Alweer een kanjer van een boek.

 

Een boek gelardeerd met foto's en prachtige gedichten, ik ben er voor gaan zitten en zuinig zitten lezen en genieten. Bijna opgesloten in de mysterieuze kant van deze harde maatschappij. De enge oude gebouwen met een eigen geschiedenis, de losse verhalen met een enge smaak van "is dat nou echt waar?"Ja het is waar. De filmpjes die dit stel hebben gemaakt zijn verre van trucages. Het boek is een verlengstuk van het zien door de camera en de teksten door beiden erbij geschreven zijn een hoofdstuk apart.

Daarom is dit boek ook zo apart. Want elke pagina vertelt weer een ander verhaal. Uniek, daarom heb ik ook ontzettend genoten van dit boek. Heb het zelfs twee keer gelezen om alles eens goed tot mij door te laten dringen en mij niet laten vergeten dat wij mensen maar matig met de natuur en spullen omgaan. De sfeer van angst en spooky dingen die zij her en der in Europa tegenkomen blijven een inspiratie voor menig schrijver. Al was het alleen al voor spookverhalen. Want de foto's geven je al de hinten die je nodig hebt om een goed verhaal in elkaar te draaien. Ik heb dubbel genoten van dit boek en zeker het aanschaffen waard. Geloof me als ik zeg, dat dit boek ( trouwens net als hun andere boeken hoor) een plaatje in mijn boekenkast prominent de rij beheerst.

 

 

UrbeXperience - fotografie en meer

UrbeXperience op Facebook

Fotogallerij

UrbeXperience Videos

Poetry & UrbeXperience

Verhalen & UrbeXperience.

 

Kom ook eens langs bij bovenstaande sites en oordeel zelf, het is de moeite waard. En een ontzettend leuke hobby, ik ben er inmiddels ook al verslaafd aan geraakt....

HET BOEK IS TE BESTELLEN BIJ typischegedichten@live.nl

California Dreaming

 

Wie wil er niet rijk worden en bekendheid verwerven. Een droom die de werkelijkheid overtreft?

Is dat niet, waar het bij veel mensen in het leven om draait? Of eindigt de gekoesterde droom in een nachtmerrie?

 

Micky en Dana zijn een ambitieus stel die aan het begin van hun carrière staan en hiervoor bereid zijn offers te brengen. Dana is een knappe jonge vrouw die de nodige aanbidders heeft, maar ook kritisch is. Ze heeft voor zichzelf een carrièrepad uitgestippeld waarbij ze handig gebruikt maakt van haar charmes. Deze insteek blijkt zeer renderend te zijn, waarbij Dana haar principes discreet laat varen als het haar uitkomt.

 

Het leven lacht Dana toe met een glansrijke carrière, rijkdom en geluk in de liefde. Maar klopt haar voorstelling wel? Is ze wel zo succesvol als dat ze iedereen laat geloven, of zijn het louter dromen om haar miserabele leven aangenaam te maken.

Eén van haar geliefden heeft een wens, die hij graag ingevuld zou willen zien. De weg hiernaar toe, is de weg van melk en honing. De bestemming is niet de hemel maar de hel, waarbij Dana genadeloos wordt geëxploiteerd. De tralies worden zichtbaar waarachter haar leven zich afspeelt.

Het blijkt voor Dana dagelijks een gevecht te zijn om te overleven. De pijn in haar hart is ondragelijk, maar ze is een vechter en bereid om de strijd aan te gaan. Het is vallen en opstaan. Door in haar droomwereld te geloven, vind ze de kracht die ze nodig heeft om aan haar lijdensweg te ontsnappen. Of is de nare werkelijkheid de nachtmerrie, waaruit Dana ontwaakt?

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 

Dit is de achterkant van het nieuwe boek van Iris Pinson dat deze maand te verkrijgen is in alle goede boekwinkels en internetwinkels die boeken verkopen.

Een boek dat ik begon met scepsis, omdat ik erotiek een gewaagd onderwerp vind in de vorm dat tegenwoordig veel schrijvers er een grote baal erotische schermutselingen ingooien en dat doet vaak het verhaal van het gehele boek totaal geen goed. Uitzonderingen bevestigen de regel.

