nergens op, gewoon lullen met die hap.

Oudere mensen gaat deze techniek iets té hoog en zijn blij als de kleinkinderen eens langskomen, maar zijn nog vrolijker als ze oplazeren want de hele tijd bij Oma met de vingers aan de sms telefoon zitten te klootviolen is ook gezellig. Niet dus!!!!!!

 

Ik zat laatst met mijn vrouw ergens te lunchen, zaten rondom ons bij de meeste tafeltjes jongeren aan de mobiele telefoon ontzettend snel te sms-sen. Praten? Daar weten ze waarschijnlijk niets van, want normaal lullen kunnen de jongeren al niet meer.

Het is allemaal sms taal w8 effe, als je vraagt hoe je dat schrijft kijken ze je aan alsof ze vuur zien branden.

Gewoon sociaal contactarm wordt de mens zo langzamerhand met al die nieuwe snufjes.

Vergeten te praten, alles via de pc, ik zeg, net als een autoloze zondag: Laten we eens een dag zonder pc of whatsapps doen, kijken of we nog een spelletje kunnen spelen, onder de voorwaarde dat de televisie uitblijft, want die lullen uit de nek.

Goed idee misschien???

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HOERA WE MOGEN WEER.

Ja hoor, we mogen weer, heerlijk gezellig naar de stembus. Om onze pooiers weer in het zadel te helpen.

Want laten we eerlijk zijn, deze mannetjes zijn echt niet voor het volk en vaderland, welnee, die zitten daar gewoon om onze centen te verdelen en op te maken.

 

Wie vertelt mij nou eens dat het nuttig is om extra geld bij te drukken? Dan heeft John Enschede en consorten ook wat te drukken en munten te slaan.

Het feit dat iedereen pensioenen in moeten leveren, behalve de heren  en dames van de Tweede Kamer en van de Eerste Kamer en alle hoge heren die maar in de Staat der Nederlanden ( lees Brussel) een bijbaantje hebben die mogen hun pensioen gezellig behouden, geen pleuro die eraf gaat!!!!!!!!!!!!!!!

 

Dat kan dus alleen in Nederland? Of doen andere arme landen ook zo gek als dat er hier gebeurd?

Wat zou er gebeuren als niemand nou eens zou stemmen?

Wat zou er gebeuren als we de Oranjes een one way ticket to the tropics gaven en wij een President namen? 

Wat zou er gebeuren als de burger zelf een Burgemeester via een referendum mag kiezen?

Wat zou er gebeuren als wij zelf via een referendum een Premier mogen kiezen?

Dus geen cabaretier als Roemer

Dus geen Pinnokkio als Rutte

Dus geen draaikont als Jolanda Sap

Dus geen houten Klaas als Samsom

Ik zou het wel weten hoor, gewoon lekker de boel de boel laten, ministeries de middenmoot wegpoetsen, dat geld besteden aan de zorg en de ouderen, het ontslag van Wethouders verzieken tot gelijk solliciteren zonder enige vorm van wachtgeld. Laat Leen maar schuiven....

Zo. In ieder geval, op 12 September mogen we weer....Ga jij ook?????????????//

Nieuwe maand alweer.

Kijk en dan zitten we alweer in September, het begin van de herfstmaand, de kleurschakeringen van de natuur beginnen zich al te vertonen, alhoewel de meeste vakanties al over zijn, komen er alweer plannen voor de herfstvakanties.

Het mooie weer blijft gelukkig nog even en de lange avonden zijn ineens stukken korter geworden en killer, je zit sneller binnen met je boek en soms gaat je kachel even aan om de kilte van de avond weg te poetsen.

Maar de sfeer van vakantie zit er nog in, dat komt waarschijnlijk doordat er zo snel achtereen de herfstvakantie aankomt.

Wij proberen zo veel en zo vaak als wij natuurlijk kunnen deze site up to date houden, maar doordat mijn gezondheid ook niet altijd meewerkt is het soms moeilijk voor mij om keuzes te maken.

Ik kies er liever voor om te schrijven voor mijn vaste lezers/essen.

Een goede keuze toch?

In ieder geval is Charley weer van de partij, Peter, Gerda, de korte verhalen worden weer aangevuld, de gedichten blijven binnenstromen en wij blijven gewoon proberen om de leukste internetkrant van Nederland te blijven die we in twee jaar hebben opgebouwd, met dank aan vrouwlief die voor de lay-out heeft gezorgd...en nog soms doet hoor, als ik weer eens de mist inga met het menu van de site.

 

Maar hé je kunt niet alles in een keer leren toch?

Have fun, dan hebben wij het ook, 

groetzz van ons allemaal//

September 2012

Maak jouw eigen website met JouwWeb