LEUKE EN VAGE REACTIES.

 

Het lijkt wel alsof niemand iets wil weten van erotiek. Maar het leesgedrag vertelt mij andere dingen. Ik heb verleden jaar een erotisch gedicht ergens geplaatst en dat is meer dan 4 duizend keer, zo niet meer, gelezen. 

Nu heb ik een boekje vol met geinige, gekke, verdrietige, maffe verhalen gemaakt, met in de hoofdmoot een stuk erotiek. Dan merk je aan de reacties dat mensen zich er misschien voor schamen. Maar ze kopen en mass de 40 grijzen tinten aan, een drieluik waar niet doorheen te komen is van erotiek en rommelig geschreven troep. Maar meer dan 40 miljoen van verkocht, mensen kopen uit nieuwsgierigheid, zijn een hoop centen kwijt. En zo een klein lullig pocketboekje van mijn korte verhalen met een gekke afloop, daar durft men amper op te reageren, maar lezen het wel stiekem.

 

Seks hoort bij het leven, hoort bij de mensheid. Maar ikzelf ben een antieke doos, mijn erotiek blijft in mijn eigen slaapkamer. Dat deel ik alleen met mijn vrouw. Als mensen gewoon praten over een vrij huwelijk dat ze hebben, of dat ze gewoon met iedereen de koffer induiken, kan niemand mij wijsmaken dat je van elkaar houd.

Of ik heb iets gemist in mijn opvoeding. Maar als je van elkaar houd dan ga je toch niet zomaar met een ander de koffer in of houd er een ander op na? Er zijn genoeg stellen die daar totaal geen moeite mee hebben, maar eens breekt het ze op. Dat zijn voorspelbare dingen. Al zegt zo een stel: "Ach, het is maar seks, meer niet, gewoon wat seks, af en toe een ander diner dan is het toetje thuis veel lekkerder."

Tuurlijk, moet iedereen voor zichzelf weten, maar ik ben gek op mijn diner en hoef niet eens een toetje als ik mijn eten maar thuis heb.

Dan komt er zeker nooit geen ellende op mijn bordje. Toch??

 

 

MIJN ZEVENDE IS GISTEREN GEBOREN!!!!

 

En hier is dan mijn nieuwste boek. De zevende bevalling was zeker geen zware, maar een ontzettende leuke.

Het is een pocketboek geworden, vol met gekke, rare, flitsende, humorvolle, lief en leed, kortom een boek vol met korte verhalen, allen met erotiek te maken. Ik ging deze uitdaging aan met mezelf om te kijken of het mij zou lukken om ook erotische verhalen met een kronkel te schrijven. Iedereen schrijft tegenwoordig over seks in een boek. Maar persoonlijk vind ik dan, dat het wel een functie moet hebben. Dat mis ik bij veel boeken die ik lees, waar erotiek op vaak de meest groffe manier benaderd en beschreven wordt.

 

Dit humorvolle boek is zeker geen boek om mensen te kwetsen die een afwijkende manier van seks beleven hebben. Ik maak ook zeker niemand belachelijk, maar er staan natuurlijk ook wat verhalen in die echt gebeurd zijn. Aan de lezer om te beoordelen welke dat moge zijn. Met mijn kronkels in mijn vorige boeken was dat voor veel lezers een zoekplaatje.

Nou, ik zou zeggen. Zoek en gij zult vinden. En heb plezier met dit boek.

Want seks is lol, lekker en zeker samen plezier maken, hoe het ook afloopt! Toch???

Het boek is verkrijgbaar bij de uitgeverij Schrijverspunt, of via Bruna, Ako, Eci en alle andere internetboekwinkels, ook via uw reguliere boekhandels

 

 

PASEN KOMT ERAAN.

 

En als de weergoden met onz zij, dan komt er eerst een goede vrijdag. Natuurlijk met de Passion of the Christ.

Ik snap eerlijk gezegd dat "Goede Vrijdag" niet echt. Het zou de treurigste dag van de wereld moeten zijn voor de gelovigen toch?

Op die dag is Jesus aan het kruis voor onze mensheid gestorven!