Zo ook Iris Pinson. Zij beloofd drama, erotiek, spanning. Dit boek bevat het leven zelf zoals het zomaar op een ieders pad zou kunnen komen, ware het niet dat…..

 

Ja, wat ik er van vond? Het heeft mij in deze tijden van loverboys en aanverwante vervelende dingen goed aan het denken gezet.

De eerste honderd bladzijdes die ik doornam waren van rustige kwaliteit, een beetje opbouwend, mezelf steeds afvragend wanneer het feest van spanning eens begon. Ik gaf mezelf nog tien bladzijdes te gaan ( dat doe ik met al mijn boeken, wanneer de factor boeiend té lang voor mij op zich laat wachten) maar in die tien bladzijdes gebeurde er ineens van alles dat je nooit zou verwachten.

 

Ik ben zelf een schrijfster die verhalen met een twist schrijft. Maar wat Iris Pinson heeft gepresteerd om met dit boek een ontzettende mooie en prachtige twist aan dit verhaal te geven, dat had ik zelf niet kunnen bedenken.

In het boek is de hoofdpersoon precies wat de achterflap de lezer vertelt. Dit gaat ineens veel verder dan je zou verwachten. Je verwacht een idealiste pur sang. Je verwacht geen drugs, drank, hel en verdoemenis. De erotiek speelt daartussen in een grote rol, ook door de verhaallijn die dan als een spannende boog steeds de pijl richting einde wil schieten. Maar steeds komt daar een stukje verleden terug in een hoofdstuk.

Het deed mij lezen als een soort van trilogie in één boek.

Iris Pinson heeft het weer geflikt hoor. Ze heeft mij in een paar dagen laten lezen, lezen en nog eens lezen. Net zolang totdat ik voor mezelf wilde weten hoe het nou werkelijk in elkaar zat.

Een boek dat je heerlijk op de bank op een koude middag of avond moet lezen, drankje of wat erbij, lekker relaxed. Jezelf verbazen dat dit ook zomaar in jouw leven zou kunnen gebeuren, of die van een vriend of vriendin. Want de huidige tijd van hebzucht, wraak, jaloezie, drank, drugs, huilen en lachen. Alle ingrediënten zitten erin.

Voor mij een geslaagd boek die ook de vier sterren weer verdiend heeft.

 

ISBN-nummers: Paperback: 978-90-821929-2-6  E-book: 978-90-821929-3-3

Het boek “California Dreaming” wordt via het Centraal Boekhuis in alle boekwinkels en webwinkels in Nederland en België geleverd. Vanaf vandaag is het beschikbaar. Veel plezier, had ik ook.

 http://irispinson.wordpress.com

 

Het debuut van Mar van Heezik Meijer.

 


Lieveling van het Gruwelhuis beschrijft het verhaal van een gezin dat in een spiraal van misbruik, mishandeling, geestelijk en lichamelijk de kinderen van dit gezin steeds maar weer ervaren op zeer jonge leeftijd. Deze autobiografie is door de schrijfster een beetje aangepast uit respect voor hen die nog leven.

 

Als lezer denk ik dan “helaas.” Mijn gedachten waren er eerst een van: “Dat lijkt het verhaal van Dutroux wel.”

Maar ik weet dat in die tijd niemand over misbruik sprak, al werd het wel gesignaleerd, uit schaamte hield men het stil, ten koste van de nu nog levende slachtoffers van de veelal stiefvaders die zich hier schuldig aan maken.

 

Mar van Heezik-Meijer heeft zich open gesteld en vertelt haar verhaal in de vorm die zich leent alsof het een ander betreft. Heel slim heeft ze al haar verdriet benoemd, haar pijn, haar lichamelijke pijnen en verdriet onderling met haar moeder en zusje. De klappen en vernederingen zijn niet te tellen.

Als recensente heb ik zelfs het manuscript een paar keer moeten wegstoppen. Even kwam er zoveel herinnering naar boven, omdat heel dicht naast mij exact bijna hetzelfde is gebeurd. In die tijdgeest van toen is zoveel herkenning.

