BEN IK HET GEWETEN?

 

Ben ik het geweten van de aarde? Als mens wel, als geest moet ik het zien te redden tegen de vervuiling dat gedeeltelijk, nee eigenlijk merendeels uit geld bestaat. Want alle vervuiling die de mens produceert is gerelateerd aan geld en nog eens geld. Witteboordencriminelen laten fabrieken bouwen die CO2 afstoten, die plastic blijven fabriceren, die de toestemming blijven geven om de wereldzeeën leeg te vissen terwijl en genoeg voedsel op aarde is zodat men het leven van de vissen met rust kunnen laten. De natuur redt zich wel, herstelt zich en zorgt voor een eigen aan en afmaakprocedure. De natuur is altijd zo geweest zonder dat welk mens dan ook in de oudheid het kon winnen van de natuur. 

Wij blijven altijd de verliezers, al denken wij olie te kunnen boren uit de aardkorst, hout te hakken uit de longen van het Regenwoud, we hebben genoeg groepen die zich inzetten voor het milieu. Maar wanneer men eens zou stoppen met het afschieten van satellieten in de lucht zodat ook daar wat minder straling naar beneden werd gezonden zou de mens ook minder ziek worden. Nog nooit zoveel gehoord over kanker als de laatste tijden, overal en nergens hoor je dat. In plaats van naar een medicatie te zoeken ( dat moet natuurlijk wel doorgaan) zou men ook eens geld moeten uittrekken om de oorzaak te zoeken waarom zoveel mensen kanker krijgen, waarom zoveel mensen ineens zwakke botten krijgen of er zelfs mee geboren worden. Kleine kinderen hebben haast geen weerstand, men wordt doodgegooid met reclames over vitamines, als je goed en gezond eet krijg je heus wel naar binnen wat je nodig hebt. 

Vroeger pakte je als kind gewoon een stukje drop of kauwgum van de straat en at dit verder op. In mijn tijd hoorde je weinig over zieke kinderen, wij aten wat de pot schafte en te dik zijn was er weinig van te merken qua kinderen in de lagere klassen van de school. Ze zullen er eigenlijk wel geweest zijn, maar ik was de enige die nogal flink van postuur was voor mijn leeftijd en zeker niet te dik, deed veel aan sport en je kon nog veilig buiten spelen. Maar toen was er nog niet zoveel verkeer als nu. Vroeger was niets beter, maar wel veiliger en je stond niet zo snel stil bij wat wel en niet kon. Tegenwoordig word je al bang gemaakt met reclames over voedingsstoffen die onuitspreekbaar zijn in je toetje, of je moet ontbijten zodat je darmen optimaal hun werk doen. Als je gewoon eet, geloof mij, dan werken je darmen normaal hoor. Dank zij deze geldindustrie waar wij allen aan mee betalen is het belachelijk dat de regeringen zich gaan bemoeien met het rookbeleid. Als men wil roken, laat ze. Men weet heus de gevaren van het roken wel, als je niet rookt hoeveel is het gevaar dan als je achter een stadsbus staat met je auto bij een stoplicht? 

Deze aarde die ons zoveel geeft, die verknallen wij gezellig met ons allen, alleen vraag ik mij toch af…Hoe zal het zijn als de kleinkinderen van mijn nicht en neef zich staande houden in een aardbol die vol van tsunami’s, aardbevingen en verschuivingen op de Noord en Zuidpool zich manifesteren? 
Hoever zal de techniek zijn van de mobiele telefoons die steeds verder gaan in ontwikkeling? Waar houd de straling van allerlei apparatuur op? Zoals de tv, de magnetron, de video, de dvd-speler enzovoort? Is dat allemaal nou echt zo goed voor een mens? Ik geloof dat dus niet, maar ook ik ontkom nergens aan. Kan als eenling alleen doen wat anderen eigenlijk ook zouden moeten doen, als je boodschappen haalt, neem gewoon een boodschappentas mee i.p.v. die plastic zakken die je overal gratis krijgt. Hou die rommel maar lekker zelf. Het is een micronspetter op een miljardenplaat maar ik voel mij goed als ik mijn boodschappen verantwoord koop en nog verantwoord opruim ook. Ik laat de dieren gewoon de dieren en zorg zoveel mogelijk dat ik geen leren spullen aan mijn voeten heb, dat bont een keer verboden wordt en dat diverse stoffen nou eens zonder kankerverwekkende stoffen worden geverfd. Want zelfs daar laat men de mens niet met rust. Als we nog even wachten doet de aarde ons werk wel. Als het als sneeuwt in Israël en in de winter in Spanje de sneeuw niet weg te scheppen is terwijl daar de zon volop zou moeten schijnen heb ik iets van: “De aarde is zich al aan het roeren, nu is de mens aan de beurt om zich een netjes te gedragen tegenover Moeder Aarde. Met respect horen wij om te gaan met wat wij mogen bewonen, wij krijgen er zoveel voor terug, alleen lieve mensen wie ziet het?

