---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

THE DOBBEPICKERS.

 

Zitten we zomaar op een vrijdagmiddag lekker te lezen, horen we hartstikke goede muziek. Deed mij gelijk aan de Dubliners denken, maar vrouwlief stierde van haar zonbed af en ging op het geluid van gitaren zo de bossen in om te kijken of het nou live of via de radio was.

Mijn verbazing was groot, het was live.

En wat hebben wij genoten die middag.

De DOBBEPICKERS zijn een kleine groep met muzikanten die er met plezier en genoegen de luisteraar een heerlijke middag en zelfs avond kan bezorgen, in ons geval een heerlijke middag want zij zaten op de camping naast ons KLEIN ZWITSERLAND, gelegen aan de stuw nummer 12 in Zuidwolde. Kan niet missen, de borden wijzen de weg.

 

Want ze komen terug voor een tweede terrassessie. Wij erbij en hopelijk ook mensen van buitenaf zijn in ieder geval welkom op deze gastvrije camping van Els en Paul die hun best doen om hun gasten zoveel mogelijk vertier te geven in hun vakantie.

Met zo een groep als the DOBBEPICKERS lukt dat zeker.,

Hun muziek is een mix van Folk, Country, Ragtime, Jamba. 

Kortom genieten. Zij hebben een eigen Face-Book page en een eigen My Space pagina, ook op You Tube zijn ze te beluisteren als je mij niet gelooft. Mijn filmpjes die ik geschoten heb zitten nog op mijn schijfje, ben niet zo slim om ze eraf te halen, laat ik aan vrouwlief over. 

Een cd is ook al van hen gemaakt. Heb nog niet de kans gehad om die te beluisteren en te recenseren, maar kan niets mis mee zijn als ze live al keigoed te beluisteren en te genieten zijn,

 

3 AUGUSTUS ZIJN ZE HIER WEER OP HET TERRAS VAN CAMPING KLEIN Zwitserland, als je de kans hebt, gewoon lekker komen, een drankje is goedkoop en met deze hitte is het goed toeven.

 


 Op 6 augustus op het terras in Hoogersmilde Camping De Reeën wissel. Hoop een ieder weer te zien.

 

Kenny Weed & Free Mind Empire 


Free Mind Empire is een relatief nieuwe naam in de reggae. Het is een reggaeband met ervaren muzikanten die elkaar al jaren kennen.
In 2011 opgericht door deze muzikanten, die reggae muziek in een andere, eigen stijl wilden maken, ontwikkelde zich een 'free mind culture'.

Free Mind Empire speelt vooral eigen werk: verschillende soorten roots reggae and dancehall nummers. Er zijn verschillende zangers/zangeressen en hun stijl is zeer divers. 
Iedereen in de band speelt een grote rol en samen vormen de verschillende bandleden één muzikaal geheel. 

Free Mind Empire is niet alleen een band, het is een muzikale familie!
Kenny Weed is geen nieuwe naam in de reggae/dancehall scene in Nederland. Hij werd bekend door zijn unieke, diverse stijl en flow. 

Hij heeft al veel optredens gedaan en brengt regelmatig nieuwe nummers uit. Ook is hij actief in andere muzikale scenes en heeft hij een eigen radio-programma.
Als leadzanger van de band maakt hij de Free Mind Empire compleet.


Kenny Weed ------ Lead singer
Hanneke ------ Vocals/backing vocals
Lioness Sista M ----- Backing vocals/vocals
Ducky ------ Vocals/Percussion/Keys
Rhythmic Mike ------ Rhythm guitar
Crucial Koen ------ Bass
Roberto ------ Drums


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

SIMONA MOLINARI

 

Eeen zangeres uit het mooie Napels die haar sporen verdient in de zangwereld, een stem die klink als de Big Ben en die volle zalen trekt met haar Italiaanse achtergrond, geboren in Napels vertolkt zij het Italiaans tot een wereldtaal afgewisseld met Engels en Franse liedjes.

 

Luister naar haar stem en oordeel zelf.

 

___________________________________________________________________________________________________________________________

LA VIE EN ROSE - GABY MORENO

Little Sorrow - Gaby Moreno & Luxury Wafers Sessions

Mag ik u even voorstellen aan een artieste die hier in Nederland meer dan genoeg aandacht nodig heeft om te laten zien wat ze allemaal kan, een unieke vrouw met haar roots uit Guatamala en een aardige inborst, veel fans over de hele wereld en toch niet opvallend.

Dit kan en mag gewoon niet gebeuren, ze is te goed om zomaar even als een x FACTOR weggezet te worden, verre van dat. Ze blaast iedereen van de buhnem, ik blaas wel even mee.

Haar cd STILL THE UNKNOWN wil ik hier vermelden want zij moet gewoon bekendheid krijgen hier in Nederland, niet alleen bij een klein groepje mensen die haar toevallig gehoord of gezien hebben, nee meer dan dat want ze verdient het. De cd is een schuivelende wind voor de oren een genot van geluid en muziek, heerlijke teksten en bekende melodietjes komen voorbij, het enige dat je opvalt is de stem die een mengeling van Melanie, Janis Ian en zichzelf even bij mij persoonlijk naar boven haalde.

Heerlijk om te beluisteren en zeker aan te schaffen.

Met dank aan Bert Wildenberg voor deze tip die ik gaarne uitgebreider zal vermelden op deze site, er is nog zoveel te vertellen over haar en haar optredens. Gewoon genieten.

 

 

De cd is ook te bestellen via

bertwildenberg.hyves.nl

Gewoon even contact met hem opnemen en hij vertelt je meer over de details van de cd enz....Have fun...heb ik het ook.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MARIO PARGA

 

Dit is momenteel de beste gitarist ter wereld, naar mijn mening tenminste. Ik leerde hem kennen via mijn ex-zwager die in de musicscene zit en al die mannen kent van SNAKE-DEEP PURPLE-RAINBOW enz.

Door zijn connecties kwam ik in aanraking met zijn gitaarspel, omdat ik gek ben op alles wat met een gitaar te maken heb had mijn zwager mij kennis laten maken met zijn muziek. Deze man haalt alles uit een houten blok met snaren wat je maar kunt bedenken, zijn invloeden zijn van jazz, spaans, rock, classic, kortom een genot om naar te luisteren, hij mag wel meer bekend worden in Nederland dat verdiend hij zeker.

Toen ik dan ook zijn twee cd's toegestuurd kreeg ( getekend en wel, was ik trots? natuurlijk was ik trots) en met de belofte dat hij ooit naar Europa zou komen dat mijn zwager wél even voor backstagepasses zou zorgen kon en kan deze man bij mij niet meer stuk. Momenteel is hij bezig met zijn nieuwste cd die hij maakt, zie You Tube als je een indruk wilt krijgen van zijn kunsten op de snarenbalk die gitaar heet.

Enne hij is nog lief ook.

Spirit of Night heeft hij samen met Tony Martin opgenomen.

De invloeden van zijn Spaanse en Engelse achtergronden zijn duidelijk vertegenwoordigd in beide cd's.

Deze gitaarvirtuoos is een verademing voor hen die van easy rock houden, van lekker luistermuziek en gewoon heerlijke bakcground music gewoon om van te genieten, allebei een aanrader.

 

 

 

Muziek

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

COZMICSOULFIRE
Singer, songwriter and producer of her own music&digital Art, plays guitar and keyboards &synthesisers and produces her sound&video and cd's on her own independent home label CSFdeepinnerMusic
Started with singing, playing guitar, writing songs and her first bands at age 14, studied 12 years of classical voice training and voice expression/overtune and chakra healing singing... She has worked in several coverbands, as solo allround singer, as voice expression teacher and Reiki-Master (healing and initiations) and radio dj for local radio with several culture&pop shows before she decided to go fulltime for her own thing. She has a beautiful deep rich mezzo-soprano with wide range and a unique approach on making her songs... It defenately is no straight to the point music it has a scenery touch like a expressionistic painting...

 

Passies: METAL BABES: kilian: my "spiritual" child Louella: hearts:
MAKING MUSIC: headbang: Linda Perry, 4 Non Blondes, Heart, Opeth, Metallica.

De muziek die ik regelmatig hoor van Marianne is van goede en degelijke lekkere hardrock kwaliteit en ik vraag mij nog regelmatig af hoe het toch komt dat zij niet zo doorbreekt. Deze vrouw hoort met haar kwaliteiten op de podia te staan van een PinkPop, van een Zuiderparkfestival. Zij behoort tot de klasse die helaas nog ontdekt moeten worden, alhoewel ze goed aan de weg timmert met haar klassemuziek is het zo jammer dat wij het toch nog moeten doen met haar YOU TUBE filmpjes en de uploads die zijzelf regelmatig voor ons op haar diverse sites zet.

Zeker een bezoekje waard, gewoon even luisteren als je van diverse soorten van muziek houd die zij in een mix van hardcore en hardrock met een zweempje blues tot een genot laat beluisteren.

Ik mag hopen dat zij ook via haar Hyvspagina ( waar ik regelmatig natuurlijk stem op alles wat met haar muziek te maken heeft) snel een goede platenmaatschappij warm krijgt om eens met een bak reclame toch tot een goed zo niet beter resultaat te komen en een veel groter publiek kan omarmen, zij verdient dit volledig al is het niet mijn muziek, toch heb ik de moeite genomen om mij eens te verdiepen in deze vorm van muziek die ouderen vaak als lawaai bestempelen, vergis je niet er zit wel degelijk een boodschap in. Het is een kwestie van lekker relax luisteren en genieten.