 

Voor mensen die vroeger misbruikt zijn door een vader of oom of een huisvriend ( het is altijd een bekende) is dit een boek der bevrijding. Je voelt je ineens niet meer alleen met je verdriet. Wat zij heeft meegemaakt heeft haar alleen maar sterker uit de strijd doen komen.

Zelfs de fouten in het manuscript vergeet je gewoon, je blijft lezen, omdat je gewoon de onmacht voelt van de protagonist die in haar eentje de kar trekt voor de hele familie, want zo ging het wel in die tijd.

De tijdgeest van toen, de huidige waarheid naar boven brengende, toont moed en kracht en zeker lef om dit met de buitenwereld te delen.


Een herdruk van dit boek zal zeker vaker de weg weten naar de lezer toe. Een aanrader voor hen met een zwart verleden en nu nog tussen zwart en schemer zitten. Haar durf en moed tonen aan dat er altijd een keuze is, dat je altijd sterker kunt worden. Als je maar wilt. 

 

 

Samenvatting.

 

Auto-biografie - Dit boek beschrijft een zeer aangrijpend leven over een meisje, Joan. Ze woonde samen met haar ouders en haar jongere zusje Erica in het oosten van het land. Op vijfjarige leeftijd verloor Joan haar vader vanwege een ernstige ziekte. Vanaf die dag veranderde haar leven volkomen. De moeder van Joan hertrouwde waarna Joan op zeer jonge leeftijd hard moet werken. Daarnaast wordt zij slachtoffer van zware mishandelingen en incest. 

Samen met haar zusje Erica probeerde ze regelmatig te ontsnappen aan de gewelddadigheden. Ze hoopt, wanneer ze ouder wordt om aan de hel van hun jeugd te kunnen ontsnappen. Tijdens deze ellendige periode geeft ze zoveel mogelijk bescherming aan Erica die eveneens blootgesteld werd aan deze tirannie. Haar verantwoordelijkheid hierin ging zeer ver. Uiteindelijk sterft haar stiefvader op een afschuwelijke manier. Zijn vreselijke lijden, die Joan van dichtbij mee maakt geeft haar een zekere genoegdoening, waardoor ze zich enigszins bevrijd voelt. 

Vanaf dat moment is er ruimte voor haar om te ontdekken wie zij is, voordat ze als mens verder kan in het normale leven. Haar grote liefde steunt haar daarin zoveel hij kan. Een spannend, meeslepend boek die je meeneemt in allerlei emoties en je doet kruipen in de huid van de verschillende personages.

 

©

LENY KRUIS

 

 

 

Het debuutalbum van Iris Pinson is er eentje die zeker niet onderdoet voor andere schrijvers van erotische boeken. Tijdens het lezen van het boek had ik steeds het idee dat ik er midden in zat, de details van de omgeving, de dingen die ze beschreef, neem bijvoorbeeld een buikkastje uit haar ouderlijke woning of de kleur van de vloerbedekking, alles zie je voor je. Zo een detaillistenschrijfster is Iris. Het leest gewoon heerlijk weg en voor je het weet zit je ook midden in het verhaal.


Het deed mij denken aan mijn vroegere jaren toen ik ook zo de beest uithing. Hier schrijft zij over keuzes maken die eigenlijk door egoïsme en  eigenbelang voorrang krijgen. Het spelen met gevoelens, dan de klap krijgen dat de protagonist zelf de dupe is en er voor haar gekozen wordt, iets dat zij niet kan en wil accepteren.

 

De spanningsboog begint eigenlijk al bij het begin als zij het huis van haar ouders leeg moet halen en tussen neus en lippen door laat de schrijfster al een bom vallen, die aan het einde pas tot ontploffing komt. De rode draad is een zoekplaatje, dat maakt dat dit boek lekker wegleest en toch een functionele spanningsboog in alle vormen heeft behouden, de seks, de overmatige drankbuien, de drugs die hier ook een rol in spelen.

 

Maar door de zakelijke instelling van de hoofdpersoon is dit alles een zijspoor van wat zij eigenlijk wil. Echte liefde, maar door haar eigen wil lukt het haar maar niet te krijgen wat zij eigenlijk voor ogen heeft. Veel kan ik hier verder niet over schrijven, anders verknal ik het voor het hele verhaal waar ik in een dag doorheen was. Eigenlijk vond ik het jammer dat ik het uit had.