©leny kruis

 

HOERA WEER EEN NIEUW JAAR...

 

Voor vandaag even een klein verhaaltje over al die nieuwe en goede wensen die wij elkaar naar het hoofd smijten, alsof het een verrot ei is. Want menen wij het wel? Is het geen gemeengoed geworden?

"De allerbeste wensen" "Veel geluk en heil in het nieuwe jaar" En ga zo nog maar even door. 

 

Nee!!!!!!!!!!!!!!Het mag en moet elk nieuw jaar een gezond en gelukkig nieuw jaar kunnen en willen zijn. Als je een hekel aan iemand hebt zeg je desnoods alleen dit: "Ik wens je alles wat je mij toewenst." Klaar voor het gehele jaar en wat er dan later nog moge komen.

Dan nog de voornemens. Dat vind ik altijd wel lachen.

Stoppen met roken.

Aan de lijn gaan.

Meer sporten.

Al dit soort wensen kun je elke dag wel starten hoor, maakt op een nieuwjaarsdag niets uit volgens mij. Maar hé wie ben ik? Juist, een gewone doos die ineens stopte met roken, met drinken, met onjuist gedrag naar de mensen toe ( ik was nogal een pestkop) Heb gewoon overal de rem op gezet en mezelf even strak toegesproken dat zulk gedrag niet past bij een welopgevoed meisje dat ook als zodanig door wil kunnen gaan. Moet ik stoppen met roken, want een ander die niet rookt, deze persoon rookt (on)gezellig wél mee, niet teveel meer kanen, want die strot van mij maakte overwerk. Sloeg even door naar niets meer eten, wat ook niet goed bleek. Want niets verteren geeft niets te poepen, niets te poepen geeft darmkrampen, buikirritaties en ga zo nog maar even door. Gezond is het niet. Dus drie keer daags eten, normale porties, af en toe wat extra's, gewoon lekker met jee lichaam bezig zijn ( ja ook op seksgebied, voor hen die mij dit even willen laten vermelden, ik was uwes voor) En al die mooie gedachtes die wij met de kerst hadden, wat is er nog van over? Men slaat nog steeds elkaars hersens in, oorlogen gaan gewoon door, vluchtelingen varen nog steeds naar nergensland toe, waar ze ook nergens worden binnengelaten.

 

Laten we eens gewoon gezellig bij elkaar te rade gaan en gewoon eens gezellig bijvoorbeeld de televisie een avond uit en een spelletjesavond er van maken. Wedden dat er een vervolg op komt? Niet omdat de televisie alleen uit herhalingen bestaat in het kader van de bezuinigingen, maar ook omdat je elke dag dezelfde postzegels op de buis ziet. Worden die knakkers ook niet moe van zichzelf? Mijn nieuwe jaar bestaat uit---ta ta ta ta!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik blijf gewoon afvallen ( hoef er niets voor te doen, alleen 3 maal daags eten).

 

Ik doe elke dag mijn therapie, leer gelijk maar te lopen met een been, de andere is nog aan een operatie( revisie) toe.

Ik doe elke dag spelletjes met mijn vrouw hier in het ziekenhuis, de televisie gaat op het radiokanaal en wij brullen gezellig mee met de muziek. Zelfs de oudjes blijven heerlijk staan voor mijn kamer om te zien dat het ook anders kan. Het geeft mij moed, kracht en doorzettingsvermogen om voor iedereen hier en overal iets te betekenen. Ook voor het verplegend personeel die zich uit de naad werkt. Ik probeer zoveel mogelijk zelf te doen, al is het zonder benen, zodat zij meer tijd voor de andere cliënten hebben. Alles wat ik zelf kan doen is al een overwinning die ik aan niemand wil en kan geven. Die punten scoor ik zelf. Mijn vrouw komt elke dag die God geeft, op bezoek. Ze hoort zo langzamerhand bij het meubilair.

 

Onze goede voornemens zijn gewoon menselijk hoor. Lekker nog lang bij elkaar blijven, gelukkig proberen te zijn ondanks alle ellende die je elke dag om je heen ziet. Er zijn voor je medemens en genieten van elke minuut dat je ademt.

Ik wens jullie allen een gezond en gezegend nieuwjaar en zeker de komende jaren nog heel veel mazzeltov.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb