-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EEN BEETJE LUCHT GRAAG.Nou zo luchtig is ook een beetje overdreven, maar het water staat bij veel mensen aan de lippen. Terwijl ik gisteren op het nieuws hoorde dat de pensioenen volgend jaar weer minder worden ga ik mij nu toch wel afvragen, wat houdt een mens toch over in de nabije toekomst?

Wanneer er haast geen werk meer is? 12 procent van de bevolking in Nederland heeft een uitkering, waarvan zeker 6 procent kan werken maar het vertikt omdat een uitkering altijd lekkerder is naast een zwart baantje. Want wij hebben geen geld en elk jaar vraag ik mij op 31 december af, waar al die miljoenen vandaan komen die men dan de lucht inschiet aan vuurwerk.

Ik vraag mij ook altijd af hoe zoveel mensen dure vakanties nemen terwijl ze dagelijks klagen over de té dure boodschappen.

Ik vraag mij ook altijd af hoe het komt dat een persoon met een sociale uitkering in een prachtige nieuwe BMW of Mercedes rondtoert, terwijl zijn ambtenaar hiervan op de hoogte is. Als ik eens iets vraag moet ik stad en land afbellen wil ik in de prijzen vallen en dan gaat het vaak over een kleinigheid in verband met mijn handicap.

Onderscheid is in Nederland een pre aan het worden, als een Nederlander al zoveel stemmen geeft aan een partij als de PVV zegt mij dat genoeg over de mentaliteit die er onderling heerst.

En nu durven veel mensen ineens te zeggen: Ja ik stem PVV nou en?

Ze hebben gelijk, want wat Wilders zegt dat denkt het merendeel van de Nederlandse bevolking, zelfs veel moslims hebben op hem gestemd omdat zij het ook zat zijn dat de slechte het verpesten voor hen die goed doen hier in Nederland.

Wij zijn en blijven dat klootjesvolk die aan een regeerakkoord werken, doch eerst even het buitenland bedelen, er moet en zal eerst even tig procent vastliggen voor Afrika dat al 50 jaar financieel bevoorraad wordt door Nederland.

Als elk land nou eens elk drie stukjes van Afrika voor hun rekening namen, dan zou alles toch eerlijk verdeeld worden? Of ben ik nou zo dom!

Laten we het maar op het laatste houden, gewoon Afrika volstoppen, die kopen er weer wapens voor i.p.v. voedsel en de show keeps on ging...

Dit moet een luchtige blog worden, nou je leest het wel hé? Zo luchtig als dit kan het niet worden, er zitten overal gaten in die wij opvullen met zakken vol met managers gelden en wethouderspoen met wachtgeld en geen sollicitatieplicht, een minister die op moet zouten krijgt gezellig nog een mooie baan mee, maar eerst even genieten van een paar jaar wachtgeld zonder sollicitatieplicht.

Daar wil Wilders ook van af. Ben ik het eindelijk met hem eens, er zijn té veel ambtenaren die het werk zien als een dagelijks uitje, de hele dag vergaderen om te vergaderen, maar dat is vaak het middenkader, de bovenste helft. Die mensen moeten ze nou gezellig in de WW gooien en niet op wachtgeld.

En een gat in de lucht is gedicht, wat zal de belasting blij zijn met dit gepolijste tipje van de leek die nergens van af weet..

 

©leny kruis 

DAAR GAAT IE DAN.

 

Vandaag moet Nadal aan de bak. Als hij dit toernooi wint op Garros schrijft hij historie, Hij is dan de eerste van al die grote namen in de tenniswereld die voor het eerst 8 keer de finale in zijn zak steekt.

Ik ga kijken en hopelijk genieten van een 5 setter, dan komt het beest in hem naar boven en naar buiten.


Ja, ik ben nu eenmaal een tennisfreak ten voete uit. Hou ook alle standen bij, tabellen en slagen en noem maar op.

Het is een van de meeste sporten met grafieken over de te scoren slagen met de meters, de seconden, de stappen, de opgooi, kortom noem maar op. 