 

Het debuut is een debuut die van mij persoonlijk goed is voor vier sterren. De schrijfstijl is lekker leesbaar, het verhaal zakt nergens in, de spanningsboog blijft, al merk je pas in het midden wat de hoofdpersoon nou met haar leven doet en wat zij wil en wat zij ineens ontdekt.

 

Neem ook eens een bezoek aan de website van Iris Pinson, houd haar in de gaten want zij heeft meer in haar pen zitten.

Te verkrijgen in elke internetboekwinkel en ook de E-versie is al te koop.

 

De non en de vreemdeling in een hemelbed.

Geschreven door René Ofsen.

 

In het begin begon het mij persoonlijk iets te traag, maar nogmaals, dat was in het begin van het boek. De aanzet was de bedoeling, bedacht ik later. Want dan kom je terecht in een achtbaan van acties en avonturen die gewoon niet te stoppen zijn. Dus blijf je verder lezen, net zo lang totdat je weet wat er nu echt aan de hand is.

 

Het verhaal is genuanceerd opgeschreven, goed onderbouwd, de plaatsen en namen kunnen zomaar langs het leven van René langsgekomen zijn. Of hij is er ooit op vakantie geweest. Zo wordt je meegesleurd door het gehele verhaal.

 

De korte zinsopbouw maakt gewoon dat je verder wilt lezen in dit boek. Ik heb mezelf danig in de hand moeten houden omdat ik nog met een ander boek bezig was. Normaal lees ik er een tegelijk, maar deze wilde op de een of andere manier voor zijn beurt gaan, dat is ook gebleken.

Ik heb genoten van de spanning, de personages die tijdens dialogen gelijk een beeld voor ogen gaven die je meesleurde in de gesprekken van de personages. De protagonisten zijn herkenbaar en het geheel leest makkelijk weg.

 

De spanning en avontuurlijke dingen die ze allemaal meemaken kan ik hier helaas dus niet neerzetten, dat zou de boel voor de andere personages verpesten als ik dit zou doen. Kijk, dan ben je dus een goed schrijver, als je zoiets moet neerpennen om een recensie te schrijven, waar je eigenlijk weinig over kan zeggen wil je de boel niet verraden, dan ben je goed bezig.

 

Dit boek heeft mij vanaf de eerste vijf bladzijdes af zitten vragen of ik hier nou mee door moest gaan, maar dan ineens is er die vonk van “hier zit meer achter” gewoon een losse zin, een commentaar, kortom genieten met een dosis spanning, humor, avontuur, liefde en eenzaamheid, alles wat een mens in een korte tijd mee kan maken staat hier op een intensieve manier beschreven.

Ik heb genoten, zij die het boek willen kopen, ik zou zeggen: Doen, want je koopt gelijk een stukje historie in huis en een stuk spanning en avontuur. Dan heb ik het nog niet eens over het thrillereffect gehad. Maar dat komt omdat elk hoofdstuk, verrek daar gebeurt weer wat in. Ik kan er niets over kwijt.

Ja, alleen dat ik waanzinnig genoten heb van dit boek. Een aanrader met zeker 4 sterren waard.

 

 

 

Nieuw begin

Morgen is het allemaal over
na een lange tijd

Morgen is de pijn vervlogen

en win je deze strijd

Vrij van angst en donkere wolken

van zware last bevrijd

Het is jouw tijd, van nu af aan

De toekomst staat weer vol met vreugde

Het tragische is gedaan

 

Laat nu al je zorgen maar door de zon verdwijnen

Al het licht breekt al het donker af

Het is nu zover, je kunt nu gaan genieten

Je bent er nu eindelijk vanaf

 

Morgen is het slechte over

het goede keert weer terug

Morgen zijn er nog wel tranen

maar nu dus van geluk

Dan is er niets en heerst er stilte

Genieten van de rust

Morgen begint jouw tweede leven

Door een engel gekust

 

