VOOR BOVEN DE 12?

 

ZITTEN TWEE VLIEGEN OP DE KEUKENTAFEL."


ZEGT DE ENE TEGEN DE ANDERE,


"ZULLEN WE WIPPEN?"


 

"JA IS GOED, ALS IK MAAR AAN DE ANDERE KANT MAG!

 

©leny kruis

ZOMAAR WAT MENSELIJKE TREKJES??

Lekker plotselinge die veilige auto’s, ze vergeten beugels voor ons honden in te bouwen, en dan krijg je bij een stop dit resultaat. Bedankt baas, bedankt meneer die deze auto uit heeft gevonden, dat al uw kinderen ook ooit zo’n schuiver op de achterbank maken…!!!!!!!!!!!!

Lekker_veilig_die_moderne_autos

 
Posted by: 

NOU MOTTE WIJ SORREGE DAT WE EFFE 2 MOTORS RIPPE VOORDAT SE ONS OAK INLIJFE, DIE MAFKADETTEN BIJ HET MINISTERIE VAN DEFENSIE!!!!!!!!!!!!!!!

Bikecchicks_1

 

CHICKENS AGAIN

Posted by: 

ALLEEN KUIKENS GAAN NAAR BAGDAD OF AFGHANISTAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alleem_lkuikens_gaan_naar_bagdad_2

 

INCOGNITO


Share This:
Jullie bekijken het maar met die aankomende paasdagen, maar ik ga incognito, ik ga vermomd als parkietje…….mij zullen ze niet optafelen….

\Ben_vermomd_voor_dre_pasen

En wij zijn klaar voor de aankomende paasdagen…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wij_zijn_klaar_voor_pasen

 

EVEN VERGETEN

Posted by: 

Hond_tussen_twee_bomen_ingeklemd_1Conducteur, mag de deur open????

 
 

 

Posted by: 

Wat dacht je, moet ik naar de tandarts, stink ik zo uit mijn toeteter??

Haai_open_mond_1

 
 

WIE WINT HET???

Posted by: 

Een automerk als Ferrarri zal never nooit verliezen van twee slakken, maar jopie en dopie hebben het toch gewaagd om de grote prijs van Parijs aan te gaan, kijken wie er het eerst over de streep kwam.

Drie keer raden wie het won.

Wedstrijd_met_slakken_1

 
 

SUPRISE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted by: 

Vwerssingaskat_1

Nou waar hebben ze me nou weer bezorgt? Ken ik u????

 

©leny kruis

 

ZOMAAR EEN DAGJE DOOR DE STAD.


Dagje naar Belgie geweest? Dan zul je dit bord niet gemist kunnen hebben toch?

Belgie

Of bleef je hier in Holland en kwam je hetzelfde tegen maar dan anders???

Welke_kant_op

Ik  ging voor de visite wat lekkers halen bij de Afrian hier op de hoek, zie ikdIt weer natuurlijk!

Afrikaans

Onderweg naar huis kom ik de buurvrouwtjes van om de hoek tegen, en ik uit probeerde hen uit te leggen dat die stoel totaal verkeerd gebruikt werd. Maar mijn arabisch is zo slecht, ze snapten het niet. Ik liet het toen maar zo, op die manier komen ze tenslotte ook thuis……Verkeerde_vracht

En verderop zag ik natuurlijk weer een bord, en ik zoek nog steeds het verschil………

Verschil_is_er_te_zien_1

Nadat ik nog wat extra pleuro’s gepind had,Vase_euros_gevonden en onder het genot van een cola en uppie met de visite, het was tenslotte en daarna nog wat tabak voor ons allen gehaaldeen gezellig vrij weekend niet?

Neem_wat_wietMaar onderweg kon ik het niet laten om toch vast een rokertje te nemen, man, ben ik me daar toch ineens de weg kwijt geraakt!! Zit ik ineens op het landgoed van de buren verderop aan de overkant.Zoek_het_looppadKon ik het hele looppad niet meer zien. Maar met behulp van de buurman die mij veilig thuisbracht is het toch nog een gezellige dag geworden met de meute. Wij kregen een antieke deurbel van onze neef voor bij de hut.

