DEZE LAATSTE DAG VAN HET OUDE JAAR..

Sinds ik al zo lang in het ziekenhuis lig en mijn interesses veruit van verveling zijn, is het alleen maar televisie kijken en nog eens kijken. Gevolg? Ik weet nu dat elke 18 minuten er 5 minuten reclames voorbijkomen, dus reken maar uit hoelang een serie of aflevering van wat dan ook duurt. Reclames zijn te erg om naar te kijken. Al blijf ik het toch knap vinden dat die nerds er binnen 20 seconden toch jou een boodschap laten kopen die je misschien niet eens nodig hebt. Je moet het maar kunnen. Wel eens afgevraagd? 

 

Programma's die je als de beste zou kunnen benoemen? Boer zoekt vrouw ( zie boven, men zoekt deze boer nog) misschien? Of The Voice, beter alles wat John de Mol verzint, of pikt van een ander bijvoorbeeld( dit even kort door de bocht, maar het schijnt dat mensen hun ideetjes opsturen naar JdM en hij ze dan hier en dan ietwat verandert en er gelijk wat miljoentjes bij kan schrijven. Kassa. 

Al die programma's van de commerciële zenders zijn veelal uit eigen waterkranen, tap tonnen, noem maar op. Maar de meute kijkt wel. 

 

De goede programma's op NPO 1 2 of 3 laten ze voor wat het is. Vaak zitten daar ontzettend goede en leuke programma's tussen die niemand ooit bekijkt. Helaas.

 

Wat te denken van bijvoorbeeld Toren C? Of pak nou eens gewoon je gids, of krant en prik zomaar eens een programma of  documentaire. Je zult verbaasd zijn om de goede programma's die men daar uitzend. En zonder reclames ertussendoor. Dat alleen is al een verademing. Echt wel. Want zelfs Paul de Leeuw gooit zich in de strijd om de goede programma's ook goed te presenteren. Dat lukt hem geweldig. Wat te denken van zijn muziekprogramma dat laatst werd uitgezonden door NPO 1 dat ging met verstandelijk gehandicapten die zongen en speelden met muzikanten die hun sporen op dat vlak verdiend hadden. Emotie te over, maar gemeende emoties die mij aangrepen. Dus goede televisie maken kan zeker wel. En van al die herhalingen op al die andere zenders? Ik word daar een beetje appelig van.

 

Dus toch maar aan het puzzelen gegaan, de televisie alleen aan bij sport en programma's die ikzelf wil kiezen. Er zit tenslotte die heerlijke knop op. AAN EN UIT!!!

 

 

 

 

 

 

Wat zit er aan te komen voor het nieuwe jaar?

 

Ik ben zeker geen helderziende, dus ga ik zomaar even wat losse gedachtes neerpennen, dan volgend jaar eens kijken wat er is uitgekomen? Afgesproken? Mocht je zelf wat ideetjes hebben, schrijf maar en ik en ze er gewoon bij in.

Deel een-----Wij krijgen een nieuwe schrijfster erbij. Een begenadigde dichteres van vijftien ( ja zeker 15 ) jaar die ons team komt versterken. Zij kan ook nog geweldig tekenen en schilderen, dus Claudy krijgt concurrentie. Het meeste tekstgedeelte is in het Engels, maar voor onze buitenlandse bezoekers is dit natuurlijk veel makkelijker. Toch?

 

Deel twee-----Wij stevenen af op de verkiezingen, iedere zakkenvuller uit Den Haag vult zijn eigen zakken alvast met mooie beloftes en anders zoeken en krijgen ze een dubbel betaald baantje als ze de gewilde zetels toch niet halen.

De enige die zich totaal niet druk maakt is Geert Wilders. Die ziet de bui al hangen en heeft inmiddels al beloofd dat hij desnoods wél minister president zou willen worden als de kiezers dit willen. Kijk, dan doe je gewoon goede zaken met de mensen.

 

Deel drie-----Face-Book gaat marktaandelen inleveren ten koste van instagram en nog meer van die andere geinlijnen. Waar vele narcisten zichzelf nog meer kunnen platgooien met eigen foto's voor en achter de spiegel. Laat de ouders nou eens goed uitkijken naar wat hun jongste meisjes op hun kamertje doen, als zij opgemaakt en wel on-line zichzelf te koop voor niets aanbieden. Pedo's zijn er gek op. En de lijn is steeds ( helaas) stijgende.