Laat nu al je zorgen maar door de zon verdwijnen

Al het licht breekt al het donker af

Het is zover je kunt nu gaan genieten

Je bent er nu eindelijk vanaf

Vannacht komt er een nieuwe dag aan

eerst je ogen dicht

Met nieuwe krachten aan de morgen staan

met je borst vooruit gericht

Het licht geeft je inspiratie

Overspoelt jou met energie

Vul je hart met nieuwe levenslust

Door  een engel gekust


 ©Alex Boelens

 

Dit is het boekje van Alex Boelens

 


Prijs: 12,95
Titel: Mijn leven gebundeld


Auteur: Alex Boelens 
Categorie: Gedichten


Geïllustreerd: Ja
Uitvoering/formaat: Paperback 12,5 cm x 20 cm
Aantal pagina's: 38


ISBN: 9789462069138
Verschijningsdatum: 
17 mei 2013

 

SAMENVATTING


Alex lucht in Mijn leven gebundeld zijn hart over alles wat hem dwarszit, wat hij heeft 
meegemaakt, wat hem vrolijk maakt en wat dagelijks in zijn leven speelt. Met makkelijke en 
begrijpelijk geschreven gedichten weet Alex uw hart te raken. De verschillende facetten van 
het leven zoals hoop, vrienden en liefde passeren de revue. Met een lach en een traan haalt u 
zelfs kracht uit zijn gedichten. Ook de schoonheid van de natuur in het gebied waar hij woont, 
ontsnapt niet aan zijn aandacht. Al met al zorgt dit ervoor dat het een makkelijk leesbare en 
emotionele gedichtenbundel is.

 

Ik heb op zijn site

www.boelens33.123website.nl 

Eens even gekeken en gelezen. Een man met de potentie om vele boeken te schrijven als deze stijl het beste bij hem past. Een waarlijk genot om te lezen en te herlezen. Begrijpelijke informatie gegoten in een woordenschat die een ieder aan zal kunnen spreken. Geen hoogstaande onbegrijpelijke literatuur, maar voor iedereen zit er wel een gedicht bij dat de gevoelens los zou kunnen maken.

Een aanrader. Als schrijfster van ontzettend veel gedichten is deze man een verademing op de dichtersmarkt. Hoop dat de lezers van zijn boekje dit ook kunnen waarderen. Ik zal nog een gedicht van hem plaatsen zodat je een inschatting kun krijgen van zijn vermogen om de woorden over je tong te laten strelen, wanneer ze je mond uitvloeien als een slok water.

Hierboven staat zijn eigen site, ik zou zeggen, neem eens een bezoekje en oordeel zelf. Laat mij jullie niets opdringen, zeker niet. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb genoten bij het lezen van zijn werk. Dus dit boekje is zeker de moeite van het aanschaffen waard. Of hou hem zeker in de gaten--Alex Boelens met zijn gedichtenbundel:

Mijn leven gebundeld.

 

De Roos. 


Als een roos zo stevig en krachtig in z’n bloei

Zo rood als de kleur van warmte en geborgenheid

Zo fier en trots, met tederheid en kracht gecombineerd

En stekelig als een sterke persoonlijkheid

Een uitstraling die gezag opwekt

Een karakter van pure schoonheid

De belichaming van de allermooiste woorden

Een roos vol passie en verlangen

Jij bent die roos die ik heb ontvangen.

©Alex Boelens.

©Recensie van Leny Kruis

 


TYPISCHE GEDICHTEN.

Dit boek vol van gedichten op thema van Mel en Rhytmic Mike is een streling voor de hersens en het aangezicht van het boek een streling voor je ogen.

De teksten zijn heerlijk en zeker begrijpelijk, in stilte heb ik dit boek dan ook in een keer tot mijn hersens door laten dringen en later nog eens een keer met de daarbij ( door hunzelf) gemaakte foto's die bij elk thema gezet waren.

De gedichten van Mel waren voor mij herkenbaar, evenals die van Mike. Maar dat is natuurlijk logisch als je al zolang met elkaar schrijft. Op deze site is het voor ons een aanwinst en ik zou geen enkel punt van kritiek kunnen geven op úberhaupt welk gedicht dan ook.

De harde kaft is een verademing voor je boekenkast en sluit gelijk de rangen en standen van de huidige boeken die met een zachte cover uit geldgebrek ( denk ik) worden uitgegeven.

De teksten zijn gelukkig niet te lang ( iets waar ikzelf nogal een handje van heb, ja ik heb ook kritiek op mezelf hoor, eerlijk is eerlijk) De juist gekozen woorden in ritmische stijl en niet opgedrongen feiten en dingen van elke dag en van elk mens, ze gaan beiden niets uit de weg, elk onderwerp is steeds weer in een andere vorm neergezet en vertaald naar het begrijpelijke.

Dit boek moet je gewoon in je boekenkast hebben en vooral niet uitlenen, want zo een plaatje krijg ik natuurlijk nooit meer terug.

Nou, zonder dollen dit boek krijgt bij mijn andere boeken zeker een ereplaatsje in de kast. Mel en Mike ik mag hopen op een vervolg, ik weet wat een klus jullie hieraan hebben gehad, want om door zoveel gedichten te ploeteren om een boek samen te stellen is een crime, daar weet ikzelf ook alles van.

Maar het is het vragen toch waard niet??

©leny kruis

©Foto's van Mel en Mike

______________________________________________________________________________________________________________________________

ONTBLOOT--Erotische Gedichten

Geschreven door

Angelique Kersten

Subtiele toespelingen in het liefdesspel, gelardeerd met prachtige foto's die door modellen het aanzien waard zijn. Dit boek is kort maar de kracht zit het in het geschreven woord.

De gedichten zijn lang, kort, speels, stout, nog net niet grof, gewoon de mens die zich hierbij goed voelt. Het lezen waard in alle facetten van dit gedichtenboekje dat ik in een keer uitlas en toch nog eens doorlas om een objectieve mening te kunnen geven.

Want daar gaat het bij mij om, de objectiviteit van een geschreven boekje dat qua inhoud zijn prijs meer dan waard is, de foto's zijn prachtig, de teksten verhelderend en de opmaak en uitvoer zijn kleurig en sterk. Voor de huidige boekenbranche al een pré.

Hier wat foto's uit het boekje en wat teksten, geniet en schaf het aan, het is de moeite van het lezen waard, zelfs voor zo een preutze doos als ikzelf ben.

Angelique Kersten is een talentvolle schrijfster die zich helemaal niet meer hoeft te bewijzen, ze heeft mij bewezen dat er steeds meer in een mens kan zitten dan alleen dat ene of tweede of derde boekje.

Van mij mag ze blijven schrijven, ik geniet gekleed mee.

Dit is mijn tafeleditie, deze ligt bij mijn andere boeken die ik toegestuurd krijg van diverse uitgeverijen, niet elk boek beoordeel ik, gewoonweg omdat er niet doorheen te komen is, daar schrijf ik dan niet over. Ik zal de laaste zijn als schrijfster om een collega de tafel door te rammen. Doch mijn eerlijke mening moet wel voor eerlijk blijven staan en niet voor slijmerij.

Dit boek inspireerde mij zelfs tot het maken van een erotisch kort verhaal.

Waar collega's al niet goed voor zijn, koop en geniet van dit subtiel gemaakte kunststukje, ik heb genoten, dank je wel Angeliuqe.

Het boek is verkrijkbaar bij AQUAZZZ( zie google)

HIER NOG WAT ARTIKELEN UIT DIVERSE KRANTEN DIE GEZELLIG OP BEZOEK ZIJN GEWEEST NAAR AANLEIDING VAN MIJN DIVERSE BOEKEN DIE GEPUBLICEERD ZIJN EN GELUKKIG MET SUCCES...

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Natuurlijk mag ik ook voor mijn eigen boeken even een beetje reclame maken, buiten de krantenartikelen die er geplaatst zijn ( zie onder deze tekst) dus hierbij even wat covers van mijn eigengeschreven boeken en twee boeken waar ik aan mee heb mogen werken. Een boek "SPOREN VAN WOORDEN"is door de Belgische staat aangekocht en ligt in alle gemeentelijke biebs te leen, daarvan heb ik 12 thema gedichten mogen schrijven waarvan er een is bekroond. De tweede is een verzamelboek met diverse schrijvers/sters en de 2 winnende gedichten die ik ingestuurd had( was het totaal vergeten) en won ook nog. Het feit dat ik even de pas op de plaats neem qua schrijven is gewoon omdat mijn gezondheid even in de weg zit.