Ik geniet, hoewel het buiten eindelijk een beetje mooi weer is. Maar buiten is voor mij nu even met mijn gedachten binnen bij Parijs.


Voor de rest wens ik jullie een fijne zonnige dag met veel lol al is het maandag, nog een nachtje slapen en het is zo weer dinssag. Dan kun je s enel in je bedje denken dat het morgenochtend weer woensdag is, zo de helft van de week en voor je het weet zit je al weer op de donderdag die reikhalzend uitkijket naar de vrijdag die aankondigd dat de zaterdag er aan zit te komen.


En ineens is het zondag.


Dus fijne week dan maar???

 

©

leny kruis

TENNIS JAHOE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

We gaan weer zwetend de komende twee weken in. Roland Garros is vanochtend weer begonnen. En de enigste vrouwelijke Nederlandse ligt er al weer uit.

Ja, het zou een wonder zijn als er eentje eens doorging naar bijvoorbeeld een vierde ronde.

De tijden van Manon, Kristie Bogerd en consorten, die zijn allang voorbij en wij moeten ons maar verheugen op de Belgische equippe, die kunnen er wat van. Hoewel, zie en hoor ik net dat Rochus er ook al uit ligt. Maar goed, ik ben een groot van van Federer en Nadal dus mijn dagen zijn gevuld met lange zit voor de buis. Saai? Welnee, als een partij mij niet kan boeien dan ga ik lekker achter Beppie mijn Leppie zitten om even af te reageren.

 

Maar gravel is heerlijk tennis hoor, je kunt lekker doorglijden met je goede schoenen als je een bal wilt halen. Ik heb er altijd heerlijk op getennist in een grijs en donker verleden. 

Helaas moet ik het nu met kijken doen en droom dat ik ooit een goed speelster was die Brenda Schultz van de baan mepte. Die kon rammen zeg. Aces genoeg voor deze Nederlandse die nog altijd niet de credits krijgt die zij verdiende in die tijd. Zij was beregoed, in enkel en dubbelspel.

Maar goed, nu is Nederland zo: Bij het begin maken ze je lekker met tennis, als er dan een wedstrijd is afgelopen, loopt er op een andere baan nog een goede wedstrijd, nee zegt Nederland en Eurosport, we gaan even hockey kijken en wielrennen en komen om half zes weer bij u terug. Ja dan heb ik de uitslagen al gezien en de rest is historie. Dus de volgende dag maar weer op de goede partijen wachten de gehele dag, want op maandag wordt er niet gefietst en hockey gespeeld. ( hoop ik)

Nou, ik een fijne zondag, jullie ook,

tot tokkels.

©leny kruis

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

NIEUW IDENTITEITSBEWIJS.

 

 Vandaag was het zover, eindelijk weer tijd voor een nieuwe Ausweisz zoals ik onze identiteitsbewijs noem. Een geldklopper van jewelste. En nu voor de verandering eens geen aangepaste foto, dat hadden we al gehad, nee we moesten ook onze vingerafdrukken achterlaten voor het geval dat....Dat wat???

 

Ik vroeg ook waarom dat nodig was. Nou, dat was nodig omdat er zoveel mee gerommeld werd dat het wel het laatste middel was dat Brusssel inzette tegen de criminelen die deze persoonsbewijzen stelen wanneer ze de kans krijgen.

Eerst een foto, dat moest van Amerika, waar je de oren moest laten zien, de bril mocht niet op, je mocht niet lachen. En ik had weer de mazzel dat mijn plofkop er vijf jaar geleden niet opkon. Dus tot drie keer toe nieuwe foto's laten maken voordat ze goedgekeurd werden door de chef van het Stadskantoor. 

Ik ging me daar toch uit mijn dakkapel!!!!!!!!!

"Omdat Amerika dit wil, kan ik elke keer aan de overkant nieuwe foto's laten maken? Ik verrot het, doe het lekker zelf maar, of zo op de foto of helemaal geen identiteitskaart meer!"

