-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WAAR GEBEURD VERHAAL.

Dit is het verhaal van de goudvis die grauw bleef.--Op een dag zit nicht Wilma te kijken naar de vissekom bij neef Joop en vind dat een mooie tank. Nee spreekt neef Joop ze blijven zo grauw. Ja zegt Wilma dat is logisch,je moet ze ook het goede voer geven!! 

De nu volgende conversatie is gedeeltelijk op waarheid gebaseerd en anders lieg ik in commissie want Wilma heeft het mijzelf vertelt.... 

'Ja Joop wat geef je ze dan voor voer?" vraagt Wilma met haar uitgestreken ponem.

'Nou gewoon vissevoer, wat moet ik ze anders geven dan, maar ze blijven maar grauw en ik heb ze echt als goudvissen gekocht!" antwoord neef Joop verontwaardigd. Wilma begint aan haar comdia del arte en geloof mij nou maar daar was ze goed in. "Nee Joop je haalt het verkeerde voer, je moet goudvissevoer halen, daar zit speciaal spul in en dan krijg je die mooie gouden kleur. Hoe denk je dat een parkiet geel wordt?"

Joop knikt dat ze daar een punt heeft, loopt naar de tank en ziet de grauwe goudvissen meelullen natuurlijk, die vallen Wilma niet af, of ze scholden haar verrot dat vertelt het verhaal niet ik spreek geen goudvissentaal. 'Dus ik moet speciaal voer voor goudvissen  kopen en dan krijgen ze die gouden kleur?"', vraagt Joop nog voor de zekerheid.

Ja beaamt Wilma met haar droog smoelwerk, ondertussen seint ze naar vrouwlief om haar toeter te houden. Zij was op dat moment de enige slimme van de familie die doorhad dat Wilma haar neef weer te pakken wilde nemen, of toch niet!!! Later die dag kreeg ik een mailtje van zus Wilma die vertelde dat Joop naar de dierenzaak was geweest om speciaal voer voor zijn goudvissen te kopen, die krengen werden maar niet goud!!!

Je kon het vissenvoer horen vallen en ik denk dat de chef vanavond onder het avondeten het verhaal van zijn leven  zal vertellen over de man die ( helaas JOPPES) alweer door zijn nicht in de maling was genomen. Haal er gewoon een gele parkiet bij en het verhaal wordt een waarheid als een koe. Wilma jij zal nooit veranderen en ik heb inderdaad vreselijk moeten lachen om het verhaal, had nooit gedacht dat Joop erin zou tuinen.....Enne Joop zijn je vissen al wat bijgekleurd????? 

Oktober 2012

Maak jouw eigen website met JouwWeb