 

Wij als Nederlandse bevolking gaan steeds meer inleveren van onze cultuur. Vergeet de NEGERZOEN- DE ZWARTE PIET- EN ZEKER DE KERST. Dus moeten we nu ook het christengeloof afschaffen dan? Want kerst is toch een christelijk feest? Dacht ik zo maar hoor. Ik ben zelf niet zo thuis in geloven, dat geloof bestaat geloof ik alleen maar uit bomaanslagen geloof ik en elkaar doden, geloof ik ook. Maar vrede op aarde is een mooie zin in een lief liedje. Daar is dan ook alles mee gezegd.

Maar onze cultuur gaat gezellig zo naar de kloten. Mensen mogen elkaar niet meer discriminant benaderen. Mocht ik tegen een Marokkaan zeggen dat hij op moet zouten naar zijn eigen land, krijg ik een boete als ik niet uitkijk. Als dezelfde meneer mij roept: "Hé meisje, hé meisje!!!!!!!!Ik reageer natuurlijk niet, maar loop stug door, hij achter mij aan.

"Hé meisje hierzo!!!!Ik kijk nog steeds niet en stap door.

"Hé hoer!!!!!!!!!!!!Ja, dan kijk ik ineens wel om. Maar dat is niet strafbaar, want ik geef hem natuurlijk gelijk een knal voor zijn platvisbakkus. Wie is hier nu fout? Zo gaat het met veel dingen in onze cultuur dat ons Nederland niet meer blijkt te blijven.

 

Maar dit aankomend jaar wordt een jaar van meer bezuinigen, weg met de graaicultuur ( die toch gewoon doorgaat) weg met het Oranje-instituut dat elk jaar miljarden kost. In ieder geval minder dan een president. Die hebben wij er ook nog eens bij. Onzin. De Oranjes zijn zo ontzettend rijk, krijgen nog eens alles, hoeven zelf amper iets te betalen en laten we eerlijk zijn, als zij nou eens al die voedselbanken zouden sponsoren, al die kledingbanken, speelgoedbanken voor arme kinders. Wat zou deze rijke familie stijgen in mijn achting, maar momenteel is het even niet veel kleur bij mij.

 

Ik ben Nederlandse, geboren in Amsterdam en hoop nog heel lang van dit land te kunnen genieten, van de negerzoenen, de zwarte pietjes en het gezellige en warme kerstfeest. Nou nog het gezellige en gevaarlijk vuurwerk op oud en nieuw en volgend jaar weer een gezellige blog maar weer.

 

 

 

 

 

 

ZOMAAR EVEN WAT TE TOKKELEN VOOR DE Kerst.

 

Kijk, omdat het kerstavond is gaat men massaal ineens naar de kerk. Waarom? Nou, de meeste mensen gaan erheen in de hoop dat er misschien wat vrede mag komen. Een wens die het ieder jaar weer doet, maar helaas niets uithaalt. Dan komt men voor de koren. Die engelachtige liederen gaat je door merg en been. Ontzettend emo. Moet gewoon kunnen. Daarom ga ik dus nooit naar een kerk toe. Mijn geloof zit in mijn hart en niet in het centenbakkie van de kerk die toch al schat hemeltje rijk is. Zie het Vaticaan. En land in een land in een dorp?

 

Ik heb elk jaar eigenlijk wel dezelfde vragen die ik mezelf dus ook altijd nog stel. Deed ik als kind al.

Waarom maar altijd dat dure en enge vlees eten zoals hert, kangeroe, haas, konijn?

Waarom elk jaar al die lijsten van mensen die de afgelopen jaar het leven voor de duisternis hebben verwisseld?

Waarom al die tranen op oudejaarsavond? Even terug naar de kerst. Waarom al die vreetdagen, terwijl je het hele jaar op de aanbiedingen moet letten anders klopt je budget de rest van de week/maand niet?

Waarom kerstcadeautjes onder de boom? Je kunt elkaar elk jaar gewoon onverwacht gezellig verrassen met een kleine attentie toch?

Waarom nu eindelijk eens geen nieuwe kersthit???????????????

Zo dat waren even mijn kerstgedachtes, er zullen er wel meer bijkomen, maar meestal als ik al iets geschreven heb. Nou ja, volgend jaar dan maar wieder. Voor nu een ieder een fijne kerst, let even niet op je dieet, let even niet op je centen, knal er oud en nieuw lekker op los. Iedereen is arm, maar er gaan wel voor miljoenen de lucht in. Leve de luchtvervuiling. Leve de longpatiënten, de huisdieren, de kleine kinderen die angstig zijn voor de knallen. Laten we vooral niet de medische staf overal en nergens niet vergeten die deze dagen topdruktes meemaken. Sterk hen met de gedachte dat jullie lekker niets met ze te maken willen hebben en veilig het nieuwe jaar in willen gaan.

Alle liefs van jullie eigenste Lenepeen.

 

 

 

 

Hebbu dat nou ook weleens?

 

Of ik even zin had om mee de stad in te gaan, mijn vrouwtjes pc bril lag klaar te wezen in de winkel. Ja, dat wilde ik wel omdat ik gewoon geen spelbreekster wilde zijn en het schaatsen begon trouwens toch pas om vijf uur in de middag. 


Wij in de auto de stad in, kom ik natuurlijk het eeuwige parkeerprobleem tegen en dat terwijl wij vijf minuten rijden van de stad wonen, dus lopend is het ook zeker te doen. Doch luiheid is my second name...gemakzuchtig eerder, maar dat mocht de pret niet drukken.
''Wacht jij even in de auto, dan loop ik even naar de opticien, is zo gebeurt'', sprak vrouwlief.
Ik wachtte netjes in de auto op vrouwlief en tien minuten later stapte zij weer in, met nieuwe pc bril.


''Heb je zin om nog even mee naar de Xenos te gaan en de Voordeelshop moet ik ook nog even heen, misschien wil je nog een kop koffie met me doen in de Ven D'', vroeg mijn vrouw met de liefste blik op aarde naar mij gericht.

Ik wilde alweer geen spelbreekster zijn, maar vroeg zakelijk wat ze dan allemaal nodig had.
''Nou, een spuitbus voor het toilet, jouw koffie is op en…”
''Ho maar, ik ga wel mee, we moeten ook nog even langs een telefoon zaak want je kunt nog steeds geen sms'jes sturen met je toestel'', en dat leek mij in dit geval véél belangrijker.
''Oké, laten we eerst naar de telefoonwinkel lopen, gezellig naar de markt en dan...''
Ja, vrouwtje had het al helemaal gepland. Ik had het kunnen weten. Dit zou een lange middag worden.

Wij naar een telefoonwinkel, toen even de markt op, ik met het idee om wat verse groentes te halen, mijn vrouw zag een schoenenzaak met aanbiedingen en weg was ze.
''Ik ga maar even pinnen'', sprak ik in het voorbijgaan. Zij de winkel in en ik de markt op, verderop even pinnen.
Terugkomend met tassen vol groentes en fruit stond vrouwlief nog steeds met een indianen laars in de hand. Ik keek haar verbaasd aan.
''Wil je op één laars de wereld rond?” Vroeg ik haar verbaasd.
''Nee, de verkoopster zoekt de linker er even bij, je weet dat mijn linkervoet iets groter is.”

Goed dan, het duurde een vreselijke lange wandeling door die grote schoenenzaak en ruim vijftien minuten later stonden we buiten. Zonder laarzen. Verkeerde maat.
''Gaan we nu naar huis'', probeerde ik smekend. Ik voelde mijn surfplanken al op gaan zetten, nee, ik had mijn wandelschoenen niet aan.
''Als we nou eerst even die boodschappen in de auto zetten, lopen we terug zo de stad in.”
Ach, mijn liefste wist het altijd zo goed te brengen. En mijn voeten begonnen te kloppen.

Wij belandden in de Ven D, lekker kop koffie gedronken, ik probeerde weer: "Moeten we nou echt naar de Xenos, wat heb je nodig dan?”
Ja, dat wist ze nog niet helemaal, maar ze moest in elk geval een koordje voor haar bril hebben.
''Die hebben ze toch niet bij de Xenos?”
''Nee, dat weet ik niet, maar als jij vast naar binnen gaat loop ik voor de zekerheid nog maar even langs de opticien, die verkoopt ze op zeker.” En weg was ze weer, onze shop tornado.
Ik de Xenos in, liep daar wat verveeld tussen het serieus winkelend publiek, zie ik daar mijn vrouw aankomen, met koordje voor haar bril.

''Heb je nog iets leuks gezien", vroeg ze hoopvol. Hoe kan ze zoiets aan mij vragen, ik haat winkelen in de stad.
''Ik moet alleen olijven hebben, die zijn op.”