"Ja, maar dan bent u strafbaar!"

"Hoezo dat dan, omdat ik aan moet tonen dat ik een Nederlandse ben?"Jullie weten meer van mij dan ik van mezelf, mongolen dat jullie zijn!"

Mijn vrouw dook onder de balie en liet zich even niet zien Ik was woedend.

Nu, vijf jaar later, mijn hoofd past erop, bril moest nog wel af, oren moesten gezien worden en niet lachen. Op zich al lachwekkend, maar vooruit maar, zij doen ook hun werk. En dat voor de prijs van 41.90 pleuro. De foto's vielen gelukkig mee, die waren maar 7.95. En nog in kleur ook en mooi.

Maar die vingerafdrukken? Ik heb de afgelopen jaren nooit die kaart hoeven te tonen in welke situatie dan ook. Nu loop ik voor mijn ziekte bij een nieuw ziekenhuis die in augustus de deuren openen, een pracht van een gebouw.

Alleen zij hebben mij gedwongen om een nieuwe kaart aan te vragen,

Als je naar binnen wilt, moet je eerst in een poortje met je kaart komen, wil je door de deur van het ziekenhuis. Op zich heel mooi, om illegalen en ander verslaafd gespuis de deuren te weigeren, want die hebben meestal niet zo een kaart, of een gestolen kaart. En dan kom je echt het ziekenhuis niet binnen.

Maar wat als je een ongeluk hebt gehad en je moet met spoed naar de EHBO toe???

Wie denkt er dan aan zijn identiteitskaart? Ik niet, weet ik zeker. Eerst sterven en dan kan men aantonen dat de dode degene is die op de kaart staat??

Het moet niet gekker worden in Nederland.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ROKEN

De oude mannen naast mij zaten heerlijk te keuvelen in het voorjaarzonnetje terwijl ik mijn boterhammen zat te eten in mijn korte pauze die de baas mij bij wet moest schenken. 
Beide oude heren zaten aan een sigaar te lurken en te roddelen over het huis waar zij beiden woonden. Het bejaardentehuis waar roken zo verboden was, dat zij zelfs niet op het terrein mochten roken want het personeel had geen tijd om de asbakken te legen als er bezoek kwam die niet rookten. Dus werd ook dit gebied tot “niet roken”gebied verklaard. Tot groot ongenoegen van de oudjes die nog wel een sigaar of sigaretje wilden eten. Maar de directrice van het tehuis had als tegenargument gereageerd dat een wandeling door de stad en zeker door het park de sociale contacten ook een goede invalshoek zou geven voor de bejaarden, zodat zij ook nog eens andere mensen tegen zouden komen dan alleen hun eigen buren van het tehuis. “Last van mijn sigarenrook vrouwtje?” vroeg de ene oude man vriendelijk aan mij. 
De misselijkmakende geur van de sigaar tegenover een heerlijke boterham won het van mijn beleefdheid naar de oude man toe. 
“Nee hoor, puf maar lekker door” sprak ik vriendelijk en nam nog een 
smakelijke hap die mij natuurlijk totaal niet smaakte, het leek wel gerookte ham die jam die ik erop had. “Daar waar wij wonen, mag er niet meer gerookt worden, dus worden wij overal verbannen. In het café, het koffiehuis, de broodjeszaak. We lijken verdorie wel een stelletje paria’s” mopperde de andere man. Hij nam nog een diepe haal van zijn sigaar en de volle mep rook kwam mijn kant uit, midden in mijn gezicht. 

Een hoestbui werd mijn deel, doch de heren keuvelden verder zonder naar mij om te kijken. Ze hadden hun plicht gedaan en netjes gevraagd of ik bezwaar had. Natuurlijk maakt het mij niet uit of iemand wel of niet rookt. Eerlijk gezegd mag het niemand wat aangaan waarom iemand zijn of haar lichaam vergiftigd met die rommel waar elke regering aan verdiend. Maar diezelfde regering verbiedt het wel op somme van zeer grote boetes. 