Met dank aan Marianne voor bovenstaande informatie betreffende haar referenties in het engels en de passies.

Leny Kruis

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Dit is de reggeagroep Natural Nation

 Natural Nation zijn:

Vocals : Mr. Mario1a
Bas : "Bass" Mies
Drums: "Ras Drummie" Fabian (PMF)
Rhythm guitar & backing vocals : "Rhythmic" Mike
Keyboard: Mr. PremChand
Solo guitar: Robert "D-red"
Backing vocals: Sista Mel


Natural Nation is de winnaar van de Dutch ReggaeTop 2009!Natural Nation is een unieke Roots Reggae band, opgericht in 2001 door bassist Michel en slag gitarist "Rhythmic" Mike.
De bandleden komen voornamelijk uit Rotterdam en omgeving. De oprichters van toen zijn er nog steeds bij en vormen de ruggegraat van de band.

Door de jaren heen heeft Natural Nation zich ontwikkeld tot een steady roots reggaeband met verrassende up-tempo wendingen. Ze schrijven hun eigen nummers en brengen deze eigenwijs ten gehore.

De combinatie van de unieke flows van zanger Mario, de diepe gevoelssound van bassist Michel, de strakke rhythms van drummer Fabian, de sterke en gedegen slag van slag gitarist Rhythmic Mike, de onnavolgbare melodieen van toetsenist Prem, de meevoerende solo's van gitarist Robert en de solide ondersteuning in de vocals van sista Mel, vormen samen deze unieke Natural Nation sound.


In 2007 heeft Natural Nation het eerste album gelanceerd, genaamd “Are you ready”.
Deze werd zeer goed ontvangen en bij diverse media kregen zij uitmuntende recensies.

"Geen wonder dat de ijskappen smelten! Deze reggae/dancehallformatie doet de zon een stuk feller schijnen!" (Recensie Popunie – Speaker – Juli 2007)

Natural Nation is sinds de oprichting bijna elke maand ergens op kleine of grote podia in Nederland te bewonderen.

Door de jaren heen heeft Natural Nation al op grote Festivals gestaan zoals:
2003 Rockslag Gorinchem, 2004 Woudstock, 2006 Wantijpop dordrecht, 2007 Reggae on the beach blijburg Amsterdam, 2008 Saka Saka Festival Hasselt & Rastafari fest, Lanklaar, Belgie, 2009 Kinky reggae festival breda, Shake te world belgie, Reggae ruigoord Amsterdam

http://twitter.com/naturalnation

Websites :
http://myspace.com/naturalnation
http://naturalnation.punt.nl
 Het feit dat Reggea niet overleden is na de dood van Bob Marley bewijst deze Nederlandse groep wel die een uitmuntende staat van dienst laat lezen en horen op de filmpjes van YOU TUBE. Ik heb ontzettend genoten van wat ik heb gehoord en gezien, het is niet alleen dat Peter Tosh die het stokje overnam of namen die al in de vergetelheid zijn in het Reggeabestaan, nee deze groep houd het hele rastagebeuren levend, deze specifieke cultmuziek, zo mag je dit zeker noemen is een pré voor de huidige jeugd die alleen tegenwoordig maar opgroeid met de muziek als je dit zo noemen mag de "rap" het geschreven woord met muziek, het dichten van niet rijmende teksten op nietszeggende muziek die op drie accoorden hun weg weten te vinden en alleen in Amerika voor een miljoenen jongeren publiek de weg weet. Hier zijn wij in Europa gelukkig wat uitgebreider in de keuze van muziek.

Ik heb genoten van deze Reggeaband die ik mocht horen en beluisteren en de teksten waren nog te verstaan ook, daar gaat het mij persoonlijk om. Al heb je nog zo een goede melodie, wanneer je de tekst niet goed kan horen blijft een liedje ook zelden lang hangen.

Deze band is een knal van een doorbraak waard,niet alleen in eigen land, vandaar deze recensie omdat ook buiten Nederland deze site gelezen en bekeken wordt, vandaar ook dat ik bovenstaande tekst en foto's van de schrijver van de band gewoon van zijn site heb gejat, met excuus Mike, maar om zoveel met de hand even te tikken was mij iets teveel. Zoveel informatie, zoveel goede optredens vraagt gewoon om een goede doorbraak van een goede producer die het aandurft om met hen de studio in te gaan en een dijk van een hit te scoren.

Zij verdienen dit op zeker, mijn zegen hebben zij.

 met dank aan informatie van Mike ( schrijver en slaggitarist van de band)

Maak jouw eigen website met JouwWeb