EVEN GEDULD.

Voor hen die mij wekelijks een verzoek sturen of ze mee mogen schrijven hier op de smackbox, dat vind ik een hele eer. Dat ze ons vragen om mee te mogen doen.

Maar de lijst is zo lang, als ik iedereen erop laat is het unieke van deze site dan ver te zoeken. Nu hebben we een klein team dat een eigen stijl heeft die aansluit bij elkaar.

En voor iedereen is wel wat te lezen of te bekijken.

Zelfs de animaties mag je zomaar meenemen, alleen de eigen foto's even een mailtje naar de beheerder lenykruis@gmail.com en dan hoor je wel of het goed of niet goed is

 

Ik heb nu al voor de 6de keer artikelen, gedichten en korte verhalen bij een andere blogger weg laten halen die hier hebben gestaan met copyright---dat wil zeggen dat je het niet mag wegpakken zonder toestemming van de schrijver/ster.

 

Alles wat hier staat is beschermd door de auteurswet, laten we allemaal daar nou eens duidelijk over zijn. Als je niet kunt schrijven ga dan niet met de veren van een ander pronken. Wees zo stoer om de bron te vermelden, zijn wij ook verplicht als er een andere foto van iemand anders opstaat.

De boetes zijn groot, de straffen nog groter, gelukkig maar. Want er wordt zoveel plagiaat gepleegd op meerdere sites dat ik af en toe denk dat de pijpjes leeg zijn bij diverse mensen die zich dichter of schrijver noemen.

Er is zelfs een programma voor die je kunt mee laten draaien op je pc, zodat je gelijk ziet waar iets staat van jezelf en op welke site enz.

Ik maak daar altijd dankbaar gebruik van en schrijf die mensen aan of ze het willen verwijderen, of een bronvermelding. Geef ze natuurlijk wel een kans om even ruimte te maken voor hun keuze.

Want mijn keuze was het niet om te stelen van een ander!!

 

Maar om even op het eerste stukje terug te komen, wanneer er plek is voor iemand ga ik gewoon mijn lijstje van binnenkomst en vraag af hoor. Het is zeker geen willekeur..

Groet en fijne dag--leny

©leny kruis

AFKICKEN VAN TENNIS?

 

Nee dus, want vandaag begon er in Engeland het Queens tournooi, het eerste grastournooi dat de start geeft voor het Wimbledon.

 

Hoera, vrouwlief heeft geen kind meer aan mij, had ze toch al haast niet meer, maar nu moet ik donderdag weer naar de Radiologe en zit hier toch weer met de maagkrampen terwijl het een ontzettend lieve vrouw is die mij heel goed begeleid in het proces naar de genezing van mijn borstkanker.

 

Maar die enge angst die blijft altijd wel denk ik. Ik had het ook bij mijn schildklierkanker, als ik naar het Academisch Centrum in Leiden moest voor controle was ik een week van tevoren niet aanspreekbaar. Iedereen in de familie wist dit en liet mij gewoon lekker mijn gang gaan, mopper de mopper, niets was goed, alles was slecht. Kortom, leny was een heiligheid. Niet dus, het was gewoon de angst van: direct hebben ze weer iets gevonden in mijn bloed.

 

Het zou niet de eerste keer zijn dat er een fout in het lab was aangaande mijn tubes met afgetapte vampierenvoedsel, edoch na een nederig excuus werd ik weer naar huis gestuurd.

Maar nu verheug ik mij in ieder geval op NA donderdag, want dan heb ik ruim 5 weken geen witjas om mij heen, lekker in de bossen, enfin, ik val geloof ik in herhalingen...

 

Heb gelijk maar mijn tweede nieuwe boek ingestuurd, dat zijn erotische gedichten, ben benieuwd wat ze er van vinden. Voor mij is het doodeng, want ik heb nog een boek met erotische verhalen die de pan uitschieten, als ware het popcorn.

We wachten wel weer af waar het schip strand, eerst donderdag, dan vrijdag wegwezen met vrouw en kater. De buuf zorgt voor de huishoudelijke taken hier met haar dochter, die kan dit wel aan. Als ik haar zie, geloof mij, een grote kerel gaat voor die kleine nog opzij.

Dus ons huis wordt wel elke keer onverwachts bezocht door ons hoor, we zitten niet zover van ons eigen stekkie. Maar even rust, laptop gaat mee, al was het alleen maar om de post in de gaten te houden. Af en toe heb ik meer dan 250 emails van een persoon, die heeft niets anders te doen dan filmpjes door te sturen, lekker dan, 

Kan ze niet beter een cd kopen?

Nou, tot tokkels ik ga even kijken hoe Hewitt afgaat, die is al aan zijn pensioen toe maar net als Heintje Davids, blijft hij terugkomen, ik dacht dat hij 2 jaar geleden al afscheid had genomen, Niet dus.

 

Geniet van het mooie weer,

tot tokkels maar wieder,

Groet van leny

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOG EEN PAAR DAGEN!!!!!!!!!!!!!

 

Nog een paar dagen dan is het weer zover, eindelijk moet ik zeggen, want dit jaar zijn we redelijk laat met vertrekken naar de bossen.

 

Dat komt ook omdat ik overal en nergens heen moest, naar de oncoloog, het lab, de dieet-verpleegkundige op suikerziektegebied. Oedeemtherapie, de peedicure en ga zo nog maar even door.

Ik werd al blij als ik drie dagen niets had.

Maar nu heb ik eindelijk vanaf donderdag 5 volle weken rust, geen witte jassen, geen geklooi. Althans, mag ik hopen. Mij kennende zal er wel weer iets gebeuren tijdens mijn vakantie. Tot nu toe is dat elk jaar zo geweest, waarom zou het dit jaar anders zijn?

Ik reken er gewoon op, valt het mee als het wél zo is.

Mijn leppie gaat mee, mijn vrouw en kater ook, voor de rest wil ik gewoon de uurtjes invullen met genieten en foto's maken van de bossen, genieten van de ochtendmist die over de weilanden ligt. In de avond de Witte Wieven ontmoeten als zij daar vanaf de grond weer omhoog komen. En natuurlijk spelletjes doen met vrouwliefl

 

Ik bedoel, Yatzee, Rummikub, jokeren, pesten, al dat soort dingen die je doet om mijn hersens weer in de goede richting te laten varen. Tot nu toe gaat het steeds beter, ik ben nog wel eens mijn tekst kwijt, maar ach we zijn geduldig.

 

Voor de rest ben ik al blij dat ik geen insuline meer hoef te prikken, hoeft die grote suikerdoos met al die rommel niet mee, gewoon 4 pillen erbij per dag en die gaan gewoon in mijn medicijntas, met de prikkers en de naalden en de stripjes. Hoera, hoera, het lucht mij op. Aangezien ik even af moet kicken van het Tennis lees ik net dat er in Engeland al de lijst bekend is van Qeens, het eerste grastournooi.

 

Fijn, niet zo leuk voor Claudy, maar die vermaakt zich toch wel, Daarna Wimbledon, dan ben ik helemaal het kleine lieve meisje met haar duim in de mond die zoet naar de telepiepie kijkt.

O ja, niet te vergeten dat mijn nieuwe boek natuurlijk ook uitkomt een dezer maanden, althans voor eind juli. Ik hoop dat veel mensen er een stok aan hebben om vast te houden. Want mijn biografie(tje) is de waarheid en niets dan de waarheid. Als je het leest zul je misschien een heel andere indruk van mij kunnen krijgen of hebben, maar de tijd zal het leren. Een boek schrijven is één, er een succes van maken? Dat kangt helemaal van de kopers af, het doel waar ik voor schrijf? Het die is om mensen in te laten zien dat Kanker niet altijd de dood betekent, althans, ik ben er nog...

Fijne zondag en tot tokkels.

groet van leny

88888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888

DE WARMTE VAN DE DAG.

 

Heerlijk toch, deze warme zon, eindelijk dan. Zomerse kleren tevoorschijn halen en de winterkleding ingepakt naar zolder, tot de volgende kou.

Ik geniet hiervan, hoewel ik niet in de zon mag is de zon achter het raam waar ik altijd zit ( nee, niet met een rood lampje hoor) bloedheet, dus mijn ene arm is al aardig aan het kleuren, terwijl de andere arm degelijk is ingepakt in mijn sok.

Haal de grijze haren weg, zie in plaats van een T-shirt een heerlijke frisse luchtige zelfgemaakte ( door Claudy)kaftan en dan komen we er wel, deuren open, Charley wil niet graag naar buiten in zijn eentje, behalve als hij een andere kat ziet in zijn tuin dan wordt meneer helemaal mesjogge.

Veel mensen zijn of gaan al op vakantie, voordat het mooie weer er weer mee stopt. Zie de overstromingen in Duitsland, verschikkelijk, wat de natuur kan aanrichten. Aan de andere kant, als ze de dijken goed hadden verhoogd hadden de mensen die ellende niet gehad.

Kan ik makkelijk zeggen, wij zitten hier droog.

In ieder geval is het geen tijd om te lezen, het is tijd om lekker op een terrasje te zitten en mensen te bekijken, inspiratie op te doen voor je verhalen en gedichten. 

 

Helaas zit vrouwlief in de hut, die maakt alles in orde voordat zij mij op komt halen, want als ik ergens een hekel aan heb is het feit dat als wij aankomen, gaat vrouwlief ineens aan de zaag, timmer, verf, en maaiwerk. Ik loop haar dan achterna met spa, koffie, thee, doekjes voor de rommel, kortom ze wordt mesjogge van me.

 

Dus nu is ze heerlijk alleen aan de klus, een groter genoegen kan ik haar niet doen. We missen elkaar natuurlijk wel, dat na 10 jaar nog, maar dat is houden van.

We mailen elkaar nog en bellen elke dag wel een paar keer, dus missen? Geen tijd.

 

Geniet van het mooie weer en tot lees maar weer, geniet van alles en elk moment dat de zon je hart verwarmt.

 

Groet van leny

8888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888

WAAROM IS DE JALOEZIE ZO STERK?

 

Als iemand een nieuw boek schrijft en dit in de publiciteit gooit via Sociale Media's, zoals Hyves en Facebook en nog meer sites die er voor open staan, dan merk ik elke keer dat er ontzettend flauw wordt gereageerd.

Wat is dat toch? Jaloezie? Het niet gunnen?

Als er een verzamelbundel uitgegeven wordt met allerlei verhalen of gedichten van vele mensen dan gaan de felicitaties over en weer, de chats onder een bericht nemen vormen aan, alsof er iemand overleden is zoveel. Alleen zijn het degene die in het boek elkander feliciteren, kan dat niet in een mailtje bijvoorbeeld?

 

Voor mensen die met bloed zweet en tranen eindelijk een uitgeverij hebben gevonden en  het boek wordt een succes dan pas komen er flauwe reacties van "gefeliciteert en tot de volgende epos dan maar!"

Ik ben een uil in die dingen hoor, in het begin trok ik mij er niets van aan, maar nu ikzelf al meerdere boeken op mijn naam heb staan en mijn naam overal en nergens te lezen is, met korte verhalen en gedichten, ja dan kan je moeilijk om mijn naam heen als ik een boek heb uit laten geven. 

Dus bij mij komen ze wel even gedag zeggen en feliciteren. Er zijn ook velen die niet eens bekend maken dat ze een boek hebben geschreven. Wél doen, laat de wereld weten dat je bestaat.

Laat de wereld zien dat jij ook kunt schrijven, anders zou een uitgever nooit zijn zinnen zetten om al dat werk te doen voor jouw boek, om jouw boek zo prachtig mooi op de markt te presenteren.

 

Ik ben benieuwd naar mijn nieuwe boek. De cover is bekend, de inhoud, nu het geheel. Ze gaan heel secuur te werk, maar ik wordt nu toch wel een beetje nerveus.

Ik heb nog twee boeken in de aanbieding voor uitgeverijen en er zijn er al twee die zich vrijwillig hebben aangemeld om het ongezien uit te geven. Dat zegt natuurlijk wel iets over mijn schrijven, maar dat vertelt niet dat ik daardoor een goede schrijfster ben hoor.

Geld zegt ook een hoop.

Zo was ik bezig met een goede erotische thriller, lees ik van de week een recensie van een Amerikaanse film, komt dat verhaal bijna overheen met mijn boek. Kan ik weer opnieuw beginnen, want men zou mij eens kunnen beschuldingen van plagiaat. Dat was het eerste waar ik aan dacht. Die film was uit 1963, toen was ik 10 jaar en ging naar de bios naar ROY ROGERS, voor 2 kwartjes de hele dag in de bios.

Dus van plagiaat geen kans, die film had ik nog nooit gezien, maar het verhaal leek in veel opzichten op dat van mij, de seksscéne's even weglatende.

Zuiver toeval, maar ik kan lekker opnieuw een verhaallijn gaan uitzoeken. Nou ja, zo kom ik dan ook de zomer wel door.

Maar ik zou het juist zo tof vinden als mensen eens wat meer en enthousiaster reageerden op een andere schrijver als die met een nieuw product op de markt kwam. Het doet de schrijver juist zo goed en het stimuleert.

Fijne dag nog.

©leny kruis

HOERA DE ZOMER KOMT ERAAN!!!!!!!!!!!!

 

Wij zijn zo blij, eindelijk de zon, geen regen, althans nog even niet. Mijn nieuwe boek is eraan te komen en het boek van Mike en Mel daar kun je de recensies en de foto's van lezen en zien bij deze column boven in de balk onder de noemer "BOEKEN".

 

Ik heb genoten van de prachtige themagedichten, netjes in orde en met grote liefde gemaakt, dat straalt uit elke tekst, ook die zij samen hebben geschreven. Een aanrader als je van mooie, begrijpelijke en lieve gedichten houd, zeker als je fan van hun bnt zit je natuurlijk helemaal goed.

 

Dat zij fan van mijn boeken zijn wil niet zeggen dat ik vol lof over een ander boek ben omdat het toevallig fans van mij zijn, maar eerlijkheid staat bij mij voorop en geen voortrekkerij. Als het een slecht boek was had ik het ook geschreven, altans in nette bewoordingen.

 

Een resencie volgt met verve geschreven hoor.

Daat komt natuurlijk omdat de zon schijnt, omdat ik even een beetje minder pijn heb in mijn arm, omdat ik mijn 2 nieuwe boeken al af heb en die de uitgever al gevraagd had om in te zenden en een andere uitgever vist nog steeds. Die heeft volgens mij bij Boekscout mijn 2 gedichten bundels gezien en waarschijnlijk ook de verkoopcijfers, weet ik het. Maar het brengt mij in een zomerse stemming,

 

Zo ook de stemming van Prof Peet met een nieuw verhaal en natuurlijk onze nieuwe aanwinst Fairouz die als een speer gaat. Mete verbazing lees ik weer elke keer haar gedichten die als een klein kort verhaal je geest gaan bevatten. Wij zijn dan ook oprecht blij met haar.

 

Verder gaan het tennis nu eindelijk eens door, ook in Parijs schijnt de zon, dus Nadal kan aan de bak, vandaag had hij een rustdag, ach dat mag ook wel. Morgen weer genieten van El Tornado.

Een fijne zondag en geniet van het mooie weer, enne Mo onze vaste lezeres en fan van onze website wensen wij natuurlijk een heerlijke zonnige vakantie toe namens de hele crew.

Groet van Leny©

Juni 2013