Hoe tegenstrijdig kun je zijn. Doe dan die sigarenfabrieken dicht, sluit al die tenten, compenseer de sigarettenwinkeliers en zoek een andere melkkoe. Echter verbied de regering dat hun volk mag roken waar men wilt, nog even en je mag in je eigen huis niet roken, omdat de verzekering niet uitbetaald bij brand in en om het huis. 

Al die verboden slopen door mijn hoofd toen ik zo die twee oudjes lekker zag lurken aan hun sigaar. De blauwe donkere lucht van de nicotine bleef door de zon hangen, er stond geen wind en ik zat er middenin. Stak zowat de moord, maar verdomde het om toch een andere plek op te zoeken. Ik was het met die oudjes eens. Ze werden overal verbannen, iedereen die rookte. 

Te gek voor woorden, doch aan de andere kant zat die “maar” mij meer op de maag dan het mogen van roken. 
Ikzelf was vroeger een stugge damper, 25 sigaretten op een dag waren niets voor mij. Maar na het wegbrengen van 3 van mijn geliefden die stierven door de gevolgen van het roken ben ik gestopt. Ik heb de gevolgen gezien van het roken en wilde er niet aan kapotgaan. Maar van de week hoorde ik dat er een goede vriendin ook aan haar laatste eindje toe is, gevolg, door het roken. 

Straks loop ik achter haar kist. Nummer zoveel en er zijn er al zoveel gegaan, 
“Echt geen last wijfie?” vroeg de oude man naast mij nog eens voor de zekerheid. 
“Nee hoor, gaat rustig uw gang." 
“Ja, zo word je oud meis, zo zie je maar weer.”


Verbannen uit je kamer, Verbannen uit je eigen omgeving omdat de heren van de regering, die zakkenvullers, zichzelf wél rookkamers bedeeld hebben in hun gebouwen, daar mag het wel. Hoezo discriminatie!” 

Hij mopperde nog wat verder terwijl ik mijn lunchpakketje opruimde in mijn tas deed en opstond. Vriendelijk groette ik hen en stapte op mijn fiets richting werk, waar dus ook niet gerookt mocht worden. 
Hoe ironisch is het leven. Alle geneugten des levens worden de mens afgetroggeld onder het mom, dat het ongezond is. Nee, de auto is gezond, de drank is gezond, de rekeningen die de mensen in de bus krijgen die zijn gezond voor je hart maar niet heus. Alles wat lekker is daar ga je dood aan. Zelfs aan seks, ook daar kun je dood aan gaan. 


Wie kan mij een sigaret geven? Ik ben er weer hard aan toe. Als ik dan toch door de pijp gaan laat mij dan eerst de voorzet geven door de sigaretjes weer te proeven. Ben ik ook maar een paria net als al die andere mensen die aangekeken worden alsof het aliens zijn wanneer zij buiten staan te roken alsof zij stiekem de wereld vervuilen. Nee, hoor lieve rookmensen, dat doen die fabrieken wel die ons voorzien van al dat lekkers waar vet en zo inzit, dat weer slecht voor je hart is. Zal ik nog even doorgaan? Toch maar niet, ik stop mijn fiets bij een sigarettenzaak, twijfel toch nog even maar stap af en duik de winkel binnen, haal een pakje sigaretten en vol genoegen ga ik voor de deur uitgebreid een sigaret opsteken. 

De eerste haal kost mij een gigantische hoestbui, de tweede haal een draaierig gevoel en de derde haal begin ik weer te voelen wat ik al die jaren gemist heb. De macht van de sigaret. De macht van het “erbij horen.” 
Nu hoor ik bij de paria’s die overal en nergens buiten staan te roken. 
Peuken langs de goot, maar ook dit heeft toch weer een goed doel. Het is het goede doel voor de werkgelegenheid, want door al die sigarenzaken die over de kop zijn gegaan kunnen zij weer werken bij de gemeente om hun eigen peuken op te rapen. En zo is de cirkel weer rond. 