Daarom, als niet christen, snap ik dit echt niet. Men gooit het erop dat er een opstanding plaatsvond. Nou dan krijg je natuurlijk twee paasdagen, met eieren, er is mij al zover duidelijk dat het ei staat voor vruchtbaarheid en de kleuren voor vrolijkheid, tijdens de bevruchting. Ja, logisch, is toch lekker en dan ben je toch automatisch vrolijk als je samen geniet??

Je snapt het zeker al, ik snap er zelf dus niets van. Ik geniet altijd wel van de Passion die altijd live wordt uitgezonden. Hoop dus dat het droog blijft voor de zangers, acteurs en vertellers. Dan geniet ik, snap ik ook iets van het bijbelse verhaal. Helemaal als je zonder bijbel bent opgevoed is dit voor mij een genot om te begrijpen wat er zich allemaal afspeelde tijdens de kruisiging van Jesus.

Ik was een groot fan van de musical Jesus Christ, Superstar. Mijn dvd is helemaal grijsgedraaid van de film en de muziek kan ik uit mijn hoofd meezingen. Want toen ik voor het eerst de film in de bioscoop zag, ging er voor mij dus een hele nieuwe wereld open. Ik snapte eindelijk wat er was gebeurd en wie er eigenlijk verantwoordelijk waren voor de pijnlijke dood van Jesus. Daar hoef je geen gelovige voor te zijn om je tranen even te laten gaan. Omdat je veronderstelt dat dit de waarheid is. Nou ja, dit even ter zijde dus.

Maar al dat paasgedoe eromheen, pure commercie, pure chocolade smullerij, pure cadeautjes geverij ( waarvoor eigenlijk??) 

Ik weet nog dat wij vroeger thuis mijn moeder altijd een paasei van Jamin gaven. Hoe meer zakgeld je kreeg, des te groter werdt het paasei van mijn moeder.

Dat arme mens had van haar zeven kinderen dus een groot, groter, grootst, allergrootste paasei van haar kerel, op de linnenkast in de achterkamer neergezet. Die kon voor enkele maanden vooruit met haar chocolade..ekker origineel. Maar zo ging dat vroeger, alles van Jamin.

Nou, mijn verhandeling over de pasen is wel kortzichtig misschien, maar zo denk ik erover. Wij doen er niets aan, omdat wij niet aan die commercie toe willen geven. Het is zuiver geldklopperij. Dat kan nooit de opzet zijn geweest van een pasen of een goede vrijdag!!

©

leny kruis

 

 

Weer dinsdag, alweer!

 

Da's dan lekker, echt geen kachel aangehad de afgelopen anderhalve week, zo lekker warm was het. 

Vanmorgen zag ik onze grote tuinstoel door de tuin zweven. De storm had het ding even een zetje gegeven. Storm, hagel, het stikte van de slakken. Vrouwlief heeft de afgelopen nacht zo liggen blaffen dat ik even dacht in Pieterburen te zijn bij de zeehondjes. Die is doodziek van de griep.

 

Nou ja, ik waarschuw haar elke keer, wanneer ze naar buiten stiert: Doe even je vest aan, je hebt het zo te pakken."

Want een ding wat ze nooit doet is----uitzieken...

En zondag kijk ik mijn post na, zit er een mailtje bij van Google, ze hebben in dezelfde nacht geprobeerd mijn post te hacken. Spannend hoor, ik heb een emailbeveiliger erop zitten, maar toch kun je nooit voorzichtig genoeg zijn met die mafkezen.

Ik heb elke week een ander maf wachtwoord, die schrijf ik op en zet ik zeker niet in mijn pc, dus wat is de lol eraan. Als iemand mij een telefoonnummer doorstuurt, schrijf ik het op en knal het gelijk uit mijn pc. 