DeurbelEn dat was niet alles, mijn nichtje verraste mij met een laptop. Ik wist even niet wat te zeggen, de tranen vertelden het verhaal wel. Die lieverd heeft volgend jaar een nieuwe voor school nodig, en inplaats dat ze die nou inruilt gaf ze het liever aan haar tante die bij eEn dat was nieeuwig geldgebrek ( wie niet, my name is mamma totalloss) nog niet in staat was om zo’n duur apparaat aan te schaffen. Nu heeft zij mij daar ontzettend blij en ontroerd mee gemaakt. Ben er nog confuus van met mijn hele grote slaaibakkes.

Het enige dat even tegenzat gisteren was het feit dat ik onze motor even verkeerd gestald had, maar dat zien we morgen wel weer als de plantsoenendienst weer aan de arbeid gaat.

Vergeten_goed_te_stallen

Nou en dat was onze eerste pinksterdag nog wel.O ja, neef voortaan wat rustiger gaat zitten op onze bank.Want dat gaat in de toekomst niet meer werken hoor Hans..Rustig met de bank, lekker weer, lieve en leuke en gezellige visite, en blije gezichten, wat wenst een mens nog meer op zo’n dag dan tussen de geliefden een vrije dag door te brengen?? Ik heb geen wensen meer, o ja nog een, ik hoop dat wanneer mijn lieve e billetjes van je, en dan heel voorzichtig stil blijven zitten, en niet zitten de de macarena meedansend,. Kost elke keer een doos met eieren……

Gemaakt_van_eieren

 

KLEINE NIEUWSFEITEN VOOR U BIJEEN GEZOCHT

 

 

EERSTE HANGOUDERE GESIGNALEERD IN OUD-PEKELA.

 


WACHT MAAR TANTE LEEN IK SCHIET DIE WITTE WEL VOOR ZIJN POSTZEGEL, KAN IE ZIJN EIGEN GEZICHT OP EEN BRIEF PLAKKEN…WAT EEN MAF ZEG!!!!!!!!


WAT TOCHT HET HIER IN MIDDELBURG ZEG!!!

Lekker_lenig

©LENY KRUIS

 

SOMMIGE DAGEN!!

 


Nou nog wat oefeningen doen voor de broodbnodige variatie aangaande ons gezelschapspelletje voor de lange donkere doch o zo gezellige nacht en mijn volgende dag kan niet meer stuk..

Onderwaterbevalling1

Een kenis van ons is bevallen, alles is goed gegaan gelukkig. Moeder is thuis, vaders gezicht onder de wallen en kindje slaapt, drinkt, poept, kortom is gelukkig zoals een baby hoort te zijn. Dat wordt eerdaags kraambezoek, niet vergeten het zout voor de eieren mee te nemen.

Pap_kommie_nouw

Buurjochie van de weg gered, die fietste achter zijn vader aan die dacht dat die ouwe voor de zoveelste keer weg zou lopen. Niet in de gaten hebbende dat die ouwe elke avond terug kwam van zijn werk, doch meestal lag die kleine dan al in bed. Maar gelukkig heeft hij het gered dankzij mijn snel ingrijpen.

Sleutel1

Altijd weer mijn sleutel zoek, heb er nu iets op gevonden. Gewoon even naar Google, geheid dat je vind wat je zoekt…Wedden???

Parijs_doet_mee_in_de_race

Lees net dat Frankrijk de Eiffeltoren inzet om de race naar de maan. Rusland en Amerika geven hen totaal geen kans, ik eerlijk gezegd ook niet, temeer er nog mensen in het restaurant zaten te eten toen de countdown net begon. We zien wel waar de brokstukken landen, zolang het maar niet in onze achtertuin is..

Garage20higher20budget20model1

Eindelijk heeft vrouwlief de garage volledig afgemaakt,. Ik was bijna in een criis zo lang als dit duurde, maar het mag er ook wel zijn. Laat nou de autodief maar komen, die zoekt zich een bult naar een buit.

Nog_wat_wiifit_oef_doen

vervoer voor dieren

Problemen met de kitten te vervoeren, hier wat kleine ideetjes die tot de juiste oplossing kunnen behoren..

Kat_in_een_glasMocht je niet drinken en geen bierglazen in huis hebben, dan is er altijd nog de aloude koffiemok, en die hebben we allemaal toch in huis?

