EN HOE KOUD IS HET DAN?

 

Overdag loop ik heerlijk in een slobberbroek of spijkerbroek met een tietshirt. Maar in de avonden koelt het natuurlijk af, dus doe ik een vest aan. Met mijn nieuwe opvliegers ( door medicatie) ben ik de hele avond bezig om het vest aan/uit/aan/uit te trekken, totdat ik naar bed ga.

Kachel aandoen? Het is hier in huis altijd 19 graden, in de nachten is het afgekoeld tot 15 graden, maar dan ga ik ook snel naar mijn warme mandje.

We zitten aan het einde van oktober, midden in de herfst, de zon schijnt als een tierelier, de thermometer staat op 21 graden buiten en binnen staat de thermometer op 20.5.

De hele natuur is de weg kwijt. Ik mis de prachtige herfstkleuren, met dank aan al die landen die de satelliet als een statussymbool de lucht inschieten voor hun mobiele netwerken, hun televisieaansluitingen, de electranetwerken. En vooral niet te vergeten de radioinstallaties voor eventuele bommen die afgeschoten moeten worden vanuit de lucht.

Deze aarde gaat al lang naar de kloten en wij als mensen werken daar graag aan mee. Want wij willen tenslotte allemaal een mobiel, tablet, android, I-phone en noem al die gadgets maar op. Alles ter lering ende vermaak van den mens, die zichzelf hiermee de doodsteek geeft.

Is het niet door enge ziektes, gebeurt het wel door de aarde die wij zelf wel even ziek maken. Want in een ding is de mens goed.

Dat is alles stukmaken wat ooit heel en mooi geweest is, maar ach, leren wij dat als kleuter al niet?

 

 

Het wordt toch weer kouder..

De blaadjes vallen nu wel van de bomen hoor. De depressies zijn er aan te komen van mensen die het even niet meer zien zitten, want de zon is er niet. Wel een waterig zonnetje af en toe, maar onze depressanten onder ons willen totale zonsverduistering, anders komt onze depressie niet tot zijn/ haar recht. Toch??

Wat is dat toch een depressie? Ik heb er regelmatig last van, vooral als ik merk dat mijn portemonee leeg is, dan ben ik echt een mamma totalloss en voel ik mij zo depressief, dat ik van ellende alle koekjes opeet.

Niet dus, want wij hebben zelden koekjes in huis. Maar zonder onzin. Wat zijn dit toch voor typjes die zich laten omkitten door de weersomstandigheden?

Zien ze de zon niet meer? Zien zij de mooie kleuren die de herfst ons geeft niet? Zien zij het leven niet afsterven en later toch opnieuw weer herboren worden? Of wachten ze daar te lang op? 

Ik snap er nooit iets van. Ieder jaargetijde heeft zo zijn/haar charmes. Als het te heet is, wij klagen. 

Als het te nat is, wij klagen.

Als het te koud is, wij klagen.

Als het nooit goed is, klagen wij dat wij het nooit goed doen of hebben.

Zijn wij wel een tevreden mens? 

Ik weet wat een tevreden mens is, omdat ik een tevreden mens mag en kan zijn. Als alles je tegen zit, lichaam en geest, dat je toch de neiging hebt om tegen jezelf te kunnen zeggen: Ach, morgen weer een dag, dan zien we wel verder, voor alles is een oplossing."

Dat is mijn versie van een depressie. Een depressie bestaat volgens mij niet. Het zijn de stemmingen die de mens in zichzelf oproept. Omdat de een dat best wel zielig voor zichzelf vind, misschien, de ander heeft die aandacht nodig en maakt er gelijk maar een feestje van door extra zielig te doen en zegt dan dat die en die pil wel helpt. Gevolg is dat de psychiater dit een krekke oplossing vind en met de patient hierin meegaat. De zorgverzekeraar betaald toch wel.

Voor hen die al een depressie aan voelen komen, neem dit stukje maar niet te zwaar hoor. Is best te tillen, vat dit maar op als een mening van een gestoorde duikeend die altijd van hetzelfde soort mensen tegenkomt en dit amper kan herkennen als zijnde hetzelfde soort gestoorde uien. Dat is huilen met de pan onder je bakkes.

©

leny kruis

 

 

OKTOBER DE MAAND VAN??

