/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Regenbogen, een selectie van verhalende gedichten van Fairouz, voorgelezen door Roos.

Regenbogen schijnen altijd een belofte in te houden. In vroegere tijden geloofde men dat er aan het eind van de kleurige boog een pot goud wachtte. Voor anderen vertegenwoordigde hij een Godsbelofte aan de mensheid.

Zoals een regenboog de combinatie is van zonlicht en waterdruppels, zo toont Fairouz ons op een reis door verschillende culturen met een vleugje magie dat niet alles is wat het lijkt. Haar werken getuigen van een enorme empathie met haar hoofdpersonages, terwijl ze op haar eigen manier schrijnende toestanden en taboes naar voren weet te brengen.

 


"Iedereen wil geluk en niemand wil pijn, maar zonder een beetje regen kan er ook geen regenboog zijn" (Zion Lee )
3 februari 2013 het ligt vanaf nu in de web tales winkel
heb je interesse dan kun je me mailen fairouz17@hotmail.com

 


de cd is 7 euro 95 inclusief verzendkosten. op naam van H.A. Lammerts bankrekeningnummer

541242822 ovv van regenbogen.


 
waarom een cd ? eigenlijk hou ik van luister boeken als ik wil relaxen ( ik lees al zo veel gedichten en verhalen op sites ) maar vooral ook voor onze slechtziende medemens die vaak in de kou blijft staan en hier plezier aan kan hebben.

 

¢Fairouz

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

EEN FOTO VOOR EEUWIG

Wandelen wij gezellig afgelopen zaterdag door de zwarte markt bij Slagharen, kom ik ineens een vitrine tegen die mijn mond even open liet van verbazing en met stomheid geslagen hoe het mogelijk was dat er een foto in een stuk glas of kristal zit. Prachtig gewoon. 

Een foto voor eeuwig, mits je natuurlijk dat stuk uit je tengels laat vallen, dan ben je een oen, dat voorop gesteld. Ik kende deze techniek niet en wilde toch even weten hoe die meneer van de stand dat nou inelkaar zou zetten, want laten we eerlijk zijn, een foto die wordt naarmate de tijd slijt ook kleurlozer, levenloos, kraken en lijnen erin, kortom een foto wordt er niet mooier op.

Deze techniek was voor mij geheel nieuw, eerlijk gezegd prachtig, want wij hebbben zovelen verloren en om nou overal foto's neer te zetten van hen die er niet meer zijn dat is een oplossing van jewelste, maak een collage van je geliefden en zet ze in een prachtig blok of gevormd stuk kristalglas. Ik vroeg de eigenaar van de stand Wim Fisser die zelf fotograaf is hoe deze techniek nou werkte.

Deze lieve man heeft ons duidelijk uitgelegd hoe het in zijn werk ging. Gewoon een foto die via de computer gelaserd wordt en als het ware per pixels ingebrand. Je kunt ook zo sleutelhangers laten maken, als je de prijzen vergelijkt met de foto's die je in wilt laten lijsten is een blok met kristalglas rondom je geliefde een geschenk dat eeuwig is.
Hier wat kleine voorbeelden met dank aan Wim Fisser die deze foto's maakte.

Dit is een foto van Michael Jackson in een sleutelhanger.

Deze meneer is mij onbekend, doch als je het blok draait zie je gewoon dat het gezicht meedraait, alsof het leeft..Prachtig, intens mooi voor hen die een dierbare hebben verloren is dit de oplossing om voor altijd het zonnetje in huis te hebben gewoon via een kristalglazen fotolijst.

Hier wat informatie voor hen die belangstelling hebben, het kan ook via internet, dus waar je woont maakt niet uit...Zelfs klaar terwijl je wacht.
Ik zou zeggen "ONTDEK DE WERELD EENS VAN DE 3D LASERGRAVURE: en verbaas je net als wij deden.
Kijk ook eens op zijn eigen site www.wimfisser.nl en verbaas je over deze goochelaar met foto's en laserstralen...Ik heb genoten van je uitleg Wim en hopelijk zien we je snel weer zodat je ook wat foto's voor ons kunt laseren...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Diversen

Dit is de dichteres Leen Derks die met haar diverse bundels ( allen voor een goed doel) al haar stappen in de literaire wereld heeft verdiend. Zij schrijft gedichten, recht uit het hart zo naar de mens toe die hetzelfde zomaar mee had kunnen maken. Haar begrijpelijke teksten en zeer gevoelige items maken dat het lezen van haar gedichten een must voor iedereen is die van lekker weglezen houd.

Ik mag het genoegen hebben om samen te schrijven in de door haar opgezette blog http://onsthemagedichtenhoekje.punt.nl

Daar heeft ze elke maand een nieuw thema en diverse dames en heren mogen dan gedichten insturen die door de lezers zelf gekozen worden wanneer er aan het eind van de maand een winnaar uitkomt. Maar voor mij zijn het allemaal kanjers die daar schrijven. Het feit dat er zoveel gedicht wordt en dat er al diverse bundels van haar hand de pers hebben gehaald, enfin zij is op zich al een begrip, buiten het feit dat zij ook natuurfoto's maakt waar ook al eens een expositie van gemaakt is zegt al heel veel over haar veelzijdigheid in de kunst in diverse vormen.

Leen Derks alias Blauwhartje is een begrip in de blogwereld en blijft dat ook, temeer daar zij zich (net als ik) inzet voor goede doelen en daar ook voor schrijft.

Haar boeken worden uitgegeven door Uitgeverij www.Desk-Nyverdal.nl

Het is de moeite zeker waard om haar blogs eens te bekijken en oordeel zelf.

Ik ben in ieder geval een groot fan van haar werken. En ik hoop dat zij nog lang doorgaat om ons lekker te verwennen met haar pennenvruchten, want er is nog zoveel niet geschreven....

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HUIS “te ECHTEN”

Een wandeling door een prachtig park op een landgoed dat een statig huis behelst en diverse werkplaatsen voor zwakzinnigen en visueel gehandicapten die daar ontzettend hard werken om de toerist te laten zien wat zij allemaal kunnen. Ik moet zeggen, er zitten prachtige kunstwerken bij. Een eigen tuin die zij onderhouden, onder begeleiding van geschoold personeel en terwijl vrouwlief altijd hier haar planten koopt voor onze eigen bostuin kon ik op mijn gemak even een paar shotjes maken van de tuin die in volle bloei stond, onderhouden door het personeel die daar uiteraard ontzettend trots op zijn.

De planten, de bomen de bloemen, de tuin, een toog van blauwe regen onderhouden, de grasvelden. Een genot om daar tussen de vlinders en hommels die zich het eten van de bloemen goed lieten smaken. Vrouwlief had haar plantje en beloofde dat zij snel weer wat materiaal naar de werkplaats zou brengen. Als zij als CreaBea allerlei frutsels en tutsels maakt, 3d kaarten, cd schilderijen of wat dan ook ( we hebben een hutkoffer vol met haar hobbydingen, daar kan ik de markt mee op) en er is materiaal dat zij niet meer gebruikt geven wij dit aan de mensen van de werkplaats hier die er van alles en nog wat van kunnen maken, ook de creatieve kant van de zwakzinnigen zijn een bron van onuitputtelijke fantasie.

Oorspronkelijk was het een “zaalhuis”en nu is het een werkplaats van de stichting VISEO ( viseo-en verstandelijk gehandicapten) De wandelroute door de bossen links en rechts van het huis is een genot op er te lopen zo door al dat mooi onderhouden groen. Wanneer je het pad oploopt naar het grote zaalhuis kom je onderweg de slotgracht tegen en diverse shops waar je lekker even naar binnen kan kijken wat er allemaal gemaakt wordt. Een bezoekje wordt altijd gewaardeerd door de lieve harde werkers/sters die daar tijdens de pauze heerlijk overal kunnen zitten. 

“Ik heb een vlooienkam gevonden!”

“Wat moet je daar nou mee?”

“Nou ik denk dat ik de vlooien maar ga kammen!” En samen liepen ze weer naar hun werkplaats.

 

Deze conversatie wil ik je toch even niet onthouden die wij hoorden toen wij terugliepen naar de auto. Zij leven in hun eigen wereld en zijn zeer beleefd, lief en vriendelijk tegen je, wijzen je de weg als je even om je heen kijkt denken ze al gelijk dat je verdwaald bent en duwen je een richting in die je net gehad hebt, maar goed, de bedoeling is lief dus wij hebben diverse keren maar stevig doorgelopen omdat wij anders steeds op hetzelfde punt uit zouden komen. En daar was het iets te warm voor, mijn voeten begonnen al te protesteren en wilden al een voetenbadje, de surfplanken werden flink dik, maar het was de wandeling waard. Geniet met mij mee als ik nog even naar de foto’s kijk.

Kortom een wandeling en bezichtiging waard als je in de buurt van Echten-Zuidwolde komt. En als je trek in een bak koffie hebt, op de hoek van dezelfde weg zit een heerlijk cafe-restaurant waar je voor weinig geld een heerlijke bak koffie met wat voor soort gebak je uit Drenthe mag verwachten kan nuttigen. De vele foto's die ik daar heb gemaakt van al die beelden en die bloemenpracht doen geen goed aan het zelf ervaren, gewoon eens doen op je vrije dag..

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Het kasteel in Gemert,

Een kleine rondleiding van mooie culturele monumenten die niemand mag wegpoetsen in een stadje ( dorpje) in Brabant- Gemert.

De gezelligheid, zomaar in de Dorpsstraat vol met terrasjes die ons leidde naar het kasteel dat een openbare functie heeft voor hen die van een stukje cultuur willen genieten en onderweg zelfs ook nog de oude gevels en kleine straatjes tegenkomt, hier een kleine impressie van een dag met veel zon, lopen en genieten, vooral genieten en een aanrader waard als je toch in de buurt bent. Ga dan eens langs dat Kasteel dat geopend is van 10 uur tot 18.00 in de avond. Een wandeling in het kasteel mag niet, want er wonen nog mensen en het wordt gerestaureerd maar de omgeving, daar is genoeg te genieten en te zien om een indruk te krijgen dat dit stuk cultuurgoed nooit verdwijnen mag.

Zomaar een huisje terwijl wij onderweg waren naar het kasteel, let eens op die treurwilg op de achtergrond. En zoiets midden in het stadje? Kan alleen in Brabant.

Mag ik je uitnodigen om een klein stukje met mij mee te wandelen?

May i invite you to walk with me trhu this castle of the past?

Deze toren is in 1469 nog gerestaureerd, het kasteel zelf is van ruim 1000 en nog wat, zoals onze kasteeldame die ons rondleidde vertelde. Ik geloof haar op haar woord want zij was er ook niet bij toen de renovatie startte in die tijd.

bosrijke lanen langs de grachten van het kasteel,heerlijk relaxed wandelen.

De binnenplaats van het Kasteel.

De voordeur ( entree) met de wapens van de familie. Niet voor bezoekers, omdat er nog mensen in het kasteel wonen. Ja die bestaan echt hoor!!

Dit is het derde wapen van de familie, dus hoeveel er nou gewoond hebben??Ik was er niet bij hoor!!

De gevel met de drie wapens van de familei die er gewoond hebben ( of de nazaten er nog wonen vertelt het verhaal ( lees Magda Thomas) niet.

Langs het kapel

Near the chapel you may walk.

Terwijl Claudy aan Marta de zonnewijzer uitlegt, spreekt het gezicht van Marta al: Ja zal wel waar zijn!"

Claudy ( plantenfreak) legt uit aan Marta hoe deze plant heet. Zie je Marta denken: Zal wel!"

Toen begon de wandeling pas, daarna voelden mijn voeten aan als dekschuiten die de haven nog niet in zicht zagen. Maar het was het waard, elke minuut dat Marta ons liet zien waar zij regelmatig liep. We hebben genoten, zoveel foto's genomen dat ik ze niet allemaal hier op de site zal zetten, ik zou zeggen: Ga zelf eens een kijkje nemen in Gement/Bakel. Zelfs de hoofdstraat bruist van leven, overal leuke winkeltjes, kleine smalle straatjes en ontzettend veel leuke en gezellige terrasjes.

Onze dank gaat zeker uit naar Magda Thomas die ons een stukje historie heeft laten zien waar gewoon iedereen die er iets nieuws mee wil doen gewoon van af moet blijven. Dit hoort bij Nederland, dit is cultuur met een grote C.

Dank dank dank

©