Kitten_in_koffiebekjer_van_katEn als ze eenmaal op de plaats der bestemming zijn, geen nood, geef ze effe een lekkere douce en het kitten zit weer zonder klitten…

Hond_in_de_was_met_groot_gebit

 

 

MIJN FAVORIETE MENSJES

Babysbabykus12Mijn favoriete mensen, dat zijn nog klein mensjes in de dop. Kleintjes die onvoorwaardelijk voor je liefde zijn en gaan. Die jou als volwassen mens het onvoorwaardelijke voorbeeld geven van hoe het eigenlijk allemaal echt moet in de universele liefde. Net als bij dieren. Geef een kat of hond een trap, en hun onvoorwaardelijke liefde toont zich door tóch terug te komen bij degene die de klap uitdeelde.

Zo ook met kinderen. Daarom houd ik zo van die kleine eigenwijze, op hun eigen manier groot te worden kleine mensjes, die ons leven zo vaak een kleur geven als we even alles grijs zien. Want daar zijn wij volwassenen voor. Wat is er heerlijker dan met een klein kind door de herfstbladeren te rennen en de bladeren over het hoofdje te gooien, je krijgt geheid een bende over je kanis terug, maar zonder aggresssie, vol met een kinderlach en liefde.

Hier nog wat leuke animatie’s die onvoorwaardelijk leuk blijven voor een ieder die daar natuurlijk wél de humor van in kan en wil zien. Ik krijg geen genoeg van die foto’s, ze zijn ook zóóóóo’leuk….Geniet met mij mee, nog een keertje dan…..

 

Baby_in_emmer

Koelkastbaby2babyfinger_1Baby_aan_de_frummel_12babybalengel_2

Droomvaniederemoeder_1

Pappies_boekie_gevonden_1

IK BEN VERLIEFD

 


Op een verjaardag mag je zingen. Dus wat doe ik? Juist, ik zing en fluit dat het een lieve lust is. In onze tuin nog wel. De buren lopen zich nog op te vreten van ergenis, maar dat zijn aliens, dus laat maar. Dat verhaal vertel ik nog wel een keertje.

Gisteren werd mij ineens verboden om in mijn eigen tuin, een plek onder de zon, en altijd iemand in de buurt die van mij houden kon…..Ja dag, je sussie. Ik moest mijn klep even dicht houden!!!


”Wa’s dat nou, begon ik verontwaardigd naar Claudy!"

""Ik mag toch wel zingen, zo vals klinkt het ook niet hoor. Ja, maar Claudy had net een nest van een merel ontdekt, zomaar tussen onze passieflora, die zich volledig over de schuurwand uitstrekte. Het nestje van de merel was gebouwd tussen de nachtlamp en de afvoerpijp. Lekker verscholen tussen de passiebloemen.


Ik pakte direct de fotocamera, maar daar stond reus Claudy met de handen in haar zijde mij al op te wachten. ”Daar komt niks van in, dat beestje zit op haar eieren, en jij laat haar niet schrikken"."


Als een klein kind bleef ik zeuren, of ik dan niet even mocht kijken als ik op het zonnebedje stond, dan kon ik het net zien. Nou dat mocht dan wel even, maar daarna wegwezen, en ik kreeg de boodschap dat ik niet zo druk moest doen als ik daar in de buurt was.

Als een klein kind zo blij kroop ik op het zonnebed en keek in de kraalogen van een lieve moeder merel die mij heel arrogant aankeek. Alsof ze wist dat Clau over haar waakte.

 

Vogel_met_nestjeWat lief was dat zeg. Eerlijk gezegd had ik nog nooit een nest zo dichtbij gezien, en met eitjes. Maar overste Clau maakte snel een eind aan mijn gekoekeloer.

”En wel met rust laten, niet steeds blijven kijken, anders heb je kans dat de moeder ineens wegblijft, en ik zie jou nou niet zitten op die eitjes.""

Nou een troost, ikzelf ook niet. En Charley? Ja natuurlijk was meneer gelijk met mij op de hoogte van onze logé.

 Gelukkig zit het nestje hoog, maar ik weet ook hoe hoog een kat kan springen of klauteren. En dat wilde hij maar al te graag. Dus naar binnen met Charley, hij mag alleen met een van ons naar buiten om te zorgen dat hij niet in de buurt van het nestje komt. Mamma Merel zal mij daar dankbaar voor zijn, dat weet ik zeker.