 Lopend naar de olijven, in het mandje doen en richting kassa. Zo winkel ik, kijken wat ik nodig heb en pakken, betalen en wegwezen.
Uiteindelijk gingen we de winkel uit met een volle mand vol Italiaanse eetwaren, mijn vrouw is van Italiaanse afkomst, dat verloochend zich niet in de kookkunst die zij zo beheerst.
Mijn voeten voelden ondertussen aan als twee dekschuiten die niet meer op eigen kracht door het water konden varen.
''Ga je nou echt mee naar huis, ik ben het nou zat!” 
En vrouwtje zag dat het serieus gemeend was en knikte tevreden. Zij had haar bril, een koordje, kruiden, olijven, vier nieuwe soepkommen en ik had mijn groeten en fruit. Op naar huis eindelijk.
Onderweg langs de gracht zie ik een grote menigte op de brug staan.
''Clau, kijk nou eens, daar is iets gebeurt, of er is nog iets aan de hand'', ik minderde vaart om te kijken naar wat al die mensen zagen, misschien kon ik helpen.

Een jonge knul stond met een grote steur van ruim één meter aan de waterkant te pronken met dat dier. Wat een kanjer zeg. Ik gelijk tegen Claudy: '' Stap uit, maak een foto met je toestel, is leuk voor op het bloggie.”
Claudy uit de auto en net als tientallen andere mensen foto gemaakt met telefoontoestel, komt ze weer in de auto en wij zitten nog na te tokkelen over die vis. 
Thuisgekomen wilde ik de foto op de pc zetten.
Nou mooi niet. Alles behalve die foto, had ze geen ruimte meer op dat kolereding, alles zat vol.
Ik kon haar wel.
''Heb je niet even gekeken dan", vroeg ik een beetje boos. Mijn voeten waren de oorzaak van mijn onredelijk gedrag. Die schuiten waren helemaal opgezet.
''Nee, weet ik hoe dat ding werkt, ik ben al blij dat ik weet hoe ik moet bellen en hoe ik nou kan sms'en....” 
Kortom, ik heb genoten van een leerzame, gezellige zaterdagmiddag.
Ondanks die pijnlijke surfplanken, ondanks dat gesjouw door de stad.

O ja, en nog steeds geen espresso...die zijn we vergeten te halen.

Leny Kruis©--eigen foto met medewerking van M.Stolk

 

LenyenClaudygemani.jpg

 

  •  DAAR ZIJN WE DAN WEER..

Het heeft vandaag precies een jaar geleden geduurd, voordat ik achter de laptop zat. De oorzaak? Een val van de trap, zes maanden in een bed in de kamer, niet meer kunnen lopen en zes artsen die niet wisten hoe dat kwam. Totdat vrouwlief aandrong op een heupfoto. Na precies 6 maanden lag ik na een week op de operatiekamer. Toen begon het feest. 

 

Een nieuwe heup aan de linkerkant was als eerste aan de beurt. Nu 8 operaties in 9 weken verder zit er nog geen nieuwe heup in de rechterbeen. De wond aan het linkerbeen is sinds van de week eindelijk geheel dicht. Dus na 35 meter gelopen te hebben met therapie hier in Ijsselheem wacht ik eindelijk op bericht voor de volgende operatie.

 

De wet van Murphy ( alles wat mis kon gaan, is ook mis gegaan bij mij) hoop ik nu op een snelle oplossing. Anders word ik pas in februari geopereerd. Omdat 8 keer toch wel te snel achter elkaar was. Maar door al die luxaties ( heup uit de kom) en een schoonsspoeling van de wond en toch maar de oude heup ( 9 weken oud) eruit en een nieuwe erin, zit er eindelijk schot in de zaak.

 

Ware het niet dat het Noro virus hier uitgebroken was. Dus bijna 2 weken geen therapie kunnen doen. Iedereen had hier zowat ophokplicht. Ik werd als het ware in een vorm van cocon gestopt om besmetting te voorkomen. Want stel je voor dat ik vandaag of morgen te horen krijg dat de operatie toch sneller doorgaat. Na een kolere heup punctie en een ct-scan plus nog wat heup en bekken foto's is men er nu wel van overtuigd dat mijn rechterbeen totaal geen been meer genoemd meer kan worden. Het enige dat nog werkt zijn mijn tenen. Yoepieeeee...

 

In ieder geval probeer ik weer zoveel mogelijk onze lezers weer ter wille te zijn om weer te genieten van deze site. De leukste en gezelligste krant van Nederland.''

IEDEREEN EEN GEZELLIGE KERST EN EEN GEZOND EN GELUKKIG 2017

 

KERSTBOOMVERSIERD.jpg

Groetjes van leny

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb