________________________________________________________________________________________________________________________________

DE WERKEN VAN INA VELDHUIS..EEN GENOT!

Bij mijn interview met Ina Veldhuis in haar gezellig sfeervolle woonkamer viel mij gelijk de diversiteit van stijlen op, mooie schilderijen aan elke kant van elke wand waar je ook keek, alles leek aaneen te sluiten. De sfeer maakte het daardoor meer huiselijker dan een normale standaard huiskamer, maar wat is standaard in een huiskamer? Het schilderij "de Engel"die zij schilderde na de dood van haar man? Het houtskoolportret van haar pers? Kortom, ik kwam ogen tekort toen ik zelfs boven in haar "rommelkamertje"waar ze alles nog :"af te maken"schilderijen met genoegen mocht bekijken.

In mijn onwetende kunstkennersblik was alles al af, doch in de blik van een bijna 70 jarige kunstenares die al zoveel exposities heeft als de dagen jaren telt is een schilderij nooit af.

Haar stem is zacht, haast teder vertelt zij over de motivatie van een schilderij, de wil om iets met krijt of houtskool of acrielverf, olieverf,  aquarel te maken is het luisteren waard, het beeld krijgt al een vorm op een wit doek tijdens het luisteren erna.

Haar lidmaatschap bij de kunstenaarsgroep "Pallet" is niet zomaar een keuze, in de eerste instantie kom je er niet zomaar in, je moet jezelf eerst bewijzen voor een ballotagecommissie.

Met genoegen hebben zij diverse exposities, veelal in de Grote Kerk te Zwolle die volop bezocht wordt keer op keer.

Het genoegen om deel te mogen nemen in een wereld die voor mij nieuw is laat zij mij kijken met totaal andere ogen naar een vaas of een mens of een stilleven dan ik normaal naar een schilderij kijk. Het inspireert mij om te dichten, haar kleurenschakerling is volop aanwezig, haar portretten zijn doodeng zo echt, maar vol gevoel. Deze bijna 70 jarige gezellige vrouw heeft mij de kans gegeven om veel van haar doeken te mogen gebruiken voor mijn gedichten en zeker om deze site op te vrolijken, gelukkig is zij met Loes Flendrie een inspiratie voor mijn dichtkunst. Maar zonder haar gezellige tekeningen, schilderijen, van stillevens tot beeldende kunst tot hele dorpen, tot bosgezizchten, tot ( wat zij zelf noemt) 10 minuten tekeningen als opdracht. Deze vrouw moet gewoon even eerljk en open in het zonnetje gezet worden, want ze is het waard.

Als je zomaar 3 grote schilderijen verkoopt aan de grootste boekhandel in Zwolle ( Waanders) dan ben je zeker het vermelden waard.

Ina Veldhuis, dank voor je ontvangst, dank voor je vele foto's die ik meekreeg om over te schrijven en die ik mag gebruiken voor mijn gedichten, ik ben er ook fier op dat er een ontzettende grote bos zonnebloemen aan de muur ingelijst hangt, geboren uit de hand van jou.

Dit is een fractie van de foto's die ik meekreeg voor publicatie, vele van haar stukken zijn al verkocht, maar ze gaat vrolijk verder met haar verdienstelijke gave waar ik ook dankbaar gebruik van mag maken, Ina dank voor je gastvrijheid, dank voor je foto's en als je door dit artikel wat meer verkoopt moet je maar denken "Die Leen doet het voor 5 procent, mijn agent voor 10, ik ga  voor Leny!"

Dank en de Copyrechten blijven behouden aan Ina Veldhuis.

artikel geschreven door Leny Kruis

copyrecht tekst leny kruis

copyrecht foto's en schilderijen Ina Veldhuis

Kunst

Boswezen ( is groter in het echt hoor)

DE KLOOF

DE VERLATEN WEG ( OOK GROTER IN HET ECHT NATUURLIJK)

FLENDRYBIRD

En zo zijn er nog veel meer prachtige werken te zien op

http://flen67.hyves.nl/