Deze maand is uitgeroepen tot de STOPTOBER MAAND, dus even een maandje niet roken. Wat is het nut van een maand? Je moet gelijk kunnen stoppen of gewoon lekker doorgaan met jezelf naar God toe te helpen.

De keuze is reuze. Ik was jarenlang een verwoed rookster, om de dag een pakje shag, wel een dure rookster, maar ik rookte toch.

Totdat ik mijn broer verloor aan longkanker, mijn moeder was hem al voorgegaan, mijn oudste zus had longemfyseem en was hieraan overleden, mijn jongste zus had het ook. Is inmiddels ook overleden. De oudste is 61 geworden, mijn moeder dus. De jongste was 43, mijn oudste zus.

Alles door die kankerstok, sigaret genaamd. Het is een verslaving die de overheid gewild zo laat. Het brengt genoeg geld in het laatje. Dus de campagnes die tegen het roken zijn, gooien dan weer geld in het laatje voor de overheid die weten dat er een verslavend middel ( o.a. nicotine) inzit, alcohol, enz. Mijn zwager heeft jaren bij de fabriek van Laurens gewerkt in Den Haag en hij als geen ander weet wat er in de tabak wordt gesodemieterd. Puur gif.

Het is een vrij land en iedereen moet weten wat hij of zij zelf doet met het lichaam. Maar ik ben er zelf achter gekomen, door te stoppen met roken, dat niets meer stinkt, niet mijn haren, kleding, het huis. Kortom, alles wat met roken te maken heeft stinkt als een otter. Nou weet ik niet echt of een otter stinkt, maar dit even ter zijde.

Ik ben op een zondagmorgen na het uithoesten van bloed radicaal gestopt met roken, heb mijn aansteker in de keukenlade gegooid ( dacht nog, makkelijk als we geen lucifers meer hebben) mijn pakje shag in de vuilnisbak, alle asbakjes weggehaald. En de maandag daarop pas vrouwlief verteld dat ik gestopt was. Wel, nadat ik bij de huisarts even langsgeweest was en hij mij attendeerde op longkanker. Dus eerst een foto maken, toen een bronchoscopie, geloof mij, dit gun je jouw ergste vijand niet. Maar de uitslag deed mij van blijdschap huilen. Ik had geen longkanker, niet wetende dat ik vijf jaar later borstkanker zou krijgen. Maar als ik nog gerookt had al die jaren, zou longkanker zeker een uitloop geweest zijn na de borstkanker. Want de mensen die sterven aan longkanker, zijn meestal begonnen met borstkanker, althans de vrouwen die ik ken en wat ik in diverse artikelen gelezen heb.

Wat zijn de voordelen van het roken?

Wat zijn de nadelen van het roken?

Zet dit nou eens voor jezelf op een rijtje en kies uit de wijsheid die in je zit. Als je echt wilt dan lukt het je. Niet voor een maand, maar voor de rest van je leven. Je hebt meer lucht, als je denkt dat je een vervangingsmiddel nodig hebt, totale onzin. Dat praat men je aan. De ene fabrikant dekt hierdoor de andere. Ik had totaal geen afkickverschijnselen hoor. Geen snoep, veel eten of weet ik wat. Gewoon veel water drinken de eerste tijd, merk je vanzelf wel dat rook stinkt. Toen ik bij de kassa van de Aldi stond werd ik zelfs misselijk van de tabaksgeur in de schappen.

Neem af en toe lekker een sticky, is veel beter. Ook hier natuurlijk NIET TE VEEL!!

STOPTOBER is de meest stommen actie die je maar kunt bedenken, want gisteren luisterde ik naar een radioprogramma, konden mensen bellen die eraan meededen. Eentje had 1.90 euro uitgespaard, maar was weer flink aan de damp gegaan. De maand begon net. Die mensen die belden hebben die ene dag nog niet eens volgehouden. 

Volhouden zit helemaal in jezelf. 

En hier thuis zit ik gelukkig op een rookvrije werkplek.

Voor hen die meedoen---volhouden. Mijn steun heb je.

Voor hen die al door de vloer zijn gezakt, kruip eruit en steek er nog maar eentje op...

Oktober 2014

Maak jouw eigen website met JouwWeb