Roken? Goed voor een ieder die meerookt, het houdt de economie sterk, dat is de zekerheid die ik heb. 

Als je dood moet, doe het dan met genoegen en geniet van elke dag die je gegeven is, op welke manier dan ook. Rook, eet, geniet en doe gewoon waar je zin in hebt. Dood ga je toch, alleen de verrassing blijft wanneer…Dus is het leven eigenlijk wel spannend. 

©

leny kruis

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WAT EEN STILTE OP STRAAT.

 

Het lijkt wel zondag. Verrek het is ook zondag, de eerste Pinksterdag, wat dat ook moge betekenen. Heeft wel iets met het geloof te maken, maar niet met mijn geloof, geloof ik...

 

Volgen wij het nog? Ik niet echt meer geloof ik.

Geloof ik wel? Ik snap er weinig van hoor. Een goede vrijdag houdt in dat Jezus ging hemelen, nou dat lijkt me nou geen goede vrijdag waard, eerder een trieste vrijdag voor zijn volgelingen toch?

Maar nee, hij scheen terug te komen dus was er die goede vrijdag.

Zo ook met pasen, wat een ei en een haas nou met Pasen van doen hebben? Ik snap er de ballen van.

Toch maar eens een bijbel openen en lezen met die hap. Maar ik weet nu al, na diverse pogingen gedaan te hebben is het mij niet gelukt om het nieuwe testament te snappen, het ouwe nog minder. Daar werden ze meer dan 140 jaar oud. In die tijd, zonder medicatie?

Een wonder, maar er waren zoveel wonderen in de wereld toen, alleen krijg ik het idee dat de wereld toen alleen bestond uit Israel en de Jordaan en Egypte.

Niet dat het nu ook zo is, hoewel geloven wij dit?

Gaan we weer!

Ik geloof pas als ik iets zie, maar ik zie geen God, God kan alles zijn, iedereen kan God zijn. Maar de entiteit die men God noemt, daar snap ik dus wel iets van.

 

Er is meer op aarde dan wij denken, er leeft meer boven ons dan wij geloven. En geloof is een krachtig medicijn gebleken in het verleden voor velen, nu nog. 

Zelfs voor mij, ik geloof wanneer ik elke dag God op mijn blote knietjes dank dat ik wakker mocht worden.

Want toen ik een helse boodschap kreeg dat ik Kanker had, toen dacht ik niet: "Waarom ik."Maar ik dacht alleeen "Waarom ik ook niet?"

Nou in ieder geval wens ik jullie een fijne tweede vrije dag, want het geloof geeft je meer vrijheid dan geld....

Groet van leny

BIJNA WEEKEND.

 

Nog even wachten en dan begint het lange weekend voor velen, lekker een paar dagen er op uit. Wij dus nog steeds niet. Leuk dat wij een grote tuin hebben, leuk dat vrouwlief alles zelf wil doen. Maar zij vergeet één ding, door haar artrose kán zij niet veel zelf meer doen.

De schutting opzetten een paar jaar geleden hebben we gezellig samen gedaan, binnen een week hadden we 30 coniferen met wortel en al eruit gehakt en nieuwe platen neergezet en balken in de grond, daarna heeft ze eigenzinnig als zij is een geheel nieuwe patio achter gebouwd, lekker overdekt zodat we op een zomerse avond lekker in de tuin konden bivakkeren en dineren, met lichtjes en al. Leek wel een Turks terras.

 

Maar nu is zij de klos. We hebben bij ons chaletje ook nog eens een grote tuin ( in het bos, zoiets verzint zij alleen maar hoor) en die is straks aan de beurt.

Nou heeft ze een week geleden samen met de buurman de tuin een veeg gegeven, met tegels gesjouwd, de planten gesnoeid, hout klein gehakt, noem maar op. Gevolg???De hele week pijn in de botten, rugpijn, opgezette handen en niet capabel om nog iets te doen.

Dus hup, het mandje weer in, veel slapen, veel pillen tegen de pijn en gaan met die banaan. We zijn dus voor het eerst sinds jaren met de Pinksteren thuis. Ze baalt als een stekker, maar wat wil je. Ze had het kunnen weten, ik kan haar niet helpen met een hand, heb er de kracht niet eens voor en vertik het om mijn rug te forceren voor een klutplant, waarvan ik dacht dat het onkruid was, nou ja kan gebeuren.

Voorlopig zie ik ons daar ook niet heengaan, moet volgende week weer op appél komen bij de oncoloog, het laboratorium, de diabeet-verpleegkundige enz. Dus mijn week zit vol en zij gaat rijden , want mijn ene oog is heerlijk ontstoken door de suiker, joepieeeee, balen dus.....

Nou, voor iedereen een fijne Pinksteren ( ik moet toch een opzoeken wat dit nou betekent, want volgens mij hebben katholieken overal een vrije dag van gemaakt)

en tot tokkels in ieder geval ik houd jullie zeker op de hoogte,

Groet van leny en haar team medewerkers/sters.

See you


 

Hoe gaaf wil je het hebben??


 

Hoe gaaf wil jij je site up to date hebben? Dat is een vraag die velen met een eigen website zich elke dag afvragen. Ik niet, als ik een slechte dag heb, kan ik er niets aan doen dat ik de smackbox niet kan bijhouden, want Claudy schrijft hier niet. Die doet alleen de interne dingen, zoals de data, de invoer van de andere schrijvers en de maanden.

 

Over het aantal lezers hebben we gelukkig niets te klagen, we gaan in stijgende lijn. Bij de JouwWeb zijn ze nog steeds bezig een goede statistiek te bouwen, maar deze is voor mijn begrippen hartstikke goed. Jammer dat ik het niet gekopieerd krijg want dan kon ik het op Hyves plakken en op Face book. Maar ja, ook daar zijn mensen met een eigen site en die lopen voor geen meter, ik weet niet waar dit aan ligt.

 

Ik schreef eerst op uitnodiging van een damesblaadje via internet, maar dat was zo een chaos om te zien en te lezen, dat ik na drie gedichten dacht: “Zoek het maar uit, dit is niets voor mij!”Ga pas in de lucht als je lekker kunt draaien, zo verlies je lezers toch??

 

Mocht je iets te klagen hebben, gewoon reageren hoor, kan aan twee kanten van deze site. Wij zijn er voor de lezers, om jullie te behagen en om onze creaties kwijt te kunnen.

 

Nou, voorlopig gaan wij naar het pinksterweekend en ik merk aan het aantal lezers dat er vele vaste lezers al op vakantie zijn en morgen alvast een voorschot op een lang weekend hebben genomen.

Groot gelijk, zou ik ook doen als ik nog werkte….


Fijne Pinksterdagen en tot tokkels van het team van smackbox.eu

 


MOEDERDAG.

 

Is het nou een dag voor moeder, of gaat ze inderdaad vanavond gewoon de keuken in om te koken voor haar gezin?

Is het nou gewoon moederdag na een ontbijt op bed, de kinderen die komen nog en dan loopt moeder zich te pletter voor de koffie en gebak aansleperij?

Is het nou een dag voor moeder die helemaal niets hoeft te doen? Zelfs geen wasje draaien?

Is het nou een moederdag met een luchtje?

Is het nou een moederdag vol eenzaamheid, omdat de kinderen niet meer bij moeders komen, omdat de schoonouders op je rekenen?

Is het nou gewoon een moederdag, zodat de winkeliers even niets te klagen hebben gehad op de zaterdag?

Is het nou gewoon een moederdag zodat je moeder eens per jaar in het zonnetje wordt gezet?

Is het nou een moederdag die eigenlijk elke dag gevierd zou moeten worden?

Zonder kadootjes natuurlijk, zeker in deze crisistijd.