De rest van de artikelen staan bij --eigen foto's----, deze artikelen kon ik toch even bij de recencies van de boeken plaatsen, zodat ze ook leesbaar zijn voor de andere sites waar ze niet zo groot te lezen zijn...

In ieder geval is het een voordeel dat je kanis in de krant komt, je krijgt zomaar overal voorrang ( bij kassa's ed) doch ik ben een oen, maak er geen gebruik van want ik ben niets minder of meer dan een ander...

 

``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

EIGEN BOEKEN

Mijn eigen boeken worden regelmatig in diverse boekenwinkelsites beoordeeld door hen die een boek van mij hebben aangeschaft en mogen ongezouten hun mening geven. Dat zou ik ook doen als ik een boek gelezen had en er wat op en/of aanmerkingen in zouden staan.

Ieder mag gelukkig zijn/haar eigen mening ventileren in dit land en ik ben erg blij om hier even te vermelden dat ik een van de kritische fans mag voorstellen aan de lezers mijner blogs en korte verhalen.

Haar naam is Thea Dix en zij heeft twee van mijn boeken gelezen en kort en bondig haar mening even gegeven, het leuke was nog dat zij zelfs de foto's opstuurde van de boeken die zij op dat moment aan het lezen was. Een betere reclame dan dit zou geen schrijver/ster zich voor kunnen stellen.

Zij vond het boek van Charley een must voor een portie lachen per dag, dus heeft zij het maar drie keer helemaal gelezen,. Tot mijn genoegen natuurlijk. Al een paar keer uitgeleend aan diverse mensen, maar nu heeft haar man Ton gezegd: Het blijft nu hier!"Good on you mate!

Mijn gedichtenbundel "OOK VOOR JOU" zit zij nu te lezen en is in haar mening een "lief, leuk, emotie, tranentrekkend, lachend en eigenlijk van alles gedicht!"( einde quote Thea)

Door haar ziekte is het haar onmogelijk een zware pil van een boek vast te houden en dat was voor haar dan ook prettig dat mijn boeken het gehalte hadden dat zij nog net kon hebben om steun te vinden met het lezen.

Ik persoonlijk houd er ook altijd rekening mee dat er tegenwoordig veel mensen  ( ook jongere hoor) zijn met spierziektes, reumatische aandoeningen en dan is het heel moeilijk een zwaar boek lekker lang in je handen te houden, haast onmogelijk, dus wil ik mijn boeken het gehalte meegeven van lekker licht te lezen en zeker vast te houden, ook in tekst natuurlijk.

Hier wat foto's van een van mijn dierbaarste fans die ik heb, dank voor de foto's die jullie mij toestuurde en het is zeker een plaatsje waard in de blogs die ik beheerd en ik ga er zeker mee de boer op..Dank lieve Thea en Ton, dank ook namens de zieke dieren en kinderen die jullie bijdrage aan het kopen van de boeken zullen merken, al is het die kleine druppel waar ik het voor doe. Elke druppel is straks misschien een volle emmer denk ik altijd optimist als ik ben.

Boeken

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DIT IS PUUR

Maak kennis met Mariëlle de Boer, maak kennis met haar debuutbundel

DIT IS PUUR.

Ik heb het met genoegen uitgelezen, jammer dat het al uit is maar het was het mij waard, temeer daar de lay-out van goede inzet was qua opzet om het boek een ander aanzien te geven dan de gesettelde stijl, daarin zijn ze van de Uitgeverij Aquazz volledig in geslaagd.

Door de gedichten als een fotogedichtenboek te presenteren is het al prachtig om zoiets uit te geven omdat dit genre zo weinig wordt gedaan in de schrijverswereld.

Sommige gedichten gaan een beetje teniet bij de belichting van een foto, dan is de tekst enigszins moeilijker te lezen dan de andere, maar al met al is dat het enige minpunt waar je zo overheen leest hoor.