Als je hackt om er zelf beter van te worden ben je in mijn ogen een imbeciel die niet spoort, als je hackt om een bedrijf even de ogen te openen dat er geen veiligheid op de bank ( rabo, ing enz) doe je goed voor je medemens. Ik heb nooit dit soort dingen vertrouwd en zal dit ook nooit doen, omdat ik weet wat een ellende je ermee kunt krijgen. Totaan je identiteit kunnen ze uitwissen, zou wel lekker zijn, ben ik ook gelijk van mijn schulden af eigenlijk. Aan de andere kant, ben je ook gelijk niemand meer. Ja, wat is dan wijsheid? Gewoon lekker jezelf blijven,als ik niets te verbergen heb, knal ik het gewoon op het web. Wat ik te verbergen heb? Dat staat zeker niet of nergens op internet...

Dan ben je toch pas slim of niet dan!!

 

 

Weer de week doormiddden.

 

Het is altijd fijn als ik op een woensdag merk dat het weekend eraan zit te komen. Dan is het altijd vrouwlief die zegt, voordat we de winkels ingaan: "Zeg nou niet bij het verlaten van de zaak "prettig weekend" want het is pas woensdag.

Maar als het donderdag is, geheid dat ik dan altijd iedereen een prettig weekend wens, ook via de telefoon. Gewoon omdat ik donderdag dan toch niet in die winkel ben. Beetje voorbarig niet?

 

Ik heb gisteren een boek gerecenseerd voor een schrijfster, het viel mij op dat er gelijk een bestelling werd geplaatst. Kijk, dan is die recensie niet voor niets geweest toch? Ik weet niet of deze schrijfster Mar van Heezik op FB zit, maar zal haar even een mailtje sturen. Het zal haar de lef en de moed geven om deze zware intens emotionele klus die zij wilde herschrijven wat meer moed en durf zal geven. Het is een autobiografie over haar jeugd, een intens verhaal dat mij soms deed stoppen met lezen om even te laten zakken wat ik allemaal voor informatie tot mij nam.

Na het boek uitgelezen te hebben, zijn vrouwlief en ik toch even een gesprek aangegaan, want ook wij beiden hebben iemand met zo een soort situatie gekend, kennen we nog trouwens. Buiten de intense mishandelingen, geestelijk en lichamelijk, het misbruik, alles kwam ter sprake. De schrijfster vergat niets dat niet onbelangrijk was voor het geheel. Ik denk dat veel mensen iets hebben aan deze vorm van therapie.

Het leed van je aflezen. Kijk eens bij de recensies en je kunt het boek overal bestellen, zeker bij Bol COM..Gewoon doen als je de waarheid wilt weten...

©\

leny kruis---fijn weekend..


 

 

APRIL GEEFT DE EERSTE GIL.

 

Oke, dan mag ik hopen dat het snel vrijdag wordt, want voor mij is het alweer te warm. Ik zweet me kapot. Het is ook nooit goed hier in Nederland. Zit ik gisteren een documentaire te kijken over de opwarming van de aarde, geloof mij, het gaat niet goed in de wereld. 

Als China en Amerika nou ook eens dat Kioto verdrag tekenden, want zij zijn de grootste vervuilers, schiet het misschien wat op. Gelukkig maak ik niet meer mee hoe de aarde naar de kloten gaat door ons mensen. Die hakken hele bossen om, terwijl er in Finland, Denemarken, zelfs in Nederland bossen worden neergezet, speciaal voor de houtindustrie. 

 

Toch de longen van de aarde ( BRAZIL) het regenwoud naar de maan helpen, lekkerlijk en figuurlijk, want daar zit het grote geld.

Maar daar komen ook de ziektes mee, hele stammen worden uitgemoord, omdat zij tussen de natuur ( lees bomen en planten) leven.

Deze week zijn zomerse temperaturen, heerlijk toch. De eerste muggen waren alweer bezig hier in de tuin, de wespen zijn al aan de steek en de vlinders komen al weer even gedag zeggen,

Vrouwlief zit al te zeuren dat ze naar de hut wil om te luchten en te klussen, ze wil een schrootjesplafond in de slaapkamer, de schrootjes hebben we reeds al. Nou, dan moet ze eerst de tegels eraf slopen, ik wil niet weten wat eronder zit. Dus ik denk dat ik maar thuis blijf, kan toch weinig doen.

Hoe ik nou op vrijdag kom? Gewoon, dan wordt het wat minder warm.

Wat een doos ben ik toch nietwaar?


April 2014