 

Want Froggie zat zich ook al te verlekkeren in de vijver aan het koele water en veel musjes rondom de vijver en op het lelieblad toen onze liefste Charley met een snoekduik de hele flora en fauna wegjoeg. Het blijft af en toe een etterletter. Maar het zit in zijn natuur. Kan die knakker ook niks aan doen.Struisvogeltje1Ik wacht met genoegen op de krijsende keeltjes van de kleine mereltjes, en hoop ze te kunnen beschermen tegen die zwervers van katten die her en der hier rondlopen. Ik waak over het nest, tja want ik voel me best een beetje oma aan het worden…

En ik denk dat Moeder Merel mij eeuwig dankbaar zal zijn. Moeder Merel, ik zal over u waken…..En ik beloof dat ik niet meer zal zingen voordat de bevalling achter de rug is…..Ik zou niet willen dat er getraumatiseerde mereltjes ter wereld zouden komen, en misschien nooit meer durven te zingen van schrik…….Mafvogel

©leny kruis

BORDERLINER 

Wat is een borderliner? Ik zou zeggen, als je dat zo graag wilt weten, zoek het op. Ga googelen en besef dat er meer borderliners rondlopen die het niet weten, dan borderliners die zelf erkennen dat ze hulp nodig hebben. Want daar gaat mijn respect naar uit.

Wat is nou in hemelsnaam een borderliner???Je hebt ze in alle soorten en maten.

Is het iemand die denkt dat hij/zij misschien Elvis is??Iemand_die_denkt_dat_ie_elvis_isIs het iemand die de hele dag aan de telefoon hangt en mensen lastig valt met leugens en leugens en later die leugens weer verandert in andere leugens?Iemand_die_altijd_telefoneertIs het dan een man die altijd en eeuwig drinkt?Bezopen_manIs het dan iemand die hardstikke maf van zijn/haar eigen lichaam is?Body6Is het een persoon die totaal geen aandacht meer aan zichzelf schenkt, en zichzelf dan ook zo danig verwaarloost dat met wel gaat denken dat die vrouw/man niet helemaal jofel is??Dame_die_zich_nooit_aankleed_slordervosNEE, niks van dit alles hoor, en mocht je jezelf hierin herkennen zoek dan maar gauw een artikel op google en zie of je een borderliner bent.. Dacht het niet.

Een borderliner heeft heel veel gezichten, en het duurt heel lang voor je in de gaten hebt dat je met een borderliner te maken hebt. Mits je al ervaringen hebt met die mensen…..

Clinton_met_diverse_gezichten

En die mensen hebben veel gezichten, doch allemaal zijn ze anders in te delen. Beticht een borderliner nooit van geestesziek, want dat zijn ze niet. Ze zijn alleen even de weg kwijt, en moeten en kunnen geholpen worden.

Hoe kom ik in hemelsnaam op dit loggie???Nou Missis M zei kort geleden eens tegen mij ”Wat komen er veel borderliners op jouw site!" Ik voelde mij enigzins beledigd. Maar aan de andere kant…

 

It take  one to know one…….

©

leny kruis

 

IK HEB ER GEEN KRACHT MEER VOOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Ik_heb_het_gehad_vandaag

ACH LAZER OP MAN, IK OOK NIET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poes_ik_ook

ACH STELLETJE STRESSKPPEN RELAX TOCH!!!!!!!!!!!

 

Relax3

Okee, zo is het genoeg, hier wordt niet meer van mijn sigaret gerookt, stelletje aso’s!!

 

Blowtje

IK ROOK ALLANG NIET MEER, SINDS VANMIDDAG OF ZO???

 

Lachende_panter

OKE ZO IS HET GENOEG GEWEEST VOOR NU EN LATER, EEN KNUF VAN LEENTJE, DIE HAAR KLOMPEN AANTREKT, EEN SCHORT VOOR, DE UIERZALF MEE HET LAND OPNEEMT EN KLARA EEN MELKBEURT AF GAAT NEMEN (JA MIJN BOERS IS NOG NIET ZO GOED)

TOT GAUW MAAR WEER, EN ALS JE NIKS MEER TE LEZEN HEBT, DUIK EENS LEKKER DE ARCHIEVEN IN, DAAR STAAN NOG MEER LEUGENS VAN DE KLAPDOOS…KUSSIE!!

Koe_die_kus_geeft

©LENY KRUIS

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DE HERFST GAF MIJ VLEUGELS.

 

De rijke schakeringen in de kleuren die je buiten tegemoet komen en op je lenzen van je ogen druppelen is een genot om een zonnige kille dag door te komen. Met camera en fototoestel ( wat is het verschil, ze doen beiden dezelfde dingen, maar dan iets anders) loop ik hier het bos in om nog iets te vangen van wat ik twee jaar helaas heb moeten missen.


De herfst, met zijn kruispunt naar een nieuw leven dat winter heet, de herfst dat ons nieuwe kansen geeft en de herfst die ons laat weten dat zij ( de natuur) toch doet wat het wil. Het gooit de oude bladeren als een tapijt op het bijna kale grasveld om in de grond te worden vertrapt en daar als een stukje compost weer als nieuw in het voorjaar naar boven te komen van een enge nare winterslaap. De kleuren vervagen, het knisperen onder je voeten van de bladeren doen je zingen van vreugde op de melodie van je loop door de bladeren de de toon aangeven.


Herfst is mijn ding, is mijn paar mooie maanden waar ik in de avonduren als het kil wordt, de kachel ons hutje laat verwarmen, wij samen met een mok thee een spannende film zitten te kijken en nog lang niet naar bed willen. Nog zoveel te genieten in de avonduren.


Dan is er weer een nieuwe dag en de avond is voorbij, de vogels zijn weer hard bezig om nesten te maken of een doorstart naar warmere oorden, de eekhoorns trekken hele pollen gras uit ons veld omdat daar toevallig ook een nootje tussen zit, ook zij maken zich warm voor de winter.


Als mens kun je alleen maar genieten en goed kijken wat er allemaal om je heen gebeurd. De kleuren, de stilte, de mist, de laag ondergaande zon, kortom ik ben blij dat ik nog leef. Na twee jaar heb ik eindelijk mijn schade weer even in kunnen halen met mijn camera’s. Wie moet ik hiervoor bedanken? De Lieve Heer die ik zo vaak nodig had de afgelopen anderhalf jaar in mijn ziekteproces? Mijn vrouw die mij er kranig doorheensleepte? Of ook een stukje

van mijn blogvrienden die er atijd voor mij waren in mijn strijd tegen borstkanker?

Allemaal eigenlijk, daarom dank dat ik in ieder geval deze herfst dit stukje voor jullie mag schrijven, met foto’s erbij om te illustreren dat een korte wandeling zoveel moois opbrengt.

©TEKST LENY KRUIS

EIGEN FOTO'S

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------STORM OP SCHEVENINGEN

Geniet van een natuurverschijnsel waar wij als mens het nooit van kunnen winnen. De storm. Een hevige storm zo midden in de herfst, richting de winter. Alles is laat, dus ook deze herfst, is wel even schrikken voor de mensen maar vergeet niet dat we overal een beetje te laat mee waren. Eigen schuld, moeten we maar niet zoveel afval de ruimte in knallen, dat is nooit goed voor Moeder aarde en zeker nooit goed voor de natuur.

Als mens wordt je goed afgestraft, in deze vorm door een hevige storm die natuurlijk weer de nodige schade met zich mee brengt. Helaas.

Maar de storm kan ook mooi zijn, het is maar hoe je er tegenaan kijkt.

TEKST LENY KRUIS

FOTO'S hANS kLOK

 

INEENS BEN JE AANDEELHOUDER.

 

Gaat daar zo een minister, die amper uit zijn cheffunctie is gestapt bij de postzegelfabriek, die gaat de SNS BANK aankopen, voor 3.2 miljard, er waren gelukkig al mensen die 1.2 miljard van hun spaarcentjes hadden weggehaald anders hadden we meer moeten investeren.

 

De brutaliteit zit hem in het feit dat diezelfde minister, laten we hem Rutte noemen, je weet wel met zo een 60er jaren lange broek met strakke pijpen aan ( zegt u dat iets?) die kleuter spreekt dan wel met zijn minister van finaciën dat de Nederlander alles terug moet betalen.

 

Wettelijk houd dit in dat wij allen voor de prijs van 300 pleuro per persoon aandeelhouders zijn geworden van deze bank,

maar daar hoor je niemand over.

Misschien dat het aandeel nog met de post langskomt?

Maar deze regering kennende ondertussen reken ik mezelf maar niet rijk, eerder van de arme.

Maar voorlopig hebben wij recht op een aandeel van de SNS BANK NEDERLAND. Vergeet dit niet...

 

EVEN DE DAG DOORNEMEN?

 

Ik begin altijd even met mijn ochtendgymnastiek, gewoon om de spiertjes even los te maken, o zo belangrijk voor je lichaam en geest.

Dan natuurlijik even de afvalstoffen wegwerken, het zogenaamde ontslakken.

Op naar de eetkamertafel, alwaar mij een heerlijk ruim ontbijt wacht.

Even de post doornemen voordat mijn rest van de dag gaat beginnen.

Mijn zoon is er weer eens met de boodschappenauto vandoor, dus moet ik de bus wel nemen naar de markt, rotjoch!!!!!!!

Eerst even alle andere auto’s verstoppen, voordat de Sociale Dienst komt controleren, zit hier niet op te wachten.

Dan maar met de monorail naar de markt, kan even niet anders.

Even wat meloen gehaald, door naar de groentenafdeling op de markt.

Ik hou het toch maar bij fruit, moet toch aan de lijn dus gaan met die banaan.

Neem wel voor de zekerheid wat aardappels mee,voor de variatie natuurlijk.

Nou nog een plekje zien te vinden in de metro terug naar huis, kanonne is het lekker druk dan, heb ik dat weer!!!!!!!!!!!!!!

Nog even langs mijn dealer voor een avondsnack en dan richting huis.

Kk, hier woon ik, zie je? Rechts boven, dan stukje linksonder kijken, nog een klein beetje naar rechts en dan de linkerkant van de rechterzijde aan de achterkant van de zwarte schotel, daar is het niet, je moet de andere kant kijken. Daar woon ik, leuk hé!

Zo, schoenen uit en zitten en voorlopig even bijkomen van een drukke dag. Als je nagaat dat dit zomaar een rustige dag voor mij is…

©

leny kruis

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DE GRIEP, KRIJG ER EEN KUNSTKOP VAN.

 

Je hebt van die dagen dat je denkt dat alles wel goed loopt. Vrouwlief in bed met de griep, heeft het goed te pakken. Nee, loop ik ineens met een mank been door het huis, als ik in de nacht wakker wordt kan ik amper mijn bed uit zonder de hele familie aan te roepen daarboven of ze me even willen helpen.

Wanneer ik een zware pijnstiller inneem gaat het weer en donder ik gelijk in slaap. 

Totdat ik de andere ochtend weer eruit moet om suiker te prikken, krijg ik weer die knie en dijpijnen, lijkt wel een aderontsteking. Maar ik ga nog niet naar de dokter, smeer er wat SRL GELEI op, gooi het in het rekverband en de pijnstiller erachter aan, wat bakken koffie en gaan met die banaan.

Het speelt in mijn achterhoofd mee dat ik toch een beetje angstig ben wanneer het een uitzaaiing zou kunnen zijn.

Dat wordt dan hinkelen in de toekomst met een been. Ja, ik spot er maar mee, wat moet je anders? 

Als ik naar de tv kijk en het nieuws aanzet word ik erg vrolijk. De regering koopt een bank op, wij mogen dat tekort aanvullen, dus ben ik eigenlijk nu de eigenaresse van de SNS bank? Logisch toch, maar daar hoor ik niemand over.

Als wij dat tekort van die kleuterregering terug moeten betalen, die zelf hun zakken vullen met miljarden ( ik wil ook zo een apparaat) vind ik dat wij ook als bevolking een aandeel van de winst moeten hebben in de toekomst, wij moeten tenslotte met z"n allen die 3.2 miljard ophoesten van Rutte.

 

Hete gaat goed met Nederland, de mensen worden steeds gezelliger en agressiever, komt door de goede sfeer die de regering kweekt door alles duurder te maken en de ouderen strak aan te pakken.

Een versnelde euthanasiewet jassen ze er toch niet door, dan maar zo, het is te gek voor woorden.

Maar ja, wij zeiken wel maar doen we er iets aan?

Wat gaat die kroning kosten van Willem en Max?

Moeten wij ook allen betalen hoor...

©

LENY KRUIS

 

GRIEP TOEGESLAGEN.

 

Ook hier in Huize Wanhoop heeft de griep zijn intrede gedaan. De sterke vrouw die dacht dat zij geen griep zou kunnen krijgen, zij ligt nu al 2 dagen te slapen, kreunen, hoesten, proesten, rode neus, wateroogjes. Kortom niet een vrouw waar je spontaan verliefd op zou worden.

 

Voor mij is dat even erg hoor, want nu loop ik me het schompes van boven naar beneden, doe zo voorzichtig mogelijk de afwas met een en een halve hand, die vleugellamme heeft van de week al 2 schaaltjes gebroken, maar dat geeft vrouwlief weer een excuses om te gaan shoppen voor nieuwe, alsof we nog niet genoeg schaaltjes hebben.

 

Wij hebben een vrij groot huis, beneden een grote lange kamer van 9 meter of zoiets, daarachter ligt een knoepert van een keuken en als je in de hal komt loop je via de trap naar boven ( je kunt ook naar beneden hoor) en dan zijn er drie kamers, een logeerkamer, een rommelkamer ( met recht rommel van vrouwlief) en onze slaapkamer die geheel gevuld is met Claudy en Charley die genoeglijk op mijn plekje gaat liggen, blij dat ik uit het bed ben.

 

Ik heb na mijn 2 operaties eindelijk weer een twee wassen gedaan, alles met een lamme klauw, maar het ging. De afwas weer gedaan, zonder iets te breken, heel voorzichtig. Zelfs gekookt voor mezelf, was eenzaam eten hoor, maar door mijn suikerziekte moet ik wel eten.  Het liefst sla ik het over, heb totaal geen honger gevoel, maar daar heb ik dan ook mezelf mee, moet ik meer insuline spuiten, schiet niet echt op. 

 

De avonden zijn lang en eenzaam als je weet dat vrouwlief boven nog niet eens een kop thee wilt, geen soep, helemaal niets, een beetje tv kijken en dan weer slapen.

 

Vandaag was ze nog zieker dan ziek. Laat wakker, goed geslapen zonder te hoesten, ze had nog wat codeinetabletten, veel gezweet en hard gesnurkt. Of ze iets wilde drinken of eten. Het werd alleen een spa, verder niets. Misschien vanmiddag een sinasappel, eerst zien en dan geloven.

 

Gewoon lekker uitzieken, mij kun je momenteel bijeen vegen, heb het huishouden in gedeeltes moeten doen, de afwas, het eten en weer een wasje, maar het is mij gelukt. Ik voel me weer eens een mens die nog meetelt, zonder kous weliswaar, maar vandaag even niet. Moet toch mijn leven lang dat ding om, dus die ene dag maakt ook  niets uit toch??

 

Zo, weer op de hoogte bij Huize Wanhoop Niet ( of wel) en tot tokkels maar wieder.

 

©leny kruis

WELKOM IN FEBRUARI.

 

Hoewel het niet echt weer is voor een dikke trui is de winter inmiddels even ingedut. Maar dit is Nederland en er kan nog van alles gebeuren. We hebben een paar dagen lekker vriesweer gehad, men heeft even 3 dagen kunnen schaatsen op natuurijs, maar toen was het feest ook voorbij.

Gelukkig, ik ben niet zo een sneeuwmens, eerder een regendruppeldoos.

Dus krijg ik mijn zin, na de therapie kwam ik in een gezellige hoosbui terecht, we moesten nog wat boodschappen halen en ik had heel sportief mijn korte jasje aangedaan, want zo koud was het niet.

 

Dat ik drijfnat thuiskwam is een ander verhaal.

Voorlopig ga ik wat meer aan de klapdoos werken, we hebben 12 november meer dan 2400 mensen op bezoek gehad zag ik en schrok hier toch wel even van, een paar honderd ben je inmiddels gewend, als de schaatsmanie er is merk je dat het stiller wordt, nu ligt half Nederland met de griep uit te zieken en dan merk je het ook aan het aantal lezers.

 

Maar gelukkig kunnen wij nu al rekenen op echte die hard fans die regelmatig komen lezen. Bij jouwweb zijn ze steeds op zoek naar vernieuwingen voor de websites en gelukkig voor ons als schrijvers van deze blog in het voordeel van de Jouwweb sites beheerders.

 

We gaan er weer gezellig tegenaan, wat nieuwe gedichten, wat nieuwe verhalen, Charley vooral niet vergeten, anders heb ik geen leven en wat gekke en rare blogs die hier komen te staan. Geen zware kost, dat lees je al in de kranten en zie je genoeg ellende op de televisie.

 

Met de gezelligste krant van Nederland proberen wij onze lezers een breed spectrum aan te bieden, gewoon omdat wij dit ook leuk vinden om te doen.

 

Dus veel plezier de komende maand hier op SMACKBOX.EU

Februari 2013

Maak jouw eigen website met JouwWeb