De finisinh touch zit hem in het feit dat bij dit boekje nog twee ansichtkaarten met een gedicht van Mariëlle wordt meegeleverd aan het einde van het boek, netjes in een plastic hoesje, zodat er niets beschadigd wordt. Een mooie geste om gelijk een ander eens kennis te laten maken met haar debuutroman die als een knaller op Hyves gepresenteerd werd en die bij mij persoonlijk als een lieve verrassing op de deurmat viel.

Ik heb genoten, mijn vrouw die notabene zelf een gedichtenbundel heeft uitgegeven omdat ik er zo op aan drong, omdat ze eigenlijk niet van gedichten houd(??) heeft het met genoegen uitgelezen en beiden zijn we tot de rechtvaardige doch eerlijke mening gekomen dat het een prettig leesplezier is. Diepzinnige teksten, laagdrempelig en begrijpelijk voor een ieder die altijd maar denkt dat gedichten altijd maar zo zwaar zijn.

Nee hoor, deze zijn best te tillen. Hier een kleine impressie van de inhoud van het boek zodat je een beetje snapt waar ik het nou precies over heb, have fun, wij hadden het ook.

 

Dit zijn twee gedichten in het Nederlands en Engels van de hand van Magda Thomas een dichtdiva die haar sporen op het dichtvlak zeker verdiend heeft. Een verdere introductie is niet nodig als je op haar site in My Space ( zie link) leest en kijkt welk een publiek zij trekt met haar gedichten en kleine korte verhalen die een boek op zich laten vertalen in een liefdesgedicht.

Kortom de moeite van het lezen en zeker het kijken waard om eens door de gehele lijst van geschreven teksten van deze diva te neuzen. Zij heeft ook een eigen cultureel programma waar zij beginnende schrijvers/sters en dichters/essen in het zonnetje zet, cultuurevenementen onder de aandacht brengt. Kortom deze Dichtdiva mag zich dit met alle recht noemen, haar beschrijving van de liefde in alle facetten van het mens zijn is er een om zeker even bij jezelf te rade te gaan, het kan jou net zo goed gebeuren, want wie zegt dat het haar niet gebeurt is? Deze open vragen blijft de lezer gewoon vasthouden, dat is de kracht van het boek dat zij zowel in het Nederlands zoveel mogelijk heeft vertaald, doch in het Engels heeft uitgegeven. Nog steeds te downloaden bij www.schaduwschrijvers.nl

Magda Thomas is een vrouw om rekening mee te houden in de dichtwereld, haar teksten blijven hangen en haar woorden zijn als een prikkel voor de ziel. Als trouwe fan mag ik hier stellen dat ik van alles wat ik van haar gelezen heb, eerlijk gezegd: Komt er nog meer please????

_____________________________________________________________________________________

De laatste Tempelier
van Raymond Khoury

Het verhaal begint het Heilige Land in 1291 waar een groepje ridders van
de Orde van de Tempeliers de brandende stad Acre ontvlucht en per schip
vertrekt met een geheimzinnige kist.
Vervolgens komen we in het hedendaagse New York terecht, waar een
groepje van vier ruiters verkleed als Tempeliers het Metropolitan Museum
bestormt. Tijdens de opening van een tentoonstelling met kostbaarheden
uit het Vaticaan. Er ontstaat een bloedige schermutseling en de ruiters
gaan er vandoor met een geheimzinnige middeleeuwse decoder.
FBI-agent Sean Reilly en archeologe Tess Chaykin worden op de zaak gezet.
Welk groot geheim kan de decoder ontsluieren?
Het is een spannende,vlotgeschreven historische thriller dat niet onder
doet voor de Da Vinci code: eeuwenoude geheime codes, het christendom
bedreigende geheimen, wat het Vaticaan zo graat in de doofpot stopt.
We volgen de twee hoofdpersonen naar verschillende locaties met als
achtergrond de middellandse Zee. Waar zij achterna gezeten worden door
moordenaars die de decoder in handen willen hebben om zich te verrijken.

Dit is een heerlijk boek vol spanning van het begin tot het eind. Een
spannend boek om mee in je koffer te nemen als je met vakantie gaat, of
gewoon met een glas wijn in en luie stoel.

Claudy Jansen van het Laar