Derde oog.

 

 

Het is een bewezen feit dat er tientallen mensen elkaar kennen, zonder dat men elkaar echt kent. Het is een cirkel van het leven dat doorgegeven wordt al vanaf dat de eerste Aboriginals ontdekt werden in Australië. Maar het feit dat door zoiets jij nu direct denkt, hoe zit dat nou, kijk gewoon zo:

Ik heb een familie, niet zo een grote maar genoeg familie die weer vrienden en vriendinnen hebben, schoonfamilies, daar weer kinderen van. Je komt elkaar altijd wel bij een verjaardag tegen, welke kant je ook kijkt, altijd zie je een bekende, of denk je “Hé heb ik die al niet eens eerder gezien?”

 

Ja in je dromen misschien, vaak dromen mensen ( zij die zeggen : ik droom nooit” weten het vaak niet eens) maar vaak dromen mensen al lang van tevoren wat er staat te gebeuren, het derde oog doet zijn werk onbewust in je slaapstand, de stand die de geest voedert met dingen die je overdag ongemerkt oppikt en er aan voorbijloopt.

 

Dat derde oog heeft het ontzettend druk, veel mensen in deze tijd van onderdrukking, agressie, haat en nijd, zij zoeken de alternatieve kant van het leven op en komen uit bij het Derde oog. Het Derde oog waakt over je geest, maar als jij jezelf daar niet voor openstelt ontgaat je een heleboel. Mensen belazeren jou, je wordt in de maling genomen, je neemt zelf een loopje met wie of wat dan ook, maar het Derde oog heeft in jouw dromen al in cryptisch wijze voorspelt wat de uitkomst van dit alles zal zijn.

 

Dromen moet je leren lezen, net als de intentie die jij er zelf aan geeft. Jij alleen weet wat die dromen betekenen voor jezelf en niemand kan jou hier bij helpen, mits je een goed dromenboek kunt vinden en de indicaties kan vertalen naar jouw geestgesteldheid.

Beetjes duister misschien? Ik droomde ooit als kleine jongen dat wij zouden verhuizen naar een andere stad, nee een dorpje omdat mijn vader ziek was en onder de rook van de grote stad weg moest. Vroeger ging verhuizen makkelijker, was goedkoper en je had zo een huis zonder enige beperkingen en vergunningen, als je de huurpenningen maar betaalde.

 

Die droom was ik allang vergeten, totdat mijn vader ziek werd en het woord verhuizen tijdens het avondeten ter sprake kwam. Ik sprak gelijk: Wij gaan naar een dorpje toe!” Nou mochten wij thuis onder het eten niet praten als kinderen, maar ik kon mijn mond niet dichthouden en de verbaasde blikken van mijn ouders waren goud waard, temeer daar zij met een glimlach mij vertelden dat ik gelijk had en hoe ik dat wist. Ik vertelde hen dat ik dat gedroomd had, ook dat vader zou genezen door de schonere lucht en dat hij geen zuurstof meer nodig zou hebben uit die lompe tank die hij de hele dag mee moest zeulen. ( toen waren het nog van die ontzettend grote fabriekstanken vol zuurstof)

 

Wij zijn naar het dorp verhuisd en alles kwam mij zo bekend voor dat ik niet eens mijn heimwee kon plaatsen omdat ik dat al in mijn dromen verwerkt had, net als mijn tranen omdat ik mijn vriendjes niet meer zou zien. Een nieuwe school, mensen die in een dialect spraken waar ik dus niets van begreep, daar kwam zo een schoffie uit Amsterdam ineens met een grote mond in de klas. Nou geloof mij, die grote mond was snel over, mijn Amsterdams accent is ergens blijven hangen tussen Utrecht en Overijssel,want Drenthe was de uitkomst. De droom van mij kwam ten volle uit. Ik zal dit nooit vergeten, er ligt ook altijd een blocnote op mijn nachtkastje, dat wanneer ik  wakker wordt, schrijf ik gelijk op wat mij te binnen schiet aan dromen, flarden, zinnen, kleuren, kortom alles wat ik mij van die nacht kan herinneren. Gevolg is dat ik voor mezelf heel veel kan verklaren als er iets gebeurt, of ik zie of voel het aankomen. Het is altijd handig als je weet wanneer je wel of niet op een baan moet solliciteren, maar forceer niets. Het komt nu eenmaal zo, het is je lot. En je lot kun je nooit veranderen, dat doet het Universum wel voor je.

 

Het Derde oog is een mysterieus ding dat Boeddha ooit in zijn geschriften bekend maakte, ook de duidelijkheid hiervan, zeker ook dat er geen misbruik gemaakt mocht worden van de macht die het Derde oog jou kon geven als zijnde helderziende, heldervoelende, tarotkaartlegger, lichtwerker enzovoort. Het Derde oog is een geschenk waar je ontzettend zuinig mee om moet gaan, moet koesteren, want je hebt er maar een die je bij kunt staan, ook in slechte tijden, want die komt ieder mens tegen. Je leert van elke dag, elke minuut, elk uur dat je ademt, dat je bestaat. Maar laat nooit het Derde oog voor wat het is, want het is er niet zomaar. De mens gebruikt maar ongeveer 20% van de 100% hersens die het heeft. Geloof je nou echt dat onze Lieve Heer die 80% procent ongebruikt zou laten? Als je aan jezelf wilt werken zul je gewoon eens kunnen en moeten genieten van alles wat je aangereikt krijgt, de kleine dingen doen het altijd goed. Een zon die straalt, de regen die valt, de storm die je hoort, het onweer dat jouw kant uitkomt, boven je hoor je het bulderen, alles heeft een doel in het leven. Elk dier heeft hier een taak op aarde, net als de mens. Helaas is de mens nogal strijdlustig omdat geld meer macht heeft dan hersens, dus de dieren zijn hiervan ook meestal de dupe.

 

Maar het Universum neemt in alle vormen de wraak. Hetzij met Tsunami’s, orkanen, sneeuw daar waar de zon altijd hoort te schijnen, dieren die ineens groter zijn dan ze ooit waren. Kortom de mens maakt er zelf een rommeltje van en wij zijn al zo vaak gewaarschuwd door allerlei mensen die het in hun dromen hebben gezien. Doch wie luistert hierna?

 

Als ik op een plein zou gaan staan en roepen dat de wereld vergaat over 2000 jaar loopt iedereen door, want wie dan leeft wie dan zorgt toch? Maar je kinds kinderen en daar de klein klein kleinkinderen hier weer van komen dichterbij dat jaartal dan wij nu vermoeden. Dus zijn er momenteel veel groepen die gelukkig iets aan het milieu willen doen, die het Derde oog serieus nemen, die zien dat de aarde maar geleend is. Dat je altijd goed voor je moeder moet zorgen.

Het heet niet voor niets “Moeder Aarde!”

Het Derde oog is een wakende factor in ons heelal en wij allen hebben deze om te gebruiken, te ontwikkelen, probeer het eens, dwing jezelf eens om een droom te verklaren, geheel voor jezelf en je zult merken en zien dat je zal schrikken van je eigen uitkomst. Dat is wat het Derde oog gewoon wil, dat je wakker wordt uit je eigen droom.’

 

©LENY KRUIS

Januari 2014

Maak jouw eigen website met JouwWeb