Is het ook een moederdag voor hen die geen moeder meer hebben en haar nog elke dag missen?

Is het nou een moederdag voor hen die het gewoon vergeten omdat moeder toch aan het dementeren is?

Nee, niets van dit alles. Deze dag, uitgevonden, internationaal door de winkeliersbranch, die willen deze 2de zondag in mei als moederdag aanhouden.

Is moeder de rest van het jaar niet tellende dan?

Ach, was ze nog maar hier, elke dag was voor mij een moederdag, omdat ze altijd alleen zat.

Ach, ik ben dankbaar dat ik mijn moeder heb gekend.

Doordat ik zelf geen kinderen heb is het voor mij een gewone zondag.

Maar daarom gedenk ik zeker mijn moeder, in alle liefde.

Bedankt mam voor al je steun in mijn moeilijke jaren.

Bedankt mam voor al je lachen dat je deed, samen om niets.

Bedankt mam, dat je de laatste dagen van je leven zo eerlijk en openhartig tegen mij was.

Bedankt mam, dat ik de laatste momenten van je leven nog even je lach heb mogen horen.

Dag mam.

WE ZIJN ER WEER EVEN HOOR!!

 

Een blog vereist inderdaad ( ik hoor het je denken) steeds vernieuwingen, elke maand weer. Maar soms zit het even tegen, zoals deze beginnende weken van mei. Er is altijd wat hoor ik je denken, maar zo is het niet hoor,  mijn vrouw houd de site bij, maar als zij ziek is ben ik niet in staat om de site te updaten, ik maak er geheid een lege site van, zekerszweten.

Dus vandaar hier even een krabbel dat ik gewoon elke dag trouw even bij de les blijf, maar ik moet helaas bekennen dat ik teveel hooi op mijn grote vork heb genomen. Ik schrijf overal en nergens, dus elke dag is een rondje van: Wie is er nu aan de beurt?"

 

En jullie zijn bekend met het feit dat ik met een hand moet tikken, nou geloof mij, in de avond zit mijn rechterschouder geheel vast, daar waar het los hoort te zitten. Maar niet klagen, had ik er maar niet aan moeten beginnen. Gelijk heb je. 

Maar ik doe het toch, we zijn weer gezellig met korte verhalen, gekke verhalen, mooie en lieve gedichten, Charley is natuurlijk ook van de partij en by the way ( bij de weg) als ik het eerste boek van Mel en Mike hier binnen heb, gaat het gelijk naar de recensiehoek, ook zij ontkomen niet aan mijn fratsen, momenteel ben ik bezig met een boek van Marelle Boersma, MOEDERZIEL ALLEEN, dus ook zij krijgt straks een mooie recensie op het vakje van boven.

Mijn nieuwste boek is een feit. De werktitel werd toch de goede schrijftitel, nu even wachten op de uitgever, contracten zijn getekend en het boek komt in 1800 winkels, alle internetwinkels en natuurlijk overal en nergens is het te koop.

Een aanrader voor mensen die mij en mijn vrouw goed kennen, Charley ook niet vergetende, want ook hij speelde in deze enge periode een gekke rol. Die kat is eigenlijk nooit normaal geweest volgens mij, maar goed.

Ik hoop dat dit boek net zo goed aanslaat als dat van die andere 5 boeken die ik al geschreven heb. Alleen is dit een kleine Autobiografie geworden van mij en over mij natuurlijk. Maar het belangrijkste is het feit dat het gaat over mensen die met zieke of opgegeven mensen te maken hebben. Je zult versteld staan, men verwacht dit niet, ik in het minst. Bij het schrijven zijn er bij mij heel wat traantjes gelaten van herkenning en angst, maar een goede therapie. Ik ben leeggeschreven, al ben ik nog niet over de streep van beter worden, nee het gaat alleen maar rotter.

 

Maar we blijven lachen toch?

Een fijne moederdag morgen, geniet alle moeders.

Mei 2013