KRANT VAN MEPPEL EN DE VERKEERDE TEKSTEN..

 

Nou snap ik dat veel berichten in kranten en tijdschriften totaal verkeerd overkomen. De journalist luistert niet of geeft er een eigen romantische draai aan. Moet hij of zij zelf weten, maar als ik die dingen niet gezegd heb valt het soms verkeerd. Bij mij nu helemaal, al sta ik dan in de krant van Meppel ( vervolg komt, vrouwlief moet even scannen en plakken en knippen en weet ik hoe het moet) dan lees je dat ik mijn 12 jarig zusje ( had ik die dan?) opgevoed heb na het verliezen van mijn moeder aan borstkanker. Ik vertelde de journalist in een amicaal gesprek dat ik een zus had die overleed en voor die tijd had zij al een dochter die door mijn moeder en mijzelf werdt opgevoed, ook omdat ik beneden hen woonde. Mijn jongste zus was 3 jaar jonger dan ik, leeft helaas niet meer, maar die zou in een deuk gelegen hebben. 

Lees ik ook nog eens dat ik een dichtbundel in eigen beheer heb uitgegeven, ik heb geen geen te makke, zou ik dan een boek zelf uitgeven? Ik wilde dat ik de centen er voor had. Maar omdat hij zelf ooit voor zijn zoon een boek uit eigen zak had betaald heeft hij dit maar aan mij toebedeeld, de lieverd. Als de belasting langs komt stuur ik ze wel even door naar Meppel. Zo zijn er altijd stukjes die niet kloppen in een interview. Gelukkig heb ik de mazzel dat de meesten van hen mij beloven en ook doen, eerst even sturen ter beoordeling en of het klopt en dan pas in de krant. Deze journalist beloofde mij een pdf te sturen zodat ik het gelijk op de site kon zetten. Na drie weken zelf maar gebeld. Gisteren lag de krant in de bus, was inmiddels al drie weken oud bericht. Dus blijven leuren met je boek. Tot vervelens toe. Maar hou het dan wel bij de waarheid en vul niet je eigen teksten in die ik niet gezegd heb.

Ik maak me daar niet eens meer kwaad over, ik sta in de krant voor het kwf en daar gaat het om, alleen om het boek en de kankerpatienten die even een steun in de rug nodig hebben.

Zo, nu de storm is gezakt en de bomen weer geruimd kunnen worden, de mensen weer genoeg brandhout voor de open haard hebben, kunnen ze nu gaan zagen.

De volgende maand zit er weer aan te komen, een dure maand voor veel mensen met kids, maar ach, die ene maand, gooi los. De rijke zakkenvullers doen het elke dag, waarom wij niet eens per jaar een maand lekker los en lekker in het rood gaan?

KRANT VAN HOOGEVEEN